Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2504
EURO
37,6296
IMKB
9.109,000
ALTIN
2.915,130
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
TBMM'DEN 74 KİŞİYE ÜSTÜN HİZMET ÖDÜLÜ
TBMM DEN 74 KİŞİYE ÜSTÜN HİZMET ÖDÜLÜ
 
TBMM'nin, millete ve ülkesine karşılıksız hizmet eden 74 kişi ve kuruma verilmesi kararlaştırılan, ''TBMM Üstün Hizmet Ödülü'' törenle sahiplerine verildi.
 
10.7.2008 - 17:35

Mecliste, 74 kişi ve kuruma ''TBMM Üstün Hizmet Ödülü'' verilmesi dolayısıyla düzenlenen törene, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Devlet bakanları Said Yazıcıoğlu ve Nimet Çubukçu, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Özak, eski TBMM Başkanı ve AK Parti Manisa Milletvekili Bülent Arınç, milletvekilleri ile davetliler katıldı.

TOPTAN: TÜRK MİLLETİNİN BİRLİĞİNİ BÜTÜNLÜĞÜNÜ HİÇ BİR GÜÇ BİTİREMEZ

TBMM Başkanı Köksal Toptan, ''Türk milletinin birliğini, bütünlüğünü, huzurunu, kalkınma heyecanını örselemeye, durdurmaya hiçbir güç yetmez, yetmeyecektir'' dedi. TBMM tarafından, çeşitli illerde, milletine ve şehrine karşılıksız hizmet eden 74 kişi ve kuruma verilmesi kararlaştırılan, ''Üstün Hizmet Ödülü'' için Mecliste tören düzenlendi. Toptan, ödüle değer görülen kişi ve kurum temsilcilerine seslenirken, ''Sizin gibi özverili insanlarımız ve kuruluşlarımız sayesinde gelecekten çok umutluyuz. Sizler, eğitim başta olmak üzere çeşitli alanlarda yaptığınız yatırım ve yardımlarla karanlıkta ışık olmaktasınız'' diye konuştu. Anlamlı bir etkinlik için bir araya geldiklerini belirten Toptan, sözlerine, ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu önünde dün hain bir saldırıda hayatını kaybeden şehitlere rahmet, ailelerine ve yakınlarına başsağlığı dileyerek başladı. Toptan,  ''Bilinmelidir ki bu ve buna benzer, Türk milletinin birliğini, bütünlüğünü, huzurunu, kalkınma heyecanını örselemeye, durdurmaya hiçbir güç yetmez, yetmeyecektir. Her şart altında Türkiye, kendisine hedef olarak koyduğu istikamette, modernleşme, çağdaşlaşma, kalkınma yolunda; heyecanından, azminden, kararlılığından zerrece kaybetmeden yoluna devam edecektir'' dedi. TBMM Başkanı Toptan, Üstün Hizmet Ödülünü almaya hak kazananların, ''karşılıksız yardım yapan, kişisel hiçbir çıkar düşünmeden sadece destek olmayı ve ülkesinin çağdaş uygarlık düzeyine ulaşmasına katkı sağlamayı kendisine ilke edinen insanlar olduğuna'' işaret etti. ''Bu güzel insanlara ve kurumlara halkımızın temsil makamı olan Yüce Meclisimize hoşgeldiniz diyor, hepsini sevgiyle saygıyla selamlıyorum'' diyen Toptan, şunları söyledi: ''Aziz Atatürk'ün en büyük amacı; yokluklar içinde azim ve kararlıkla kurduğu Türkiye Cumhuriyeti'nin çağdaş ve gelişmiş demokratik ülkeler topluluğu içinde hak ettiği yeri almasıydı. Hepimiz, herkes; bu büyük hedef için uğraşmaktadır, çabalamaktadır. Sizler, ülkemizin bu büyük hedefine ulaşmasında en büyük güç kaynağımızsınız. Türkiye'nin daha mutlu, daha kalkınmış ve lider bir ülke özlemini gerçeğe dönüştürmek için bilgisini, birikimini, yeteneğini, yaratıcılığını, heyecanını kullanarak çalışan sizlere Türk milleti adına gönül borcumuzu sunmak istiyorum.'' Toptan, Kurtuluş Savaşını yöneten Gazi Meclisin, Üstün Hizmet Ödülü ile Türkiye için çaba gösterenleri desteklemeyi, onurlandırmayı ve sonraki kuşakları yüreklendirmeyi hedeflediğini söyledi.

