Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2768
EURO
37,6165
IMKB
8.985,000
ALTIN
2.882,370
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
TOPTAN BABACAN'I YALANLADI
TOPTAN BABACAN I YALANLADI
 
TBMM Başkanı Köksal Toptan,70-75 milyonluk Türkiye'de zaman zaman çok münferit olaylardan hareketle bir genelleme yapmanın yanlış olacağını belirterek, "Bizim insanımızın kendi arasında inancını yaşaması konusunda böyle bir ciddi sorun olmamıştır" dedi.
 
30.5.2008 - 19:30

Toptan, gazetecilerin sorusu üzerine, Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan'ın, Avrupa Parlamentosu'ndaki konuşmasında söylediği, "Türkiye'de sadece gayrimüslim azınlıklar değil, Müslüman çoğunluk da dini özgürlüklerle ilgili sorunlar yaşıyor" sözlerini değerlendirdi.

Türkiye'de inanç ve etnik farklılıklar açısından hiç bir sorun olmadığını belirten Toptan, insanların, Türkiye'nin özgür laiklik anlayışını beğenerek ve severek uyguladığını ve yaşadığını anlattı. Köksal Toptan, "İnsanlarımız arasında bir sorun yaşanmamaktadır. Belki Sayın Babacan'ın ifade ettiği; ibadet özgürlüğünün yerine getirilmesi ve kullanılması arasındaki bazı engellemeler -işte başta türban olmak üzere- farklı bir konudur. Zaten Anayasa Mahkemesi değerlendiriyor.Oradan hareketle bir genelleme yapmak bence doğru olmaz" diye konuştu.

Toptan, "Müslüman çoğunluğun dinini yaşamasında bir sorun var mı size göre?" sorusuna, "70-75 milyonluk bir ülkede zaman zaman çok münferit olaylardan hareketle bir genelleme yapmak yanlış olur. Bizim insanımızın kendi arasında inancını yaşaması konusunda böyle bir ciddi sorun olmamıştır" yanıtını verdi.

-DİNLEME İDDİALARI-
TBMM Başkanı Toptan, CHP Genel Sekreteri Önder Sav'ın dinlenildiği iddiasını değerlendirirken de AKP'nin, TBMM Başkanlığına sunduğu araştırma önergesiyle konuyu Meclis gündemine getirdiğini ifade ederek, "AKP'nin önerge vermesi ve CHP'nin gensoru hazırlığında olması, Meclis platformunda konunun enine boyuna tartışılacağını
göstermektedir" dedi.

Toptan, şöyle konuştu:
"Tartışılmasında da yarar var. Herhalde Parlamento bu konuyla ilgili çalışma yapar. Öbür yandan, herhalde idari bir soruşturma mutlaka yürütülüyordur. Diğer yandan da Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı bir inceleme yapıyor. Bunların sonunda bir doğru mutlaka bulunacaktır, ortaya çıkarılacaktır. Ondan sonra da herkes herhalde rahat edecektir."
"Siz, dinlendiğiniz yönünde tedirgin oluyor musunuz?" sorusunu iseToptan, 'Ben tedirgin olmam. Bilsem ki dinleniyorum, tepki gösteririm tabi. Ama tedirgin olmam. Çünkü meydanda söylemediğim hiç bir şeyi odamda söylemem. Yahut, odamda söylediğim her şeyi meydanda da söylerim.

Benim ne konuştuğumun, kiminle konuştuğumun bilinip bilinmemesi benim için çok büyük önem taşımaz" diye yanıtladı.


CHP: Babacan istifa etmeli

CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, AKP'nin, "CHP'nin kimler tarafından ve nasıl dinlendiğini samimi olarak öğrenmek istemesi halinde, bunun için 2 saatlik sürenin yeterli
olduğunu" söyledi.

Kılıçdaroğlu,  yaptığı açıklamada, dinci medya olarak nitelendirdiği bir basın kuruluşunun, CHP'den, Sav'ın dinlenilmesiyle ilgili delil istediğini ifade etti.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat'ın, "Bugünkü teknik şartlar içinde yasal olmayan dinlemelerin yapılmayacağı kanısında değiliz. Her an yapılabilir, maalesef yapılmaktadır da" açıklamasına işaret eden Kılıçdaroğlu, delilin, bu açıklamalarda yer aldığını söyledi. Kılıçdaroğlu, "İktidardaki bir partinin genel başkan yardımcısı, yasa dışı dinlemelerin yapıldığını söylüyor. Dinci medya hangi gerekçeyle CHP'den delil istiyor" diye sordu.

