Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,0410
EURO
37,5607
IMKB
9.624,000
ALTIN
2.750,790
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
TALİMATNAME "ATLANTİK ÖTESİNDEN" İDDİASI
TALİMATNAME  ATLANTİK ÖTESİNDEN  İDDİASI
 
Tekin'in avukatı Engin Çelik Kadıgil, Ergenekon soruşturmasının Atlantik ötesinde oturan patronlar tarafından planlandığını iddia etti.
 
18.11.2008 - 20:45
Tutuklu sanıklardan Muzaffer Tekin'in çapraz sorgusuna başlandı. Tekin'in avukatı Engin Çelik Kadıgil, Ergenekon soruşturmasının Atlantik ötesinde oturan patronlar tarafından planlandığını iddia etti.

Toplam 86 sanığın yargılandığı davada trafik nedeniyle tutuksuz sanıkların çoğu katılamadı. Bugünkü duruşmaya başka cezaevlerinde bulunan tutuklu sanıklarından Semih Tufan Günaltay ve Sedat Peker getirildi. Bazı tutuklu sanıklar da rahatsız oldukları gerekçesiyle duruşmaya katılamadı.
Tutuklu sanıklardan Muzaffer Tekin'in çapraz sorgusuna başlandı. Tekin'in avukatı Engin Çelik Kadıgil, bir klasörlük yazılı savunmayı mahkeme heyetine sunarken, savunmasını kısa kesmesi için bazı meslektaşlarının kendisini uyardığını ve kendisinin de buna uyacağını belirtti. Kadıgil, 200-300 sayfaya sığacak bir iddianamenin 2 bin 400 sayfaya çıkartıldığını söyledi.

-"İDDİANAME KOPYALA YAPIŞTIR HAZIRLANDI"-

Ergenekon soruşturmasının Atlantik ötesinde oturan patronlar tarafından planlandığını iddia eden Kadıgil şunları söyledi:

"Kopyala yapıştır ile hazırlanmış, psikolojik harp babında yazılmış, konular, olaylar suçla alakası olmayan şeyler iddianameye koyarak sayfa sayısı artırılmış, eklere bile konmayacak telefon görüşmeleri iddianameye konmuş. Ortada hiçbir delil olmadığı için, "dedi ki, demiş ki' sözleriyle doldurulmuş bir iddianame var."

-İLK SALDIRI 100. YIL ÜNİVERSİTESİYLE BAŞLADI-

Kadıgil, bu olayların Van 100. Yıl Üniversitesi'nde yaşanan soruşturmayla başladığını iddia ederek, şunları söyledi:

"100. Yıl Üniversitesi'nde başarılı olunduğu için Şemdinli'de yeni bir olay organize ettiler. Türk ulusunun ve anayasal kurumlarının tepkisi çok büyük olduğu için bir adamlarını harcamak zorunda kaldılar.

Danıştay saldırısında güçlerini tekrar deneyerek Türk Silahlı Kuvvetlerini yıpratmayı amaçladılar. 100. Yıl Üniversitesi sanıkları için 3 bin yıl hapis isteniyordu.

Rektörün evi basıldı, rektörlük arandı. İlk duruşmada sanıklar beraat etti. Ama o davada genel sekreter Enver Arpalı kendini çamaşırhanede asarak intihar etti. O cinayetin üzerinde devlet durmadığı için Şemdinli ayağını başlattılar. Astsubaylar tutuklandı. Dönemin Kara Kuvvetleri Komutanı Büyükanıt, "Ali astsubayı tanırım. Böyle işlere karışmaz' deyince, besleme basın saldırıya geçti. Arpalı'nın ölümüne neden olan kişi, hedefini Ankara'ya yöneltti. Kara Kuvvetleri Komutanı'nı "çeteci' olarak nitelediler. Ancak, Türk halkı refleks gösterdi. Bunun üzerine geri adım atıldı. Dönemin Adalet Bakanı Cemil Çiçek, Savcı Ferhat Sarıkaya için soruşturma izni verdi."

-"SARIKAYA AMERİKA'DA MI?"-

Kadıgil, Şemdinli soruşturmasını yürüten ve daha sonra Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu tarafından meslekten ihraç edilen Cumhuriyet Savcısı Ferhat Sarıkaya'nın Amerika'da olduğunu iddia etti. Kadıgil, "Sarıkaya şimdi Atlantik ötesinde kendisine emir veren zatın yanında, CIA'nin korumasında" diye konuştu.