-''VEREN ELİN ALAN ELDEN DAHA HAYIRLI OLDUĞUNU BİLENLERSİNİZ''-

TBMM Başkanı Toptan, ödül alan kişi ve kurumlara seslenirken sözlerini şöyle sürdürdü: ''Sizin gibi özverili insanlarımız ve kuruluşlarımız sayesinde gelecekten çok umutluyuz. Biliyoruz ki sizler, veren elin alan elden daha hayırlı olduğunu bilenlerdensiniz. Biliyoruz ki siz, Türkiye'de ve dünyada eğitimin iyiliğin, güzelliğin, yoksullukla savaşından öncülüğünü yapmaktasınız. Yine sizler, eğitim başta olmak üzere çeşitli alanlarda yaptığınız yatırım ve yardımlarla karanlıkta ışık olmaktasınız. Cumhuriyetimizin 100. yılı olan 2023'te, dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri haline gelme hedefine milletçe ulaşacağız. Buna bugün bir kez daha yürekten inandım. Bu umudu ve heyecanı bize bir kez daha verdiğiniz için, bizi yeniden umutlandırdığınız için hepinize şükranlarımı, teşekkürlerimi sunuyorum.''

-''SEVİNÇ VE HÜZNÜ BİR ARADA YAŞIYORUZ''-

Toptan, Meclisin sosyal duyarlılığını gösteren anlamlı törende sevinci ve hüznü bir arada yaşadıklarını vurguladı. ''Sevinçliyiz, çünkü ülkemize hizmet eden, milletimizin sorunları için gönül veren insanlarla beraberiz ve onlara ödül vereceğiz'' diyen Toptan, Üstün Hizmet Ödülüne değer görülen eski Milletvekili, Şair ve Yazar Erdem Beyazıt'ı birkaç gün önce kaybetmelerinden ötürü ise hüzünlü olduklarını kaydetti. Türkiye'ye üstün hizmetlerde bulunmuş ve seçkin bir şair olan Beyazıt'a ödülü takdim edememenin hüznünü yaşadığını belirten Toptan, ''Eserleriyle derin izler bırakmış olan merhum Beyazıt'a Allah'tan rahmet, başta değerli ailesi olmak üzere tüm edebiyat dünyasına ve sevenlerine başsağlığı dileklerimi sunuyorum'' dedi. Türkiye'nin hangi köşesinde olursa olsun hayır işleyen, yardımda bulunan herkese teşekkür eden Toptan, toplum yararına yapılan tüm çalışmaları takdirle ve şükranla karşıladığını vurguladı. Ödülün verilmesinde katkıda bulunanlara da teşekkürlerini sunan Toptan, ''Yüce Meclisimiz bu ödülleri halkımız adına büyük bir gururla vermektedir. Ödül alanları, milletimiz ve Meclisimiz adına yürekten kutluyorum'' diyerek sözlerini tamamladı.
-''ÖDÜL GELENEKSEL HALA GELDİ''-