Kılıçdaroğlu, açıklamaların, "sadece suçluların telaşı içinde" yapılan açıklamalar olduğunu ifade etti.

İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın dün TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmayı da tatmin edici bulmadığını bildiren Kılıçdaroğlu, "AKP, CHP'nin kimler tarafından nasıl dinlendiğini samimi olarak öğrenmek istiyorsa, 2 saatlik süre yeterlidir. Dürüst çalışan, namuslu organları harekete geçirirse, sonuç alır" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, bu konuyla ilgili gensoru önergesini de gelecek hafta içinde TBMM Başkanlığına sunacaklarını söyledi.

AKPi'nin, dinlenilme iddiasını araştırmak üzere Meclis araştırması  açılmasını istemesini ise Kılıçdaroğlu, "Bu, tamamen AKP'nin, zaman kazanmak ve olayı unutturmak için bir yöntemi" diye değerlendirdi.

-"BABACAN'IN İSTİFA ETMESİ LAZIM"-

Kılıçdaroğlu, Dışişleri Bakanı Ali Babacan'ı Brüksel'de yaptığı "Türkiye'de sadece gayrimüslim azınlıklar değil, Müslüman çoğunluk da dini özgürlüklerle ilgili sorunlar yaşıyor" açıklamasını eleştirdi.

Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk kez bir Dışişleri Bakanı'nın, Türkiye'yi Batılılara şikayet ettiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Ama olmayan bir konuda şikayet ediyor. Sayın Babacan, bu söylemiyle açıkça Türkiye'de şeriat devleti kurmak istediklerini ama bunun önünde engeller olduğunu söylemek istiyor.

Eğer gerçekten de laik, demokratik, sosyal hukuk devletinde görev yaptığını sanıyorsa, Anayasanın 2. maddesine açıkça aykırı davranıyor. O görevi süratle bırakması lazım. Sayın Babacan'ın istifa etmesi lazım" diye konuştu.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


BİR NAMEHREM KRİZİ'DE THY'DA YAŞANDI

TÜRBAN GÖRÜŞMESİ, 5 HAZİRAN'DA

ERDOĞAN:"CHP BU İDDİALARIN ALTINDA KALACAK"
»  "SAYIN BAŞBAKANIM KİRVEM OLURMUSUN?"
»  "ÖNDER SAV'IN DİNLENDİĞİNE İNANMIYORUM"
»  VAKİT, ÖNDER SAV'I İSTİFAYA DAVET ETTİ!
»  MEDYA, ADIM ADIM YÜKSEK YARGI'NIN PEŞİNDE
»  "AKP KAPATILSIN"
»  BAYKAL, HÜKÜMETİ İSTİFAYA ÇAĞIRDI
»  ŞENER :" HERKES DİNLENİYOR OLABİLİR"
»  YARGITAY, KAPATMA MÜTALASINI GÖNDERDİ
»  KIZILIRMAK SUYU MAHKEMELİK
»  GÜL: "BAZI MESELELERİ ABARTMAYIN"
»  SAVCI, SAV'IN KAYITLARINI İSTEDİ
»  "AKP'Yİ KAPATMAYIZ, PARASINI KESERİZ"
»  PKK LİDERİNE İDAM CEZASI
»  "SAKIN DTP GENEL BAŞKANLIĞINA ADAY OLMA"
»  CHP'DEN VAKİT'E SUÇ DUYURUSU
»  MHP'DEN BABACAN'A İSTİFA ÇAĞRISI
»  VAKİT'TEN YENİ İDDİA
»  "AKP'NİN FİKRİ NAMUSUNA BAĞLI"
»  "BEŞ BİN KİŞİ RESMEN DİNLENİYOR"
»  TELE-KULAK "F TİPİ" İŞİMİ?
»  "ÇANKAYA'YA RÜŞVET ŞAİBESİ BULAŞTI"
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.