Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2504
EURO
37,6296
IMKB
9.109,000
ALTIN
2.915,130
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
TALABANİ, 'KÜRT 'DEĞİL, 'IRAK KEDİSİ' DEMİŞ!
TALABANİ,  KÜRT  DEĞİL,  IRAK KEDİSİ  DEMİŞ!
 
Irak Cumhurbaşkanı Talabani, Türkiye ile güvenlik konusunda “geniş bir mutabakat üzerinde” konuşacaklarını söyledi. “Siyasi çözüm konusu Türkiye’nin hususudur” diyen Talabani, “Türkiye’ye bir Kürt kedisi bile vermem” sözlerinin yanlış anlaşıldığını söyledi. Talabani, “Ben Kürt kedisi demedim, Iraklı kedisi demiştim. Bir Iraklıyı teslim etmek Irak Anayasasına muhalefet etmektir" dedi. Cumhurbaşkanı Gül ise, “Hiçbir ülke, kendi toprakları üzerinde veya komşusunda silahla gezen, kanunsuz bir biçimde silah taşıyan ve teröre yeltenen ve terör yapan bir örgüte müsamaha etmez” diye konuştu.
 
7.3.2008 - 23:08
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Irak Cumhurbaşkanı Talabani ile Çankaya Köşkü’nde yapılan baş başa ve heyetler arası görüşmelerin ardından ortak bir basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısının başında Gül, iki ülkenin gerek ikili ilişkiler gerekse bölgenin geleceği konusunda ortak bir vizyona sahip olduğunu belirtti. Gül, bu vizyon çerçevesinde önümüzdeki dönemlerde bakanlar düzeyinde karşılıklı ziyaretlerin yapılacağını söyledi.

Türkiye’nin başından beri Irak’ın toprak bütünlüğü, birliği ve refahına önem veren ülkelerin önünde yer aldığını kaydeden Gül, iki ülkenin büyük bir komşuluk örneğini vereceğini ve bölgenin barış ve istikrarına katkıda bulunacağını kaydetti. Terör sorununa da değinen Gül, şunları söyledi:
“Terör acısını en iyi Irak halkı bilmektedir. Dolayısıyla bizim terörle ve terör örgütü PKK ile mücadelemizi en iyi onların anladığını düşünüyorum ve bunu müşterek bir bela olarak görüyorum. Bu ziyaret, bu bakımdan da önemli olmuştu ve Türk ve Irak halkları için kalıcı sonuçlar getireceğine inanıyorum.”
-TALABANİ: “ZİYARETİN AMACI TÜRKİYE İLE STRATEJİK İLİŞKİ KURMAK”
Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani de davet dolayısıyla Gül’e teşekkür ederek “Bizim bu ziyaretin amacı Türkiye ile stratejik, sağlam ve uzun süreli bir ilişki kurmaktır” dedi. Türkiye ile Irak arasında ortak çıkarlar ve felaketler”in bulunduğunu ifade eden Talabani, bu zorlukları ve acılı durumları kaldırmak için ortak hareket edileceği beklentisini dile getirdi. Talabani, Gül’ü Irak’a davet ettiğini ve davetinin kabul edildiğini de ifade etti.

