Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2716
EURO
37,3905
IMKB
8.699,000
ALTIN
2.918,150
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
TERÖRİST'E MAAŞ MALİYEYE TAKILDI
TERÖRİST E MAAŞ MALİYEYE TAKILDI
 
PKK’nın dağdaki eli silahlı militanlarının yakınlarına örgütün Avrupa ülkelerindeki kuruluşlarından her ay düzenli olarak 200-300 Euro maaş gönderildiği ortaya çıktı.
 
15.10.2007 - 18:02
HÜSEYİN ÖZAY'ın haberi

TÜRKİYE’DE gerçekleştirdiği saldırılarda ABD menşeli silahlar kullandığı ortaya çıkan terör örgütü PKK’nın, dağdaki teröristlerin ailelerine her ay düzenli olarak para gönderdiği belirlendi. Avrupa ülkelerindeki bankalardan örgüt militanlarının ailelerine düzenli olarak para yardımı yapan PKK’nın, bu ülkelerde faaliyet kendi kontrolündeki sözde yardım derneklerini ve sivil toplum kuruluşlarını kullandığı belirlendi.

MASAK TESPİT ETTİ

SON skandal Maliye Bakanlığı’na bağlı Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) tarafından ortaya çıkarıldı. Geçtiğimiz yıl tutuklanan örgüt üyesinin üzerinden Euro çıkması üzerine, emniyet, MASAK’tan yardım istedi. MASAK da, örgüt üyesinin hesaplarını mercek altına aldı. Yapılan incelemede, örgüt üyesine Avrupa’da faaliyet gösteren bir yardım kuruluşundan para transferi yapıldığı belirlendi. Bunun üzerine, MASAK söz konusu yardım kuruluşunun, Türkiye’ye yaptığı tüm transferleri mercek altına aldı.

PARAYI ALIP EYLEM YAPIYORLAR

YAPILAN incelemelerde, aynı yardım kuruluşunun terör örgütü ile bağlantısı bulunan 9 kişiye daha düzenli para transferi yaptığı belirlendi. MASAK, bu bulgular üzerine emniyet güçlerinden yardım alarak, PKK ile doğrudan bağlantısı olmayan ancak düzenli olarak hesaplarına yardım kuruluşundan para gönderilen kişileri araştırdı. Yapılan araştırmanın sonucunda, Avrupa’da faaliyet gösteren yardım kuruluşundan düzenli para alan 37 kişinin, birinci dereceden örgüt üyesi kişilerin akrabası olduğu tespit edildi. Maaş alan kişilerin, yurt içinde yapılan PKK yanlısı eylemlere karıştıkları da belirlendi.

MİKTAR DÜŞÜK TUTULMUŞ

MASAK tarafından para transferleri ile ilgili yapılan incelemelerde, Avrupa’daki yardım kuruluşlarından Türkiye’ye yapılan para transferlerin 200-300 Euro gibi düşük tutarlarda olduğu saptandı. Hesap hareketlerinde şüphe uyandırmamak için miktarların düşük tutulduğu saptandı. MASAK’ın sadece bir yardım kuruluşunu kullanarak yaptığı transferlerin, PKK tarafından Türkiye’deki örgüt yanlısı kişilere yapılan yardımların küçük bir bölümü olduğu tahmin ediliyor.

OPERASYON GENİŞLİYOR

MASAK, bu olayın ardından, Avrupa’daki yardım kuruluşları ve sivil toplum örgütlerinden yapılan tüm transferleri mercek altına aldı. Bu konuda, istihbarat birimleri, BDDK ve Merkez Bankası’ndan da teknik destek alınıyor. Derinleştirilen araştırmalar sonucunda, Türkiye’de PKK’dan para yardımı alan kişilerin tamamının tespit edilerek, PKK’ya parasal açıdan da büyük bir darbe vurulması planlanıyor.

İmralı’ya cep sokan Astsubay yakalandı

Çantası ve botuna sakladığı görüntü ve ses kaydedebilen iki cep adet telefonuyla adaya girmeye çalıştı

BİR astsubayın botlarının içine sakladığı iki cep telefonu ile bir şarj aletini teröristbaşı Abdullah Öcalan’ın bulunduğu İmralı adasına sokmak isterken yakalandığı ortaya çıktı. İmralı Adası’na görevli olarak gönderilen Astsubay A.A, adaya girişi esnasında X-Ray cihazı alarm verince üzeri arandı. Yapılan aramada A.A’nın çantasında ve sağ botunda sakladığı iki adet cep telefonu ile sol botunun içinde de sakladığı bir tane şarj makinesi çıktı. Telefonların görüntü ve ses kaydetme özelliklerinin de bulunduğu tespit edildi.

