Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2801
EURO
37,5039
IMKB
8.876,000
ALTIN
2.930,740
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
TÜRK JETLERİ KUZEY IRAK'I VURDU
TÜRK JETLERİ KUZEY IRAK I VURDU
 
TÜRK Hava Kuvvetleri'ne ait uçaklar bu sabaha karşı Kuzey Irak'daki PKK yuvalarını bombaladı. Sabaha karşı saat 02.00'de sınırı geçerek Irak hava sahasına girerek Türk savaş uçakları teröristlerin barındığı bir karakol binası ile bazı hedefleri ateş altına aldı. Irak'lı yetkililerden gelen açıklamada ise Türk helikopterlerinin boş bir köyü vurduğu ve köyde yaşayan PKK'lıların olmadığı duyuruldu.
 
13.11.2007 - 16:24
      Zaho Emniyet Müdürü Aşti Koçer, Türk savaş uçaklarının, Silopi İlçesi Görümlü Köyü bölgesinin tam karşısında yer alan Kuzey Irak topraklarına geçtiğini söyledi. Türk jetlerinin Vansora bölgesinde bulunan Saddam döneminden kalan ve terkedilen karakola yerleşen PKK'lı teröristleri hedef aldığınısöyleyen Aşti Koçer, karakolun kullanılamaz hale geldiğini ve kendilerinin burada hasar tespitine başladıklarını kaydetti.
      Aşti Koçer, Türk savaş uçaklarının irili ufaklı PKK kamplarının bulunduğu sınır kesimindeki Haftanin ve Sinnaht bölgelerinde keşif uçuşu yaptıktan sonra buralarda da bazı stratejik noktaları vurduğunu, uçakların Çukurca'ya kadar uzanan bölgede uçtuktan sonra Türk hava sahasına girdiğini söyledi.
     
     SINIRDA BÜYÜK HAREKETLİLİK

      CNN TÜRK'ün yayınına bağlanan DHA muhabiri Ramazan Yavuz, Şırnak-Kuzey Irak sınırında büyük bir hareketliliğin yaşandığını ve Sikorsky helikopterlerin sınırın üstünde uçtuğunu bildirdi.
     
      BOŞ KÖYLER VURULDU

      Iraklı yetkililer, Türk helikopterlerinin Kuzey Irak'taki boş köyleri vurduğunu ileri sürdü.
      Tezkerenin Meclis'ten geçmesinin ardından, Kuzey Irak-Türkiye sınırında en yoğun günlerden biri yaşanıyor.
      Bölgeden gelen haberlere göre, Türk Silahlı Kuvvetleri önce sınır bölgesinde bir karakolu vurdu, ardından da bölgedeki bazı köyleri hedef aldı.
      Associated Press (AP) ajansına konuşan Iraklı askeri yetkili Hüseyin Tamir, sabahın ilk saatlerinde Türk savaş helikopterlerinin Zaho yakınlarındaki bazı köyleri vurduğunu açıkladı.
      Sınır bölgelerden sorumlu Tamir, köylerin boş olduğunu ve köyde PKK mevzilerinin bulunmadığını söyledi.
      Bu durum, PKK'ya karşı nokta operasyonlar için istihbarat vereceğini açıklayan ABD'nin böyle bir bilgi verip vermediği üzerine yoğunlaştı. ABD'nin verdiği bir istihbarat ile mi bu nokta operasyonlarının yapılıp yapılmadığı da merak konusu oldu.
      DHA, Türk jetlerinin, dün gece Silopi'nin Görümlü bölgesinin karşısındaki Kuzey Irak topraklarında bulunan Vansora'daki terk edilmiş bir karakolu 'PKK'lılar var' gerekçesiyle bombaladığını da duyurdu.
     
      ERDOĞAN HABERİM YOK

      Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Irak’ın kuzeyinde bir PKK bürosunun bombalandığına ilişkin olarak, "Haberim yok" dedi.
      Başbakan Erdoğan, partisinin TBMM Grup toplantısından çıkarken, bir gazetecinin, "Irak’ın kuzeyinde bir PKK bürosunun bombalandığına" ilişkin sorusuna, "Haberim yok" karşılığını verdi.
     
