Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2714
EURO
37,4959
IMKB
8.876,000
ALTIN
2.926,150
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
TOPTAN'DAN DTP'YE 'TARİHİ FIRSATI KAÇIRMAYIN' ÇAĞRISI
TOPTAN DAN DTP YE  TARİHİ FIRSATI KAÇIRMAYIN  ÇAĞRISI
 
TBMM Başkanı Köksal Toptan, DTP'ye kaçırılan 8 askerle ilgili çağrıda bulunurken, ABD yönetimini de sert biçimde eleştirdi.
 
26.10.2007 - 16:14
TBMM Başkanı Köksal Toptan, NTV Ankara Temsilcisi Murat Akgün’ün sorularını yanıtladı; Hakkari saldırısından sonra yaşanan gelişmelere ilişkin önemli açıklamalar yaptı. Danıştay’ın yayın yasağını durdurmasına tepki göstererek, “Terörü iyi bilen Danıştay’ın daha dikkatli olması gerekirdi” diyen Toptan, 8 asker için yardım öneren DTP’ye de çağrı yaptı. “Tarihi bir fırsat çıktığını” vurgulayan Toptan, “Kim ‘Bir şeyler yapabilirim’ diyorsa, onu bugün yapmak durumundadır. Bu yapıldığı takdirde, bir takım insanların kafasındaki tereddütler ortadan kalkar” dedi.

TBMM Başkanı Toptan’ın mesajları özetle şöyle:

OHAL NOKTASINDA DEĞİLİZ: Uygulamaya dönük eleştiriler var. Burada sorumlu olan Hükümettir. Bu sorumluluğun bilinci içinde Hükümet, terörle mücadeleyi doğrudan gerçekleştirecek olan güvenlik güçlerimizle ciddi bir koordinasyon içinde bu mücadeleyi yürütmektedir. Burada muhalefetin yeni öneriler getirmesi, yeni açılımlar getirmesi elbette Hükümet tarafından değerlendirilecek, dikkate alınacak hususlardır. Ama şahsen, benim kanaatimi soruyorsanız, şu anda henüz Türkiye bir sıkıyönetim veya OHAL ilan etme noktasında kesinlikle değildir. Çünkü Türkiye, bizim kendi sınırlarımız içinde, kendi vatandaşlarımıza dönük şu anda kesinlikle bir sorun yaşamamaktadır. İnşallah Türkiye, bu durumlara düşmeden, sıkıyönetim, OHAL ilan etmeden terörle mücadelede mutlaka başarıya ulaşacaktır.

ABD PKK’YI CESARETLENDİRİYOR: Washington’ın açıklamaları, teröre cesaret veren gruplardan bir tanesidir. Washington’ın, ‘Biz terör örgütüyle bağlantı kuramıyoruz, orada ne yapıyorlar çok bilemiyoruz, o nedenle terör örgütüyle mücadele için biraz daha zamana ihtiyaç var’ sözleri kesinlikle inandırıcı değil. ABD’li gazeteciler, terör örgütünün karargahına kadar gidip orada görüşmeler yapabiliyor ama ABD istihbarat örgütleri veya güvenlik güçleri bunu yapamıyor. ‘Yapamıyor’a hiç kimse inandıramaz. ABD bir yol ayrımındadır. Ya bunca yıllık müttefikiyle birlikte hareket edecek ya etmeyecek. Etmezse biz teröre teslim olacak bir ülke değiliz.

TARİHİ BİR FIRSAT ÇIKMIŞTIR: Gün, bugündür. Terörle mücadeleyle ilgili, kimin gücü neye yetiyorsa, bugün onu sarf etmek zorundadır. Kim ter akıtmaya hevesliyse, onu bugün akıtmak zorundadır. Kim, ‘ben bir şeyler yapabilirim’ diyorsa, onu bugün yapmak durumundadır. Herkes için bir tarihi fırsat çıkmıştır. Bu yapıldığı takdirde, bir takım insanların kafasındaki tereddütler ortadan kalkar. TBMM, bu renkli haliyle, 7 partiyle, yüzde 85’lik temsil oranıyla, Türkiye’nin önündeki bütün sorunları çözme becerisini gösterir. Ama herkesin, burada ettiğimiz yemin etrafında birleşmesi, bir araya gelmesi lazım.

DTP YETERİNCE MESAFELİ DEĞİL: DTP, terör örgütü ve terör olgusuyla yeterince mesafe koymadı. Üzülerek ifade etmek gerekir ki, terörü lanetlediklerine, teröre tepki gösterdiklerine dair açıklamaları var ama terör örgütüyle ilgili çok net bir beyanı şu ana kadar ortaya koymuş değiller.

