Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2398
EURO
37,6309
IMKB
9.109,000
ALTIN
2.922,340
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
TOKİ'DEN MİLLETVEKİLLERİNE MİT'E KOMŞU LÜKS KONUT
TOKİ DEN MİLLETVEKİLLERİNE MİT E KOMŞU LÜKS KONUT
 
TOKİ, İstanbul Yolu üzerinde 30 bin YTL peşinat ve 36 ay vade ile milletvekillerine lüks daireler inşa edecek. Bu ayın sonunda ihalesi yapılacak toplu konut alanında kreş, cami, sağlık merkezi ve 32 derslikli ilköğretim okulu da yapılacak.TBMM ile Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) milletvekillerine yapılacak
 
23.2.2008 - 10:15
 toplu konutlar için anlaşmaya vardı. Milletvekilleri, MİT Müsteşarlığı'nın önündeki geniş arsaya yapılacak konutlara, metrekaresine göre 219 bin YTL ile 289 bin YTL ödeyerek lüks konut sahibi olacak. TBMM Başkanlığı'nın milletvekilleri için TOKİ tarafından uygun koşullarda konut üretme projesi yakında hayata geçirilecek.
Mevcut parlamenterler ile ve eski milletvekillerinin yararlanabileceği proje kapsamda toplam 960 adet konut yapılacak. Yenimahalle'deki Fatih Sultan Mehmet Bulvarı üzerinde ve İstanbul Yolunda bulunan Tarım ve Köyişleri Bakanlığı arsası  toplu konut alanı olarak belirlendi. Bu arsa üzerine toplam 18 blok inşa edilecek. Toplu konut alanında 3 oda 1 salondan oluşan BK tipi ve 4 oda 1 salondan oluşan CK tipi olmak üzere iki ayrı blok yer alacak. Toplu konut alanında kreş, cami ve sağlık merkezi ile 32 derslikli ilköğretim okulu da inşa edilecek.

EN UCUZU 190 BİN YTL
Konutların fiyatları da daha yüksek olacak. Buna göre, zemin ile beraber 10 kattan oluşacak BK tipi bloklar 190 bin-219 bin YTL; bodrum ve zemin ile beraber 16 kat olarak yapılacak CK tipi konutlar ise 210 bin-289 bin YTL fiyat aralığında olacak. Konut sahibi olmak isteyen milletvekilleri ön müracaat bedeli olarak 30 bin YTL ödeyecek. Konut bedelinin peşin ödenmesi halinde yüzde 10 indirim, yüzde 30 peşinde, 24 ay vade ve yüzde 40 peşinde, 36 ay vade olanakları alternatif olarak değerlendirilecek. Talep edilen konut tiplerine göre, müracaat edenler arasında daire ve bloklar kura ile belirlenecek.
Bülent Arınç'ın TBMM Başkanı olduğu geçen dönem de benzer bir proje gündeme geldi. Eskişehir yolu üzerindeki TOKİ'ye ait Yeni Yurtçu bölgesindeki arsaya yapılması öngörülen konutlar konusunda Arınç ile Başbakan Erdoğan görüş ayrılığına düşmüştü. Olayın medyaya yansımasının ardından Başbakan "TOKİ bu işin içinde yok" diyerek basına karşı eleştiriler yöneltti. Bunun üzerine TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, TOKİ'nin projeden çekildiğini açıklamış, TBMM Başkanlığı ise milletvekillerine broşür dağıtıp, kayıtlarına devam etmişti.


ÖZELLİKLER NELER?
Milletvekilleri için yapılacak binaların teknik özellikleri de şöyle belirlendi:
- Bloklarda merkezi ısıtma sistemi olacak, blok girişlerinde antreye radyatör konularak bina girişinin de ısıtılması sağlanacak.Dairelerin ısıtması merkezi sistem ile sağlanacak, kalorifer tesisatı yapılacak, panel radyotörler takılacak.
-  Site içi yollar ve açık otoparklar yapılacak. Site içinde açık spor alanları, açık ve kapalı kafeteryalar, su animasyon havuzları, çocuk oyun alanları, yürüyüş parkurları, bisiklet parkurları, peyzaj ve çevre düzenlemeleri yapılacak.
- Bina TV tesisatları Türk Telekom tarafından kablolu yayın sisteminin gerçekleştirilmesi halinde kullanılmak üzere bu sisteme uygun yapılacak. Mutfaklarda alarmlı kaçak gaz dedektörü ve kat holünde yangın ihbar butonu uygulanacak.
- Daire iç kapıları, ahşap kasalı ve pervazlı, daire dış kapıları ahşap kaplamalı çelik kapı olacak. Salonların döşemeleri lamine parke ve kaplama olacak.
- Mutfaklarda seramik yer kaplaması ve saten alçı sıva üzeri su bazlı saten boya kullanılacak. Mutfak dolapları yapılacak.
- Dış duvarlar tuğla ve benzeri iç duvarlar ise tuğla duvar, betonarme perde yapılacak. Çatılar ahşap oturma çatı olacak, su ve ısı yalıtımı yapılıp çatı örtüsü renkli beton kiremit olacak.
- Isı yalıtımını sağlamak amacıyla dışarıdan mantolama tekniği kullanılacak. Dış cephe suya dayanıklı cephe boyası ile boyanacak. (GAZETEPORT)


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


CANLI YAYINDA KAVGA

YIRTIK ÇORAPLI ŞEHİT ÇOCUĞU İÇİN...

OPERASYON GÜNÜ TÜRBAN'A ONAY UYANIKLIĞI
»  PEŞMERGE ALARMA GEÇTİ
»  “44 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ”-
»  KUZEY IRAK'TA 5 ASKER ŞEHİT OLDU
»  GENELKURMAY KONUŞAN ESKİ PAŞALARA KIZDI
»  ODTÜ REKTÖRÜ'NDEN TÜRBAN RESTİ
»  GÜL, TÜRKİYE’NİN CUMHURBAŞKANI OLMA FIRSATINI KAÇIRDI”
»  İŞTE OPERASYONDAN İLK FOTOĞRAFLAR
»  ERDOĞAN: GÜNDEMİMİZDE ARTIK TÜRBAN YOK
»  BEYAZSARAY:" BİZ HAREKATI SINIRLI İSTEDİK"
»  UYANIK VALİ YARDIMCISINA HEM TAYİN HEM CEZA
»  TERSANE İŞÇİLERİ GREVE GİDİYOR
»  FLAŞ..FLAŞ..GÜL:TÜRBAN DÜZENLEMESİNİ ONAYLADI
»  OPERASYON İŞTE BU ÖZEL ODADAN İZLENİYOR
»  PAMUKOĞLU: "HAREKAT DAM ÜSTÜNDE SAKSAĞANDIR"
»  GENELKURMAY'DAN MEDYA'YA UYARI ..
»  GENELKURMAY HAREKATTAN FOTOĞRAFLAR YAYINLADI
»  GECE YARISI BUSH'U ARADIM
»  GENELKURMAYI DİNLEYİP HAREKATI AÇIKLAYAN KİM?
»  "TEKEL'İN PARASI PEŞİN ÖDENECEK"
»  BAHÇELİ, KUZEY ARIK'A TAMPON BÖLGE İSTEDİ
»  CUMHURBAŞKANINA KAYIP TRİLYON AFFI
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.