EMRE İTAATSİZLİKTEN YARGILANIYOR

KUZEY Deniz Saha Komutanlığı Askeri Savcılığı tarafından hakkında dava açılan A.A’nın kendisine tebliğ edilen emirlere rağmen, emre itaatsizlik suçunu işlediği gerekçesiyle yargılanmasını istedi. A.A’nın askeri mahkemede yargılanmasına başlanırken, Milli Savunma Bakanlığı da astsubayın ‘açığa alınmasını’ kararlaştırdı. A.A, açığa alınmasına yönelik kararın iptali için Askeri Yüksek İdare Mahkemesi’ne başvurdu. Davaya bakan AYİM 3. Dairesi, MSB’nin uygulamasının doğruluğuna karar verdi.

İncirlik’e alternatif arıyorlar

ABD, Ermeni tasarısının Temsilciler Meclisi Dışişleri Komitesi’nden geçmesi sonrasında Türkiye’den gelebilecek misillemelere karşı pozisyon almaya çalışıyor. Washington’un en büyük endişesi, Türk hava sahasının ABD uçaklarına kapatılması. Bu durumda ABD, Irak’a sevkiyat için kritik öneme sahip İncirlik Üssü’nü kullanamayacak. Habur sınırının kapatılması da karadan sevkiyata darbe vuracak.

l ABD medyasındaki haberlere göre Savunma Bakanlığı, bu durumda kaybı en aza indirmek için alternatif rotalar geliştirmeye başladı. Haberlere göre askeri yetkililer, Ürdün ve Kuveyt’teki üslerle Irak’ın güneyindeki Umm Kasr Limanı’nın devreye sokulmasının gündemde olduğunu açıkladı. Ancak bu ana üsler dahil diğer lojistik merkezlerdeki operasyonları artırmanın aylarca sürebileceği belirtiliyor.



Star gazetesi


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


"TEZKERE'NİN TEK HEDEFİ PKK TERÖR ÖRGÜTÜDÜR"

IRAK DEVLET BAŞKAN YARDIMCISI ANKARA'YA GELİYOR

ARDAHAN'DA ASKERİ ARAÇ DEVRİLDİ, 2 ASKER ŞEHİT
»  TEZKERE MECLİSE SEVKEDİLİYOR
»  MÜHENDİSLERİN İNTİHAR NEDENİ ÇÖZDÜKLERİ SİSTEM
»  ASKER TEZKEREDEN SONRA KOŞULLARA BAKACAK
»  AMERİKALI ASKERLERİN YAKTIĞI KUR'AN-I KERİM BULUNDU
»  MHP'DEN ERDOĞAN'A AKP'DEKİ DTP'LİLERİ TEMİZLE
»  PKK'LI İMAM KÜRDİSTAN ŞEHİTLERİNE FATİHA İSTEDİ.
»  PKK TERÖRİST AİLELERİNİ MAAŞA BAĞLAMIŞ
»  TSK GECE GÖRÜŞ DÜRBÜNLERİNİ YENİLİYOR
»  YARGITAY BAŞKANLIĞI İÇİN 9 ADAY
»  GÖZLER BAKANLAR KURULUN'DA
»  YOLCU OTOBÜSÜ ŞARAMPOLE YUVARLANDI:12 ÖLÜ
»  BATI BASINI, BÜYÜKANIT'IN SÖZLERİNİ TARTIŞIYOR
»  34 YIL SONRA İLK KADIN BAŞKANVEKİLİ YARIN KÜRSÜDE
»  LEZBİYEN FİLMİ BAŞBAKANLIK YILLIĞI'NDA
»  İNSANLIK TARİHİ YALAN MI?
»  HIRVATİSTAN ELÇİLİĞİ'NDE PATLAMA
»  REFERANDUM İÇİN TV KONUŞMALARI BAŞLIYOR
»  TEZKERE VE ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ MECLİSTE
»  KAYIP SİLAHLARINIZI BULDUK, BİZİ ÖLDÜRÜYOR
»  DÜĞÜN ÇADIRI KAÇAK ÇIKTI
»  BAKAN'DAN ANGELİNA YORUMU
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.