Cumhuriyet tarihinde ilk kez bir yüksek yargı organına saldırı düzenlendiğini belirten Kadıgil, saldırıyı gerçekleştiren kişinin avukat olmasına dikkat çekti. Dönemin Dışişleri Bakanının bu olayı Muzaffer Tekin'in yaptığını söylediğini anlatan Kadıgil, "Bilgisiyle değil, kendisine söylenenle bu bilgiyi verdi" diye konuştu.

-"ANKARA'DA HAKİMLER VAR"-

İkinci Dünya Savaşı'da Almanya'da yaşanan, haksız bir yargı kararının Berlin'den dönmesiyle tarihe, "Berlin'de hakimler var" deyimini yerleştiren tarihi olayı örnek verdikten sonra "Ankara'da hakimler var" dedi. Muzaffer Tekin'in Danıştay saldırısı soruşturmasında tüm yaşamının didik didik edildiğini kaydeden Kadıgil, "Ankara'daki hakim ve savcılar tarafından kovuşturmaya yer olmadığına karar verildi" diye konuştu.

-MUZAFFER TEKİN TSK'DAN NEDEN ATILDI?-

Kadıgil, tutuklu sanık Muzaffer Tekin'in savunmasında, meslekten neden ihraç edildiğini anlatmadığını belirterek, Tekin'in atılma nedenini şöyle anlattı:

"Muzaffer Tekin, Tuzla'da eğitmen olarak görev yaparken öğrencileri olan bazı subaylar dışarıda bir kavgaya karışır. Dayak yiyen subaylar kışlaya geri döner. Kışla'daki diğer subaylar kışladan çıkıp arkadaşlarını dövenleri döverler. Sonra kışlaya dönerler. Olaya ilişkin soruşturma başlar. Muzaffer Tekin'e komutanları kavgaya karışan teğmenlerin isimlerini isterler. Muzaffer Tekin isim vermez. '18 teğmeni yakmam' dediği için Amerikancı general tarafından meslekten ihraç edilir. Daha sonra açtığı davayı kazanır."

-"ATATÜRKÇÜLER TASFİYE EDİLİYOR"-

Kadıgil, Türkiye'de ne kadar Atatürkçü varsa, Atlantik ötesinin talimatıyla bu kişiler hakkında tasfiye kararı alındığını iddia ederek, "Müteahhit gerekiyordu, müteahhit bulundu. Taşeronlar da lazımdı. Ogün Samast ve Yasin Hayal gibi taşeronlar bulunup kullanıldı. Samas ve Hayal'in arkasında kim vardı? "vatan millet Sakarya' denilerek saldırılar başlatıldı" diye konuştu.

-İDDİANAMEYİ SAVCILAR HAZIRLAMADI İDDİASI-

Kadıgil, Ergenekon davasının iddianamesini soruşturmayı yürüten savcılar tarafından hazırlanmadığı iddiasında da bulundu. "Savcıların bu iddianameyi hazırladığına inanmıyorum" diyen Kadıgil, iddianameyi hazırlayan kişilerin iddianameye isimlerden başka doğru bir şey yazmadığını söyledi.

İddianamede, CMK'nın ihlal edildiğini, hukukun yerini siyaset aldığını, anayasanın yerini fetvaların ve başsavcının yerini de başbakanın aldığını belirten Kadıgil şöyle devam etti:

"İddianamede olmayan şeyler var gibi gösterilmiş. Bu durum resmi evrakta sahteciliktir. Müvekkilim iki eylemden dolayı yargılanıyor. Danıştay saldırısı ve cumhuriyet gazetesine atılan bombalar. Bu olaylara ilişkin müvekkilim aleyhine 3 delil sunuluyor. Ergenekon lobi belgesi, CD ve bir katilin iddiaları. Gizli ve açık tanık Osman Yıldırım'ın iddiaları. Bombaların bulunduğu yere gidip baktım. Çocukların kuş kovalarken girebileceği bir yer. Cumhuriyet tarihinin en büyük örgütü denilen örgüt, yer bulamıyor da öyle izbe bir yere saklıyor bombaları."