DANIŞTAY DİKKATLİ HAREKET ETMEDİ: Hükümet, kendine özgü bir takım gerekçelerle RTÜK’e başvurdu. Muhtemeldir ki, devletin güvenliğiyle ilgili tereddütler, kuşkular çıktı ki böyle bir yola sapıldı. Sık gördüğümüz bir uygulama değil. Beklenirdi ki Danıştay, RTÜK’ten veya hükümetten bir savunma istesin. Belki bazı şeylerin yazıya dökülmesi sorun olabilir ama bir yetkili çağrılıp, bu konudaki gerekçeler dinlenebilsin. Danıştay, terörü çok yakından tanıyan bir organımız. Devletin bir kurumu olarak, Danıştayımızın biraz daha dikkatli hareket etmesi gerekirdi diye düşünmekteyim. Danıştayımız, Türk milleti, kamu adına karar veriyor. Eleştirmek amacıyla söylemiyorum ama beklenen bir karar değildi.

SÖZÜ OLAN HERKESE BAŞVURACAĞIZ: Türkiye’nin modern bir anayasaya ihtiyacı var. 5 kişinin bir araya gelip, ‘Hadi anayasa yapalım’ demesi zor. Bunun için bir hazırlık metninin olması gerekir. TBB, TOBB, TÜSİAD, bazı üniversiteler ve AK Parti’nin çalışmaları var. AK Parti, anayasa değişikliği teklifini TBMM’ye sunarsa, bu teklifi ilgili komisyona göndereceğiz. Bu aşamada, bu konuda sözü olan herkese mutlaka başvuracağız. Herkesin görüş ve katkısını sağlamaya çalışacağız. Bunu kurumsal hale getirmek için çalışıyoruz. Tasarı ve teklifleri, sivil toplum örgütlerinden görüş alarak olgunlaştırmaya çalışacağız.

BEN İŞLEME KOYAMAM: Yapılacak iş 1982 Anayasası’nın tadilidir. 2. maddede devletin şeklinin, demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti olarak yazılmıştır. Bu maddenin yürürlükten kaldırılması teklifi gelirse, ben bunu işleme koyamam. Herkes rahat ve emin olmalı kı; ister şimdi ister 10 yıl sonra yapılacak olan anayasa, devletin bu temel niteliklerini değiştirmeyi öneremez, öngöremez.

KAMUDA KAZANILMIŞ HAK OLMAZ: Ben, Meclisin Başkanıyım, diyorum ki; Meclisin görev süresi 4 yıla inmiştir. Ben isterim ki 5 yıl olsun ama onu istedim diye hukuki kanaatimi ona dayandırarak yapamam. Aynı şey Sayın Cumhurbaşkanının görev süresiyle ilgilidir. Bu, hukuki kanaatimdir. Bazı hukukçular, kazanılmış hak var diyor. O görüşe katılmıyorum. Kamu alanı düzenlemesi olduğu için kazanılmış haktan söz etmemek lazım.

KUZEY IRAK İÇİN REFERANDUM OLMAZ: Bizim halkımız oy vermeyi seviyor. Devlet yönetimine katkısı sadece oy vermekle sınırlı. Kuzey Irak’a müdahale yapılsın mı, gibi güvenlikle ilgili konularda referanduma gitmek gerekmez. Daha çok halkı ilgilendiren konularda referandum yolunun denenmesinde sakınca yok. CHP, Anayasa Mahkemesine başvuracak, hazırlıkları bitirmiş durumdalar. Anayasa Mahkemesi yorum getirir. Meclis, üzerine düşen bir görev ortaya çıkarsa, onun gereğini yerine getirir.

NTV


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


TSK HAİN KÖSTEBEKLERİ YAKALANDI

PROF.EMRE KONGAR'IN ŞOK İDDİASI

YSK BAŞKANI MUAMMER AYDIN DA BU İŞİ BİLMİYOR
»  HABUR SINIR KAPISI KAPATILIYOR.
»  RİCE'YE GÖRE PKK'YI YOK ETMEK ÇOK ZORMUŞ!
»  ANITKABİR'DE KILIÇ'A PROTESTO
»  YARGITAY'DAN HIRSIZLIĞA YENİ TANIM
»  BABACAN GENELKURMAY BAŞKANLIĞI'NDA
»  KÜRT HEYYETİ ANKARA'DAPAZARLIKTA
»  BARZANİ TÜRK VATANDAŞI MI?
»  ERDOĞAN: "ARTIK GÜNAH BİZDEN GİTTİ"
»  BAŞBAKAN BU SÖYLEDİKLERİNİ HATIRLIYOR MU?
»  EVLİ ÇIKAN SEVGİLİSİNİ ÖLDÜRDÜ
»  MHP'YE BOMBALI SALDIRI
»  YAZICIOĞLU'NDAN KRİTİK SORULAR
»  DAĞLICA'DA BİR APACHE!
»  MHP'NİN ÇOK ÖNEMLİ AÇIKLAMASI
»  PKK DAĞDA DEĞİL ASVALTTA GEZİYOR
»  ÖZEL TİMLER HAREKAT BÖLGESİNDE PALAVRASI
»  İŞTE ÇATIŞMANIN YAŞANDIĞI BÖLGE
»  BARZANİ TÜRK VATANDAŞI MI?
»  IRAK'TAN, 'PETROLÜ KESERİZ' RESTİ
»  TALABANİ'Yİ YALANLAYAN FOTOĞRAFLAR
»  DAĞLICA SALDIRISINI KİM YAPTI?
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.