TBMM Başkanvekili, Kültür, Sanat ve Yayın Kurulu Başkanı Nevzat Pakdil de yaptığı konuşmada, ilk kez 2005 yılında verilmeye başlanan Üstün Hizmet ve Onur Ödüllerinin geleneksel hale geldiğini belirtti. Ödüllerin; valilikler veya milletvekilleri tarafından aday gösterilenler arasından Kültür, Sanat ve Yayın Kurulu tarafından yapılan değerlendirme sonucunda TBMM Başkanlık Divanında uygun görülenlere verildiğini anlatan Pakdil, ülkeye örnek hizmetlerde bulunan, Türkiye'yi çağdaş uygarlık seviyesine taşımak için gayret gösteren kişi ve sivil toplum kuruluşlarının Meclis tarafından ödüllendirildiğini kaydetti. Pakdil, ''Umut ediyorum ki bu kadirşinaslık, hakşinaslık, milletimizin bağrında gereken yankıyı bulmuştur. Ödüle değer görülenler, ülkemize daha gayret ve şevkle hizmet edeceklerdir'' dedi. Üstün Hizmet Ödülü alacak olanlar törene çocukları ve torunlarının aralarında bulunduğu aile yakınlarıyla geldi. Ödül alanlar, eğitim, Türkçe'nin doğru kullanılması ve siyasi konularda mesajlar verdiler. TBMM Başkanı Köksal Toptan, 3 saat süreyle sahnede kalarak ödülleri sahiplerine takdim etti. Bursa Ticaret ve Sanayi Odası, Erzincan Kültür, Eğitim Vakfı (EKEV), Keçici Eğitim Sağlık ve Sosyal Yardım Vakfı, Kimse Yok mu Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği, Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA) adına bu kuruluşların yöneticileri ödüllerini, TBMM Başkanı Toptan'ın elinden aldı.

Daha sonra, TBMM Üstün Hizmet Ödülüne layık görülen kişiler ödüllerini aldı. Manisa'lı iş adamı Ahmet Tarık Almış'a ödülünü, Toptan ile Arınç birlikte verdi.

-TÜRKÇE KONUSUNDA İSTEK-

Edebiyatçı Yavuz Bülent Bakiler, yaptığı konuşmada, Türkçe'nin önemine değinerek, yabancı isimlerle iş yeri açılmaması için Meclisin kanun çıkarmasını istedi. RTÜK'ün de radyo ve televizyon yayınlarında doğru Türkçe kullanılması için hassasiyet göstermesi gerektiğini anlatan Bakiler, ''Radyo ve televizyonlarımızda fizikleri güzel ama kimyaları çok kötü bir takım kimseler. Her gün Türkçemizi katletmektedir'' dedi. Bakiler, RTÜK'e Türkçe'yi yanlış kullanarak yayın yapan kuruluşları uyarma yetkisi verilmesini talep etti. ''Türkçe, milletimizin iskeletidir, şah damarıdır'' diyen Bakiler, Meclisin konuya hassasiyet göstermesi gerektiğini söyledi. Köksal Toptan, Türkçe'nin sorunlarını araştırmak için TBMM'de kurulan komisyon raporunu verdiğini, raporda da Türkçe'nin korunması konusunda öneriler bulunduğunu belirterek, neler yapılabileceği konusunda çalışma yapılmasını istediğini, böyle bir çalışma içinde olduklarını bildirdi. Bakiler, ''Türkiye'de uygulanan yanlış dil politikası yüzünden güdük insan yetiştirmek için yüz binlerce öğretmeninin seferber edildiğini, trilyonlarca lira harcandığını'' söyledi. Batıda ders kitaplarında 71 bin kelime bulunduğu, Türkiye'de ise 6-7 bin kelime yer aldığını ve çocukların bunun sadece yüzde 10 ile düşünüp konuştuklarını anlatan Bakiler, dil konusunda geride kalınması durumunda çağdaş medeniyet seviyesine ulaşılamayacağını belirtti. İş adamı Yusuf Baysal, ödül verilsin diye okul yaptırmadığını ifade ederek, ''Allah ödül versin diye yaptırıyorum'' diye konuştu.  TBMM Başkanı Köksal Toptan, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'le ödülünü almak için sahneye gelen iş adamı Halit Narin'in eğitime 50 milyon dolar katkı sağladığına işaret ederek, gelecek yıllarda da bu katkının devamını istedi. Narin, eğitime katkılarının süreceğini, katkısının 100 milyon doları bulacağını söyledi.


-''KERPİÇ BİR BİR EVDE DOĞDUM''-

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Necati Çetinkaya'nın ağabeyi, iş adamı Fehmi Çetinkaya, ''Hoşgeldiniz, sefa geldiniz. Nasılsınız? Ben de iyiyim. Bugün çok daha iyiyim'' dedi. Kerpiç bir evde doğduğunu, annesinin tavada pişirdiği bulgur pilavını lezzetini anlatan Çetinkaya, okul, yurt, öğretmenler için lojman yaptırdığını, hizmetlerinin süreceğini söyledi.