Gök gürültüsü bombardıman korkusuna neden oldu
     
     Ramazan YAVUZ/ZAHO, (DHA)

     
TÜRKİYE'nin terör örgütü PKK'nın yuvalarını vurmak için olası sınır ötesi operasyonun gündemde olduğu son dönemlerde, Kuzey Irak'ın sınıra yakın kentleri Duhok ve Zaho'da havanın kararması ile duyulan sesler büyük heyecan yarattı. Zaho'da gökyüzünü kaplayan kara bulutlarla birlikte gök gürlemesi ve ardından gelen şimşekler ile Duhok'ta düzenlenen havai fişek gösterisi, ABD’nin Bağdat bombardımanındaki görüntüleri çağrıştıran görüntüler oluşturdu.
      Türkiye'nin terör örgütü PKK'ya karşı olası sınır ötesi operasyonla ilgili kararlı tutumunu gören Kuzey Irak'taki bölgesel Kürt yönetimi tarafından binlerce peşmergenin sınır boyunda PKK’nın lojistik desteğini kestiği açıklanırken bölgede tedirginlik devam ediyor. Türkiye'nin olası operasyonunun ne zaman yapılacağı konusunda endişe içinde bekleyen Kuzey Irak'ın Türkiye'ye sınır ilçesi Zaho ve sınıra 65 kilometre uzaklıkta bulunan Duhok kentinde aniden duyulan patlamalar büyük korku yarattı. Duhok'ta bir süpermarketin açılışının 8'inci yıldönümü nedeniyle düzenlenen havai fişek gösterisinde ortalığı kaplayan dumanlar ile Zaho'da saat 03.00'de aniden gökyüzünde beliren kara bulutlar, yoğun gök gürlemesi ve ardından gelen şimşekler, ABD’nin Bağdat bombardımanı sırasında oluşan görüntüleri ortaya çıkardı. Özellikle Zaho’da gece yarısı oluşan gök gürültüsü ve şimşekler ortalığı adeta gündüz gibi aydınlattı. Gök gürültüsüyle uyanan ve “Türkiye operasyonmu başlattı?'' diye korkan Zaholular, seslerin kaynağını öğrendikten sonra rahat nefes aldı.
     


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


BARIŞ İÇİN SU KADEHİ KALDIRDILAR

PKK BARAJ VE HASTANE KURMUŞ

TÜRK PİLOTLARA CASUS UÇAK EĞİTİMİ
»  BAYKAL: "OPERASYONUN VEBALİ HÜKÜMETİN SIRTINDADIR"
»  MHP'DEN İZMİR'DE," SÖZÜN BİTTİĞİ YER MİTİNGİ"
»  DTP'Lİ TÜRK"BİZE KOMPLO İÇİN DÜĞMEYE BASILDI"
»  MECLİS'TE KRAL ABDULLAH GERGİNLİĞİ
»  FATMA KURTULAN: "DAĞDAKİ BEN DEĞİLİM"
»  ERDOĞAN, DAMADIYLA İLGİLİ İDDİALARA SİNİRLENDİ
»  GABAR'DA ÇATIŞMA 4 ŞEHİT 9 YARALI
»  JETLER IRAK'TA KARAKOL BOMBALADI
»  ODTÜ'DEN RADAR'DA GÖRÜNMEZLİK ÇALIŞMASI
»  "PARASI OLMAYANI İSTANBULA ALMAYALIM"
»  ANKARA'DA TARİHİ GÜN
»  LE FİARO:"KÜRDİSTAN BAĞIMSIZLIĞA KOŞUYOR"
»  DAĞLICA'DAKİ KOMUTANLAR TUTUKLANMADI
»  PKK ABD'Lİ BİNBAŞIYA SALDIRDI
»  ÖZKÖK'TEN ARINÇ'A DAĞLICA DESTEĞİ
»  GENEL BAŞKAN SAHTE ÇÜRÜKÇÜ
»  SUUDİ KRALI'NA UYGULANAN PROTOKOL SKANDALI
»  İŞTE ADNAN KAHVECİ'NİN TURGUT ÖZAL'A SUNDUĞU O RAPOR
»  8 ASKERLE İLGİLİ HBERLERE YAYIN YASAĞI KONULDU
»  BABACAN, MUHALEFETİ TERÖR KONUSUNDA BİLGİLENDİRECEK
»  DTP'Lİ HASİP KAPLAN'IN BÜYÜK DENSİZLİĞİ
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.