Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,0895
EURO
38,1027
IMKB
9.976,000
ALTIN
2.842,390
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
TOPTAN'DAN HAŞİM KILIÇ'A SERT MESAJ
TOPTAN DAN HAŞİM KILIÇ A SERT MESAJ
 
TBMM Başkanı Köksal Toptan, Anayasa’nın değiştirilmesi teklif dahi edilemeyecek maddelerini tartışmaya açan Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç’a sert mesajlar gönderdi
 
14.11.2008 - 00:30
Toptan; ‘’Cumhuriyetin temel niteliklerini değiştirecek davranışlardan herkesin özenle kaçınması gerekir. Onlardan vazgeçmememiz söz konusu olmaz. O tartışmalar yeni bunalım ve buhranları meydana gelir’’ dedi.

Toptan, Anayasa Mahkemesinin türban kararı için de ''Ben türbanla ilgili bir Anayasa değişikliği yapılmasına taraftar değildim. Ama yapılan bu değişiklik sonrası mahkemenin verdiği kararı da, Meclisin yetkilerine bir müdahale olarak yorumluyorum'' diye konuştu. Toptan TV-8’de katıldığı bir programda, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın Anayasanın değiştirilemez maddelerinin tartışmaya açılabileceğine yönelik sözlerini cevaplandırdı. ''Sayın Haşim Kılıç, yaklaşık 17-18 yıldır Anayasa Mahkemesinde bulunuyor. Böyle bir şeyi, belki bilimsel olarak ortaya koyabilir’’ dedi ve şöyle devam etti:

‘’Bana göre, Anayasanın değiştirilmesi teklif edilemez 1, 2 ve 3'üncü maddeleriyle ilgili tartışmalara girmemek lazım. Özellikle Cumhuriyetin temel niteliklerini değiştirecek davranışlardan herkesin özenle kaçınması gerekir. Çünkü onlar bizim devletimizi var eden temel unsurlardır. Cumhuriyetimizi var eden temel niteliklerdir. Onlardan vazgeçmememiz söz konusu olmaz. O nedenle onları tartışmaya açmamak lazım. Açmanın da pek fazla faydası yok. Oralarda meydana gelecek tartışmalar yeni bunalım ve buhranları meydana gelir. Çok şükür ki Türkiye, her şeyi tartışan özgür bir ülke. Bu gibi konuları bile tartışıyor. Fikirlere katılmasak bile fikirlere tahammül etmemiz lazım. Kim söylerse söylesin, her düşüncenin karşısında saygıyla eğilmemiz lazım. Katılırız, katılmayız, inanırız inanmayız o başka bir konu. Bizim düşüncemizin tersini söyledi diye karşımızdakini düşman edemeyiz. Mümkün olduğunca sorunları azaltalım.''

KILIÇ: O KONUDA GÖRÜŞ BİLDİRMEDİM
Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç ise,  Anayasa'nın söz konusu maddelerine ilişkin herhangi bir değerlendirme, yorum veya görüş ileri sürmediğini bildirdi.

Kılıç, yaptığı yazılı açıklamada, 10 Kasım 2008 günü Bilkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı'nın telefon ile bizzat davet ettiği sempozyuma katıldığını, ''her türlü görüş ve düşüncelerin özgürce tartışıldığı yetkin bir üniversitenin hukuk fakültesi''nce düzenlenen sempozyumda, ''Anayasalarda yazılı değiştirilemez ilkeler ve değerleri'' konusunun konuşmacılar tarafından katılımcıların bilgilerine sunulduğunu ifade etti.

Toplantının birinci bölümünde sunulan tebliğler sona erince mazereti nedeniyle toplantıdan ayrılmak arzusunu ilettiğinde, oturum başkanının kendisinin de birkaç kelime konuşma yapmasını istediğini aktaran Kılıç, şunları kaydetti:

''Bunu istemesi üzerine böyle önemli ve hassas bir konunun bizim mahkememizin kuruluş yıl dönümünde yaptığımız sempozyumlarda konu olarak tespit etmemizin mahkemenin konumu nedeniyle mümkün olamayacağını, buna cesaret edemeyeceğimizi, cesaretle seçilen bu konu nedeniyle toplantıyı tertip edenlere teşekkürlerimi ileterek toplantıdan ayrıldım.

Altını çizerek ifade etmek gerekirse toplantıda Anayasamızın söz konusu maddelerine ilişkin herhangi bir değerlendirme, yorum veya görüş tarafımdan ileri sürülmemiştir.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


YUNANİSTAN BİR TÜRK DEVLETİNE DÖNÜŞE BİLİR!

İLK"DOĞUM YAPAN ERKEK" 2'NCİ BEBEĞİNE HAMİLE

TÜFEĞİ ÇENESİNE DAYAYIP 5 SAAT POLİSLERLE DOLAŞTI
»  KÖŞK'TEN'ZIRH'YALANLAMASI
»  PAMUKOĞLU,PKK'YI NASIL BİTİRECEĞİNİ AÇIKLADI
»  GECİKMEDİ İKİNCİ SANSÜRDE TBMM'DEN GELDİ
»  HAŞİM KILIÇ'DAN İLGİNÇ AÇIKLAMA
»  DEMİREL'DEN AKREDİDASTON'A TEPKİ
»  BAVULLA PARA GETİR YASALLAŞTI
»  DTP, PKK'NIN DERİN VE SİNSİ PLANINI DEVREYE SOKTU
»  DÜŞES İÇİN SUÇ DUYURUSU
»  DARBECİLERE DAVA AÇMAK SERBET
»  BU HATA, TÜRKİYE'YE 15 MİLYAR DOLARA PATLAYABİLİR
»  MUZAFFER TEKİN'DEN 'BOMBA' SAVUNMASI
»  KAYSERİ'DE FARKLI, ANKARA'DA FARKLI TÜRBAN
»  'BAVULLA GETİR'E MECLİS'TEN ONAY
»  MHP’Lİ DURMUŞ’TAN, SAĞLIK BAKANLIĞINDA YOLSUZLUK İDDİASI
»  TBMM BAŞKANI KÖKSAL TOPTAN'A ŞOK SORU
»  HATİPOĞLU, ADAYLIK TEKLİFİNE NE DEDİ?
»  AKP'Yİ ELEŞTİREN İMAM GÖREVDEN ALINDI
»  HÜKÜMETE, MEVDUT GARANTİSİ YETKİSİ
»  BÖYLE TEFTİŞ, BÖYLE MÜFETTİŞ DOSTLAR BAŞINA!
»  ÇUBUKÇU'NUN BÜYÜK SKANDALI
»  AKP'Lİ AKGÜL: "SADİST DEĞİLİM, VURURUM, NE VAR BUNDA"
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.