-DEVLET TERÖRE GÖZ YUMMAZ-
Cumhurbaşkanı Gül, Iraklı bir gazetecisinin “PKK ile ilgili demokratik çözümlerin söz konusu olup olmadığı”na ilişkin sorusu üzerine şu karşılığını verdi:
“Açıkça bir şey söylemek isterim, hiçbir ülke, kendi toprakları üzerinde veya komşusunda silahla gezen, kanunsuz bir biçimde silah taşıyan ve teröre yeltenen ve terör yapan bir örgüte müsamaha etmez. O bakımdan her şeyden önce kanunsuz bir şekilde silah taşıyan ve terör işleyen herkesin bunu bırakması gerekiyor. Türk demokrasisi, Avrupa seviyesinde bir demokrasidir. Herkes görüşünü, fikrini açıkça söyler, konuşur, bunları ifade eder. Bunlar ayrı şeylerdir. Onun için bir kez daha tekrarlamak istiyorum, kimin elinde silah varsa, kim terör işliyorsa, hiç bir devlet göz yummaz, Türk devleti de göz yummaz.”
Celal Talabani, de TSK’nın sınır ötesi operasyonları ile “Türkiye’ye bir Kürt kedisini bile vermem” yolundaki sözlerine ilişkin bir soru üzerine Irak’ın yaklaşımı net ve açı” olduğunu dile getirdi. Irak Anayasasına göre Irak topraklarının herhangi silahlı bir grubu barındıramayacağını söyleyen Talabani şöyle konuşu:
“Türkiye ile Irak arasında güvenlik alanında bir işbirliği söz konusudur ve Irak buna bağlıdır. Ortak bir bildiri söz konusuydu iki ülke arasında ve yaklaşık 10 yıl önce PKK konusunda ortak bir yaklaşım söz konusu olmuştu. Sayın Başbakanımızın Türkiye ziyareti sırasında bu hususu vurgulamıştı. Siyasi çözüm konusu Türkiye’nin hususudur. Türkiye ile ilgili bir husustur ve biz bu konuya müdahale etmeyiz, Türkiye’yi ilgilendirmektedir.”
-"KÜRT KEDİSİ DEĞİL, IRAKLI KEDİ DEDİM"-
Talabani, Irak toprakları içinde bulunan PKK’lıların Türkiye’ye iadesi konusunda “Türkiye’ye bir Kürt kedisini bile vermem” şeklindeki sözlerine ilişkin de şunları söyledi:
“Ben Kürt kedisi demedim, Iraklı kedi demiştim. Ben Irak Cumhurbaşkanıyım. Ben Cumhurbaşkanı olarak Kuranı Kerim’e ant içtim ve Irak’ın toprak bütünlüğü, egemenliği ve bağımsızlığına ant içtim. Bir Iraklıyı teslim etmek, Irak Anayasasına muhalefet etmektedir. Bizler, Türkiye’deki kardeşlerimiz ile güvenlik alanında geniş bir mutabakat üzerinde konuşacağız, bu gerek Irakla ilgili, gerekse Türkiye ile ilgili olsun.”
Celal Talabani, kendi ülkesinin, başka bir ülkeye karşı terör eylemi gerçekleştirmek için kullanılmasına karşı olduğunu kaydetti. Talabani, PKK’dan Irak’ı terk etmesini istediklerini de belirtti. (ANKA)



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


GENELKURMAY'IN ANLAMLI KADINLAR GÜNÜ AFİŞLERİ

AB TÜRKİYE'DEN ASKER İSTEDİ GENELKURMAY REDDETTİ...

AKAYDIN: 28 ŞUBAT'TAKİ KARARIMIZIN ARKASINDAYIZ
»  ASKER EŞLERİ YARIN ANITKABİR'E ÇIKIYOR
»  HAKİM VE SAVCI ALIMINA DURDURMA
»  BAYKAL VE BAHÇELİ, ABD'NİN OYUNUNA MI GELDİ!
»  ATATÜRK, DİLBER DUDAĞI SANSÜRÜ İSTEYENE NE DEMİŞTİ?
»  PKK, HATAY'DA MADEN OCAĞI BASTI
»  TALABANİ İÇİN ANKARA'DA YOĞUN GÜVENLİK
»  EDİRNE BELEDİYE BAŞKANI'NA GÖZ ALTI. ÖZAL, ARANIYOR.
»  "EN AZ ÜÇ ÇOCUK DOĞURUN"
»  HÜRRİYET TELEKULAĞA SAVAŞ AÇTI!
»  FETULLAH GÜLEN'E DÖNÜŞ YOLU AÇILDI
»  İMAM HATİP'Lİ KIZ TACİZ YÜZÜNDEN ÇATIYA ÇIKTI
»  ŞEKERBANK'TAN 122 BİN YTL NET KAR
»  YÖK BAŞKANI GENELKURMAY'IN ASKERLİK PROJESİNİ AÇIKLADI
»  CHP, KARA HAREKATI HAKKINDA GENEL GÖRÜŞME İSTEDİ
»  BAYKAL'DAN BÜYÜKANIT'A, 'SEN ÇIK ARADAN'
»  İNTERNET'TE PKK VİRÜSÜNE DİKKAT
»  MALİYE'DEN DOKTOR VE AVUKATLARA YAKIN TAKİP
»  TALABANİ'YE YEMEKTE BÜYÜKANIT YOK
»  SAVCI'DAN ERDOĞAN'A KÜFÜR YOU TUBE'DE
»  EDİRNE BELEDİYE BAŞKANINA HANEFİ AVCI BASKINI
»  GENELKURMAY'DA KÖSTEBEK AVI
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.