-KANSER TEDAVİSİ-

Zonguldak'lı iş adamı Arslan Zeki Demirci de yoksullukla geçen çocukluk yılları ile iş hayatına ilişkin anıları konuklarla paylaştı. Kansere yakalandığını, 3 ay tedavi gördüğünü ifade eden Demirci, ''Bu tedavi sırasında beni ayakta tutan, yaptırdığım okullardaki çocukların yazdığı mektuplardı'' diye konuştu. Demirci, çocukların yazdığı mektupların hayatını kurtardığını belirterek, paylaşmanın önemine değindi.
-''BABAMDAN DAHA ÇOK BAĞIŞ YAPACAĞIM''-

TBMM Başkanı Toptan, Tokat'lı iş adamları Cemalettin ve Şerafettin Dinçer kardeşlerin ödülünü, Şerafettin Dinçer'in 5 yaşındaki oğlu Mehmet Bekir Dinçer'e verdi. Mehmet Bekir Dinçer'in, ''Babamdan ve amcamdan daha çok bağış yapacağım'' demesi üzerine baba Dinçer, oğlunun ve ailesinin daha büyük bağışlar yapmasını diledi.

-EMREHAN HALICI'NIN BABASI-

Babası, Şair-Yazar Feyzi Halıcı ödülünü alırken önce sahneye çıkmak istemeyen DSP Ankara Milletvekili Emrehan Halıcı, AK Parti Konya Milletvekili Hasan Angı'nın ısrarı sonucu sahneye çıktı. Emrehan Halıcı, Toptan'ın elinden ödülünü alan babasını tebrik etti.

İş adamı Kadir Kameroğlu, ''Okuyamamanın hıncını okul yaptırarak çıkarıyorum'' diye konuştu.

İş adamı Ali Rıza Özderici, zengin bir adamın serveti için mezara giren hamalın hikayesini anlattıktan sonra, herkesi yatırım yapmaya çağırdı.

Tekerli sandalye ile ödülünü almaya gelen yüksek mimar Şükrü Sürmen, özürlü ve yaşlılar için daha yaşanabilir bir dünya yaratılmasına katkı istedi. Sürmen, ''Daha düzgün yüzlü şehirlerde, daha düzgün ruhlu insanlar yaşar'' dedi.

Eğitimci Hüseyin Hüsnü Tekışık, yaşından çok kitap yazdığını ifade ederek, kitapların gelirleriyle Hakkari'den Edirne'ye 21 okul yaptırdığını söyledi.

-ERGENEKON ANARŞİZMİ-

Eski öğretim üyesi Prof. Dr. Orhan Türkdoğan, eğitime ve bilimsel çalışmalara önem verilmesini anlatırken siyasi mesajlar da verdi. ''Türkiye'nin bir alabora içinde olduğunu'' savunan Türkdoğan, ''600 yıllık Osmanlı mirasına konan Türkiye Cumhuriyeti, peçe, sakal, bıyık ve Ergenekon anarşizmi içinde dönüp duruyor. Bilime öncelik verilmelidir'' dedi. TBMM Üstün Hizmet Ödülüne layık görülen ancak, bu kararın açıklanmasından sonra vefat eden Adil Erdem Bayazıt'ın ödülünü, kızı Sevda Bayazıt Kaçar aldı. Balıkesir Valiliğince ödüle aday gösterilen 100 yaşındaki iş adamı Mehmet Hakkı Yercan'ın ödülü ise torunu İsmail Doğru'ya verildi.

-TOPTAN, 3 SAAT AYAKTA KALDI-

Mecliste saat 10.00'da başlayan tören, 3 saat sürdü. TBMM Başkanı Köksal Toptan, 74 kişiye ödül verdi ve bu süre içinde yerine oturmadı. Tören sonunda resepsiyon veren Toptan, ödül alanlarla TBMM Şeref Kapısı önünde hatıra fotoğrafı çektirdi. Kurumsal bazda TBMM Üstün Hizmet Ödülü alanlar şöyle:

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası, Erzincan Kültür, Eğitim Vakfı (EKEV), Keçici Eğitim Sağlık ve Sosyal Yardım Vakfı, Kimse Yok mu Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği, Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı.

