Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,1623
EURO
38,1653
IMKB
9.777,000
ALTIN
2.918,510
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
VALİ GÜLER: " ZORLA DAĞITIRIZ"
VALİ GÜLER:   ZORLA DAĞITIRIZ
 
İstanbul Valisi Muammer Güler Taksim’de 1 Mayıs günü miting yapılmasına izin vermeyeceklerini, gerekirse güç kullanarak dağıtacaklarını söyledi.
 
28.4.2008 - 20:15

Vali Güler, Taksim’de 1 Mayıs kutlanmasının kanunsuz olduğunu ayrıca böyle bir kanunsuz toplantıya davetin de suç olduğunu belirtti. Güler geçen hafta, Taksim’de mitinge davet eden yetkililer hakkında da suç duyurusunda bulunulduğunu söyledi.

İstanbul Valisi Muammer Güler, düzenlediği basın toplantısında Taksim’de 1 Mayıs günü miting yapılmasının mümkün olmadığını açıkladı.

Güler şunları söyledi: “İstanbul’da miting yapılacak alanlar ve güzergahlar bellidir. İlan edilmiştir. Sivil toplum kuruluşlarına davette bulunuyorum. Gelin 1 Mayıs’ı bu meydanların birinde veya hepsinde yapın. Taksim Meydanı toplantı ve gösteriler için belirlenen yerler içinde değildir. Ayrıca Taksim büyük katılımlı kutlamalar için de güvenli değildir. Kazancı Yokuşu’na çiçek bırakılması, Atatürk Anıtı’na saygı duruşu mümkün. Sendika yöneticileri bu etkinliği yapsınlar. Kendilerini itidale, sağduyuya ve kanunsuz eylemleden kaçınmaya davet ediyorum”

1 Mayıs 2007, İstanbul

“Kanunsız toplantı suçtur. Buna davet etmek de suçtur. Bu nedenle geçen haftadan itibaren davette bulunan yetkililer hakkında suç duyurusunda bulunduk” diyen Vali Güler, şu ifadeleri kullandı:

“Buna davet eden her türlü afiş ve belgelere izin verilmeyecektir. Böyle bir yürüyüşe katılmak da kanunen suç teşkil etmektedir. İfade özgürlüğü suçu engellemek için sınırlandırılabilir.”

Yasadışı örgütlerin 1 Mayıs’ta provokatif eylemler yapacakları, çatışmaya girecekleri bilgisinin alındığını belirten Vali Güler, şöyle konuştu:

“Elimizde istihbarat raporları var. Sendikaların bu konuda dikkatini çekerim. Yasadışı örgütlerin bir rövanş alınma isteği vardır. Güvenlik güçleri kanunsuz bir toplantıyı dağıtmak zorundadır. İkazlara uymayanlar kanun gereği gerektiğinde zorla dağıtacaktır. Bu tür zorla dağıtma mecburiyetinde bizi bırakmasınlar. Polisimiz hiç kimseye durup dururken müdahale etmez. Kanunsuz eylemde bulunana önce uyarıda bulunulacak. Bu da dinlenmezse orantılı bir güç kullanılarak dağıtalacaktır.”

Sendikalar: Taksim kararımızın arkasındayız
İstanbul Vali Muammer Güler’in Taksim’de 1 Mayıs kutlanmasına izin vermeyecekleri, gerekirse zorla dağıtacakları yönündeki açıklamasına DİSK ve KESK’ten yanıt geldi.

Sendikalar: Taksim kararımızın arkasındayız
İstanbul Vali Muammer Güler’in Taksim’de 1 Mayıs kutlanmasına izin vermeyecekleri, gerekirse zorla dağıtacakları yönündeki açıklamasına DİSK ve KESK’ten yanıt geldi.
DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi ile KESK Başkanı İsmail Hakkı Tombul, 1 Mayıs’ı Taksim’de kutlama kararlarının arkasında olduklarını söylediler.
DİSK Başkanı Süleyman Çelebi NTV’ye yaptığı açıklamada, İstanbul Valisi Muammer Güler’in sözlerini değerlendirdi.

Çelebi “Bildikleri bir suç varsa, bunu ortadan kaldırmak Vali’nin görevidir. Suç varsa hukuk önünde bunun önlemini almak Vali’nin görevi. Biz 1 Mayıs’ı Taksim’de kutlama kararımızı, bu iradeyi 3 işçi örgütü olarak koyduk. Ayrıca birçok sivil toplum örgütü de var bu iradenin arkasında Biz çiçeklerimizle oraya gideceğimizi söylüyoruz. Geçen yıl yaşananların ardından 900 kişi gözaltına alındı, bir tek çakı bulunmadı. Diğer olaylar daha önce yapılan uygulamaların sonucudur” dedi.

ŞİDDET KULLANILIRSA KULLANANLARIN SORUMLULUĞUDUR
En temel hakları olan gösteri yapma örgürlüğünü kullanacaklarını açıklayan Çelebi “Siyasi irade sağduyulu davranmalı. Gösteri hakkımızı bu alanda kullanmak istiyoruz, bu engellenmemeli. Biz suç işlemiyoruz. Uluslararası sözleşmelerden ve Anayasa’dan doğan hakkımızı kullanıyoruz. Eylemimiz şiddetle sonlandırılacaksa bu şiddet kullananların sorumluluğundadır. Gösteri hakkımız şiddet kullanarak durdurulacaksa sorumluluk bu tip uygulamaları yapanlarda olacaktır” dedi.