Danıştay saldırısı davasında mahkemenin Alparslan Aslan'ın dini saiklerle bu suçu işlediğine karar verdiğini belirten Kadıgil, "Oysa sayın savcı, sanıkların dinci olduğunu kabul etmiyor. Dinci ve dindar olmadığı iddia edilen Osman Yıldırım cezaevinde bir resim çizdi. Domuzların olduğu bir resim. Dindarlar cinayet işlemez, ancak radikal dinciler cinayet işler" dedi.

-"ARSLAN'IN BABASINA PARA YATIRILIYOR İDDİASI-

Danıştay saldırısı davasından tutuklu bulunan Alparslan Arslan'ın babasının Bank Asya'da hesabı olduğunu belirten Kadıgil, saldırı sonrası bu hesaba 22 bin Euro yattığını iddia etti. Kadıgil, Arslan'ın babasının, sanıkların hesabına her ay düzenli olarak para yatırdığını da iddia etti.

-ARSLAN'A CENNET VAADİ-

Kadıgil, bir avukatın ömür boyu hapis yatacağını bildiği bir suçu işlemesinin normal olmadığını belirterek, "Ancak cennet vaadiyle veya radikal bir akımla böyle bir şey yaptırabilirsiniz" diye konuştu.

Ergenekon davasını izlemeye gelen bazı sanık avukatlarının elinde yazar Yalçın Küçük'ün "İsyan', "Şebeke' adlı kitapları taşıması dikkat çekti.

-TUTUKSUZ SANIKLARA TRAFİK ENGELİ-

Ergenekon davasında yargılanan bazı tutuksuz sanıklar Silivri Cezaevi'ne gelirken, TEM otoyolunda meydana gelen trafik kazası nedeniyle duruşmaya katılamadı. Gecikmeli olarak duruşma salonuna gelen tutuksuz sanıklardan Kemal Alemdaroğlu, "Trafik nedeniyle geciktim" dedi.
 


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


"SAVCILAR GİZLİ BELGELERİ YAYINLADI"

"YEŞİL ÖLDÜRÜLDÜ" İDDİASINDA ŞOK GELİŞME

TÜRK'TEN "SÖZDE SOYKIRIM" YORUMU
»  CEM VAKFI BAŞKANI İZZETTİN DOĞAN'A ŞOK!
»  İRAN'DAN PKK'YA AĞIR DARBE
»  AKP'DE "GİZLİ BANKER" ŞOKU
»  MECLİSTE, SİGARA TİRYAKİLERİ İÇİN ÇÖZÜM ARAYIŞI
»  İP'DEN "AKP, HARİÇ TÜM PARTİLERE" ÇAĞRI
»  AYDIN DOĞAN HEM MUHALEFET YAPTI, HEM İSTEDİĞİNİ ALDI
»  FLAŞ.. ERGENEKON'DA İLK TAHLİYE
»  KOMUTAN'DAN DENİZ HAYDUTLUĞU AÇIKLAMASI
»  EMNİYET'TE FLAŞ ATAMA
»  ERGENEKON SANIĞI TEKİN: "ÜZMEZ BİLE DIŞARDA"
»  ŞOK, EGO'YA HACİZ KOYAN BOTAŞ YÖNETİMİ TEHDİT EDİLMİŞ
»  BAYKAL, "ERGENEKON, SİYASİ SİPARİŞ DAVASI" DEDİ
»  AKP'DE GİZLİ BANKER ŞOKU
»  KAÇAK AKARYAKITA 'MARKER'DE BÜYÜK SKANDAL
»  SARIGÜL'ÜN CHP'YE DÖNÜŞ YOLU TAMAMEN KAPANDI
»  BAHÇELİ, ERDOĞAN'I TOPA TUTTU
»  GÖKÇEK’İN İTİRAFI: AKP DOĞALGAZ’A YÜZDE 68 ZAM YAPTI
»  900 UZMAN JANDARMA'DAN İSTİFA DİLEKÇESİ
»  AKP, OY İÇİN OKULLARA GİRDİ
»  SİYASİ PARTİ SAYISI 61'E YÜKSELDİ
»  OBAMA'DAN GÜL'E TELEFON
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.