Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2398
EURO
37,6309
IMKB
9.109,000
ALTIN
2.922,340
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
TEKEL İŞÇİLERİNE POLİS COPU, BÖLÜCÜLERE SES YOK
TEKEL İŞÇİLERİNE  POLİS COPU, BÖLÜCÜLERE SES YOK
 
Hükümet'in yabancılara peşkeş çektiği TEKEL'in satılmasına karşı çıkan işçilere copla karşılık verirken Diyarbakır da, Siirt'te ve bir çok yerde bölücülerin yaptıkları ayrılıkçı eylemlere göz yumması halk arasında infiaale neden oluyor.
 
3.3.2008 - 00:20

Türkiye'nin parçalanmasını alenen isteyen DTP'li vekillere en ufak bir ses çıkartamayanlar, yabancılara peşkeş çekilen fabrikaların satışına karşı çıktıkları için polis copları altında inletiliyor. sulanıyor, biber ve gaz bombalarıyla sindirilmeye çalışılıyor.
 İşte AKP Hükümetinin türkiyeye bakış açısı, Türkiye'yi kendileri parayla parça parça satarmen, toprakların ayrılmasını isteyenlerinde kendileriyle aynı fikirde olduklarını düşünerek ses çıkartmıyorlar ve çıkartamıyorlar. Türkbayrakları artık ayaklar altında ezilik parçalanırken bunlar görmezden geliniyor. Ve tüm bu yapılanlara karşı çıkan işçi, memur ve her kimse yaptıkları eylemlerle hükümeti kızdırdığı için coplanıyor.
Bölücülerle alynı kafada olan bi zihniyetin bir an önce ikdidardan defedilmesi gerekiyor. İşin garip tarafı ise, kendilerine milliyetçi adı vermiş olyan bir partide tüm bu olup bitenlere hükümetten okkalı bir kazık yediği halde seyirci kalıyor. işte bunun örneklerinden biri.
Adana'da Tekel İşçileriyle Dayanışma Platformu'nun düzenlediği yürüyüşüne katılanlara müdahale eden polis ile göstericiler arasında arbede yaşandı.
Tekel İşçileriyle Dayanışma Platformu, Tekel sigara işletmelerinin özelleştirilmesini protesto amacıyla "Tekel Adana Sigara Fabrikası'na sahip" çık yürüyüşü düzenledi. Aralarında işçilerin ailelerinin de bulunduğu yaklaşık bin kişi, Türk-İş 4. Bölge Temsilciliği önünde toplandı. CHP Milletvekilleri Tacidar Seyhan ve Bayram Meral ile Tek Gıda-İş Sendikası Genel Sekreteri Mecit Amaç'ın da yer aldığı yürüyüşe katılanlar, sloganlar atarak İnönü Caddesi üzerinden D-400 karayoluna çıktı.
Ellerinde pankart, Türk bayrakları ve Atatürk posterleriyle yürüyen kalabalık, tek yönlü araç trafiğinin sağlandığı karayolunu ulaşıma kapatınca çevik kuvvet polisinin müdahalesiyle karşılaştı. Çıkan arbedede çevik kuvvet polisi cop kullandı. Eylemciler de ellerindeki sopalarla polise karşılık verdi. Bu sırada, cop darbelerine maruz kalan Fadime Kanay adlı Tekel işçisi yere yığıldı. Bayram Meral ve Tacidar Seyhan'ın araya girmesiyle arbede önlenirken, kalabalık tekrar D-400 karayolu üzerinden Tekel Sigara Fabrikası'na doğru yürüyüşe geçti.
Özelleştirme ve hükümet karşıtı sloganlar atarak fabrika önünde toplanan kalabalık tekrar karayolunu trafiğe kapatmak isteyince polis, biber gazı sıkarak eylemcileri dağıttı. Biber gazından etkilenen Fatma Koç ve Ahmet Özdilek adlı kişilere ambulansta müdahale edildi. Bu arada, eylemcilerin sopalarla karşılık verdiği 2'si sivil 3 polis memuru da çeşitli yerlerinden yaralandı.
Öte yandan Diyarbakır., Siirt, Batman, Cizre ve daha birçok yerde bölücüler ellerindeki pankartlarla ve üzerlerine giydiklyeri kefenlerle orduevleri önende gösteri yaparken, DTP'nin PKK'lı vekilleri NewYork, Ankara ve Şanlıurfa da bölünmeden sözedip hemde İtalyan usulü olsun derken hükümet ortalarda yok.
İşte bu hükümetin gerçek yüzü artık bunun cevabını siz verin.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


SİİRT BELEDİYE BAŞKANI TOKİ'YE KENDİNE ÖZEL KÖY YAPTIRDI

AKP'Yİ İSTEMİYORUZ MİTİNGİ

İŞTE TSK'NIN PROFESYONEL FOTOĞRAFLARININ SIRRI
»  DTP'Lİ AHMET TÜRK: "İTALYA MODELİ ÖZERKLİK İSTİYORUZ"
»  ERDOĞAN'DAN İSRAİL'E VERYANSIN
»  BUFOTOĞRAFLARA YÜREK DAYANMAZ
»  İŞTE ABD'NİN İKİ YÜZLÜLÜĞÜNÜN İSPATI
»  DTP'LİLER TAKSİM'İ SAVAŞ ALANINA ÇEVİRDİ
»  DTP'Lİ VEKİLDEN TUHAF SÖZLER
»  -"BEN TABİİ Kİ BİLİYORDUM"
»  ATAMA BEKLEYENLERE 20 BİN YENİ PERSONEL MÜJDESİ
»  MECLİS'İN DOKUNULMAZLIK BİLANÇOSU
»  DTP'Lİ AHMET TÜRK, İTALYAN MODELİ İSTEDİ
»  SİİRT'TEN EMİNE ERDOĞAN'A ŞİKAYET YAĞDI
»  BAKAN ŞAHİN'DEN PKK'YA,: "SEVİNMEYİN, GÜNEŞ YİNE DOĞAR"
»  GERİ ÇEKİLME ABD'NİN BOP OYUNUNU BOZDU
»  KURTLAR VADİSİ'NE ŞOK SUÇLAMA!..
»  PKK'NIN ELİNDEKİ KIYMETLİ TAŞLAR
»  HAREKATI KAZANAN TARAF BARZANİ OLMUŞTUR!
»  ANKARAGÜCÜ,FENER'İ ELİNDEN KAÇIRDI 0-0
»  BABALAR BAKANLAR KURULU'NDA ÇOCUKLAR İŞ DÜNYASINDA
»  BAŞBAKAN'I PROTESTO TALİMATINI TEZİÇ VERDİ
»  ÇELİK VE YÖK BAŞKANI HAKKINDA SUÇ DUYURUSU
»  AKADEMİSYENİN ÇANTASINDA BOMBA
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.