HERKESE AÇIK DA BİR TEK EMEKÇİLER GELİNCE Mİ KAPALI
Taksim’in pek çok konsere, gösteriye, polis gösterilerine hatta maç sonrası eğlencelere dahi açık olduğunu hatırlatan Çelebi “Herkese açık da bir tek emekçiler gelince mi kapalı? 1 Mayıs’ı Taksim’da kutlamanın ayrı bir anlamı vardır. Biz orada 1 Mayıs 1977’de katledilen arkadaşlarımızı anacağız. Taksim bizden esirgenmemeli” dedi.

KESK BAŞKANI: VALİ ORTAMI GERİYOR
KESK Başkanı İsmail Hakkı Tombul da NTV’ye yaptığı açıklamada Taksim’de kutlama taleplerinin geçerli oldouğunu belitti. Bu konuda yeni bir değerlendirme yapmadıklarını aktaran Tombul “Vali’nin açıklaması ortamı geriyor. Toplumu bu tip korkularla engelleme çabaları antidemokratik yöntemlerdir. Germek yerine demokratik barışçı etkinliklere hoşgörülü refleks göstermek gerekir. Taksim’de kutlama talabimiz demokratik bir talepdir, arkasındayız” dedi.

Tombul, yaptığı yazılı açıklamada da, Vali Güler’in İstanbul’daki 1 Mayıs kutlamalarının Taksim’de gerçekleştirilmesinin “polis zoruyla engelleneceğini” açıklamasının “demokrasi ve özgürlüklerle bağdaştırılamayacağını” ifade etti.

Görevi İstanbul’da yaşayan yurttaşların huzur ve güvenliğini sağlamak olan Vali Güler’in, “gerginliği tırmandırmaktan ve yurttaşları huzursuz etmekten başka hiçbir amaca hizmet etmeyen bu açıklamalarının” emekçileri 1 Mayıs’ı Taksim’de kutlama kararından döndüremeyeceğini belirten Tombul, şunları kaydetti:

VALİ VE HÜKÜMET SORUMLU DAVRANMALI
“Hükümeti ve İstanbul Valiliğini bu süreçte daha sorumlu davranmaya davet ediyoruz. Ellerinde bulundurdukları yetkileri, şiddeti ve gerginliği körüklemek yerine, 1 Mayıs’ın adına yakışır biçimde birlik ve kardeşlik içerisinde kutlanması için kullanmaları gerektiğini hatırlatmayı görev biliyoruz.

Demokrasi ve özgürlükleri sadece kendileri söz konusu olduğunda aklına getiren AKP Hükümetinin, emekçilerin en doğal demokratik taleplerine karşı şiddetle karşılık vermesi, AKP’nin gerçek yüzünün ortaya serilmesi bakımından ibret vericidir.

Bizler, bu meydanın, bu şehrin, bu ülkenin gerçek sahipleriyiz! Ve bizler, birlik, mücadele ve dayanışma günümüzü ülkemizin tüm şehirlerinde ve Taksim’de kutlamakta kararlıyız.”
NTV



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


TEMA VAKFI BAŞKANI, ERDOĞAN'I BÜYÜKANIT'A ŞİKAYET ETTİ

AKP'YE BİR DARBEDE BU RAPOR VURACAK

SENDİKALARIN TAKSİM ISRARINA BİR UYARI DA ÇİÇEK'TEN
»  İŞBAŞARAN, 'OYUNA GELDİK' DEDİ Mİ?
»  İSTANBUL'DA BUGÜN SEÇİM OLSA?
»  SENDİKALARIN 1 MAYIS RESTLEŞMESİ
»  “AK PARTİ KENDİSİYLE YÜZLEŞEBİLSEYDİ BUNLAR OLMAZDI”
»  YAŞ'TAKİ KRİTİK TERFİ ZİRVESİ
»  KESK'TEN VALİ GÜLER'E TAKSİM CEVABI
»  ADD BAŞKANINA CUMHURBAŞKANINA HAKARETTEN DAVA
»  FLAŞ..FLAŞ..1 MAYIS'TA TAKSİM'DE GÖSTERİYE İZİN YOK
»  DİZEL ARAÇ HANGİ ŞARTLARDA ETKİLİ OLUR?
»  AKP'DE AYKIRI SESLER
»  "TESETTÜR'LÜLER AÇILACAK"
»  "YENİ PARTİ İÇİN UYGUN ORTAMI HAZIRLIYORUM"
»  ÇETE LİDERİNDEN MAAŞ ÖDEDİĞİ POLİSE FIRÇA
»  MHP'Lİ BELEDİYE'DEN 'BÜLENT ECEVİT MEYDANI'
»  HÜKÜMET'TEN CARGILL'E ŞEKER KOTASI KIYAĞI
»  SAKARYA'DA GERGİN GECE, ALPERENLER, DTP'NİN EĞLENCE GECESİNİ BASTI
»  DİYARBAKIR'DA YAĞMUR DUASI'NA 10 BİN KİŞİ KATILDI
»  PERİNÇEK'TEN MEKTUP VAR
»  CHP'DEN ILIMLI İSLAMA HAYIR
»  CHP'DE İSYANCILAR TASFİYE OLDU
»  ŞEHİT BİNBAŞI VE ŞEHİT ER TOPRAĞA VERİLDİ
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.