TBMM Üstün Hizmet Ödülü alan kişiler ise şöyle:

Yusuf Baysal, Necati Kurmel, Dursun Orhan Ağaçlı, Feyzi Halıcı, Faik Güngör, Ayhan Sümer, Mustafa Sak, Nuri Vatan, Mehmet Hakkı Yercan, İnci Bankoğlu, İsmail Eren, Ahmet Baysal, Cevat Sayılı, Mehmet Uzal, Fernur Sözen, Nurten Öztürk, Abdulhaluk Mehmet Çay, Ömer Derindere, Kadir Kameroğlu, Mustafa Kaynak, Sevim Yenice, Fehmi Çetinkaya, Mithat Turgutcan, Mehmet Maruf Marufoğlu, Ali Özcan Alevli, Hüseyin Hüsnü Tekışık, Enver Yücel, Recep Atakaş, Mehmet Selim Kara, Ali Parim, Mustafa Gürkan, Hasan Zühtü Şenyuva, Yavuz Bülent Bakiler, Şükrü Sürmen, Yücel Çakmaklı, Prof. Dr. Mehmet Fuat Sezgin, Adil Erdem Bayazıt, Halit Narin, Prof. Dr. Nevzat Kor, Turan Yazgan, Prof. Dr. Orhan Türkdoğan, Ashabil Tanrıverdi, Mutullah Yolbulan, Sami Özdağ, Resul Yıldız, Dr. Mehmet Salih Osmanoğlu, Prof. Dr. Saime İnal Savi, Ali Rıza Özderici, Mehmet Orhan Sanlı, Atalay Şahinoğlu, Faik İçil, Ali Akkanat, Ahmet Keleşoğlu, Abdülkadir Eriş, Ahmet Tarık Almış, Mehmet Edip Yüksel, Semiha Altunkan, Ethem Ruhi Üngör, Faruk İhsan İshakoğlu, Tahsin Usta, Mehmet Öngel, Ahmet Ayık, Müjgan Kalelioğlu, Cemalettin ve Şerafettin Dinçer, Arslan Zeki Demirci, Ülkü ve Ahmet Durusuy ile Zeki Yurtbay.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


MUSUL'DA TÜRK KONVOYUNA HAİN TUZAK

İŞTE GÜL VE ÖZKÖK'ÜN KONUŞTUKLARI

ALMANYA'DA PKK ŞOKU
»  BAYKAL, ''EVET, AVUKATLIK YAPIYORUZ'' DEDİ
»  ÖZKÖK, ERUYGUR'U NASIL ŞOK ETTİ?
»  GÜL İLE ÖZKÖK NE GÖRÜŞTÜ?
»  SSK'LILARA MÜJDE
»  İŞTE KENE'LERDEN KURTULMANIN YOLU
»  ŞEHİTLERİMİZİ UĞURLADIK
»  İSTANBUL'DA ESRARENGİZ KAÇIRMA
»  ABD KONSOLOSLUĞU BAYRAĞI YARIYA İNDİRDİ
»  SALDIRI İLE İLGİLİ 4 KİŞİ GÖZ ALTINDA
»  "ANA GİBİ YAR, BAĞDAT GİBİ DİYAR OLMAZ"
»  POLİS SALDIRIYLA İLGİLİ ŞÜPHELİ BİR ARAÇ BULDU
»  ŞEHİT POLİSLERİMİZİ UĞURLUYORUZ
»  İLAÇ KRİZİNDE SONA GELİNDİ
»  İŞTE MARMARA DEPREMİ'NİN AYRINTILARI
»  YARALI POLİSİ İÇERİ ALMADIK ÇÜNKÜ...
»  MARMARA 4.9LA SALLANDI
»  ZARAR EDEN KİT'LER HESAP VERECEK
»  ŞENER'DEN İSTİFA ÇAĞRILARINA CEVAP
»  DEMİREL'İN GİZLİ KASASI BULUNDU
»  POLİS'LERE ŞARK ŞOKU
»  ERBAKAN'IN AVUKATLARI HAREKETE GEÇTİ
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.