Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,0831
EURO
38,0633
IMKB
9.976,000
ALTIN
2.841,680
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
AKP'Yİ ELEŞTİREN İMAM GÖREVDEN ALINDI
AKP Yİ ELEŞTİREN İMAM GÖREVDEN ALINDI
 
Hakari'de AKP'yi eleştiren imam görevden alındı.
 
14.11.2008 - 05:37
Hakkari’de Merkez Belediye Cami imamı ve aynı zamanda DİVES Genel Başkanı olan Lokman Özdemir, 24 Aralık 2007 tarihinde basın toplantısı düzenledi. Toplantıda AKP ve Kürt sorunu ile ilgili açıklamalarda bulunan Özdemir, AKP’nin siyasete başladığı günden beri, kendisini dinin temsilcisi olarak lanse etmeye çalıştığını öne sürerek şöyle konuşmuştu:

“Bilindiği gibi AKP bu ülkede siyasete başladığı günden beri, kendisini dinin temsilcisi olarak lense etmeye çalışmaktadır. Önce halkı aç bırakacaksın, sonra da dini duygularını istismar edip, önüne bir parça şey atıp, ‘sorunu çözdüm’ diyeceksin. AKP şunu çok iyi bilmelidir ki, biz bundan önce de müslümandık, bugün de müslümanız, yarın da müslüman kalacağız. Bu yaptıklarınız, mevcut Kürt sorununun demokratik ve barışçıl çözümüne hizmet etmeyecektir. Daha da çözümsüzlüğü derinleştirmeye hizmet edecektir. Oysa gün geçtikçe AKP’nin, ABD’nin temsilcisi olduğu ortaya çıkmıştır. Çünkü İslam Dini'nde yılın 4 ayında savaşmanın haram olduğu beyan edilmiştir. Müslüman olan bu bölgede, Kurban bayramında bile aralıksız bombardıman devam ettirilmektedir. Bütün atılan bu bombaların ve mühimmatın bedelinin yoksulların ve emekçilerin cebinden çıktığı unutulmamalıdır. Bölgemizde oluşturduğunuz yapay dernekler adı altında fakirlere yaptığınız yardımları, siyaseten yaptığınız anlaşılmaktadır. Çünkü Batıda da yoksul emekçi halk vardır. Bu ayrı bir soru işaretidir. Bu halk daha önce de geri bırakılmış, itilmiş, ötekileştirilmiş ve yoksullaştırılmıştır.
DİYANET MÜFETTİŞ GÖNDERDİ

Bu konuşma üzerine de Diyanet İşleri Başkanlığı imam ve DİVES Genel Başkanı olan Özdemir hakkında soruşturma başlatıp, Hakkari’ye müfettiş gönderdi. Müfettişlerin hazırladıkları rapor doğrultusunda Özdemir görevinden alındı. Özdemir’e 22 Ekim 2008 tarihide gönderilen resmi yazıda görevinden alınma gerekçesi olarak, 633 sayılı Diyanet İşleri Başkanlığı Kuruluş ve Görevleri Hakkındaki Kanun'un 25'inci maddesinde belirtilen, ‘Görevi dışında her ne suretle olursa olsun siyasi partilerden her hangi birini veya onların tutum ve davranışını övemez ve yeremez. Bu gibi hareketleri tahkikatla sabit olanların ilgili ve yetkili mercilerce işine son verilir’ ibaresi hatırlatıldı.

‘KESK ÜYESİYİZ DİYE’

İmam Özdemir, ’hiçbir din görevlisi herhangi bir siyasi partinin aleyhinde konuşamaz, eleştiremez’ mantığıyla görevine son verildiğini, hukuki yönden mücadelesini sürdüreceğini ve hukuka da inandığını söyledi. Özdemir şunları söyledi:

“Sendika olarak kendi üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirme mecburiyeti vardır. Bu nedenle bizim DİVES sendikamız da KESK Konfederasyonuna bağlı olduğu için ciddi anlamda önyargılı davranılıyor ve çoğu müftüler üyelerimize karşı önyargıda bulunmaktadır. Yok efendim ‘siz Komünist- Solcu Konfederasyona üye oluyorsunuz’ gibisinden baskılar oluyor. Ama ne olursa olsun bu baskılara karşı demokratik mücadelemizi sürdüreceğiz. Sendika sosyal haklardan sorumludur. Ayrıca bölgede yaşadığımız için yaşanan 30 yıllık savaş süreci ciddi anlamda emekçi olarak, halk olarak bizleri etkilenmekte. Dini anlamda da bir sorumluluğumuz vardır. Yani birbirimize karşı, inanç değerlerimize karşı kim olursa olsun tepkimizi göstermek mecburiyetindeyiz. Ben bugüne kadar 2 soruşturma geçirdim.”

‘MAKARNA YARDIMI İLE HALKIN KARNI DOYMAZ’

Özdemir, bölge insanının ekonomik açısından büyük zorluk çektiğini, Doğu ve Güneydoğu bölgesine ciddi anlamda yatırımların yapılması gerektiğini, bu yapılmadığı sürece, Kimse Yok Mu Derneği’nin birkaç kilo et, birkaç kilo makarna yardımı ile bu halkın karnının doyurulamayacağını söyledi. Özdemir Şöyle konuştu:

“Bakın batıdaki insanlarda bizim kardeşlerimizdir. Onlara da katkı sunabilirler. Ama genellikle bunu siyasi malzeme olarak kullanıyorlar. Biz buna karşıyız. Bu nedenle de ‘din üzerinden siyaset yapılmasın’ gibisinden açıklamalarda bulunmuştum. Diyanet Teftiş Kurulu tarafından benim görevime son verilmiştir. 20 yıldır imamlık görevi yapıyorum. 7 çocuk babasıyım. Ben ekonomik anlamda AKP hükümetini eleştirdiğim için benim görevime son verildi. Kendi düşüncelerimi dile getirdiğim için mağdurum. Şu an ücretsiz izne ayrılmışım. Gerekçe olarak Diyanet mevzuatının 633 sayılı maddeye göre, ‘din görevlisi siyaset yapamaz, hiçbir din görevlisi herhangi bir siyasi partinin aleyhinde konuşamaz, eleştiremez’ mantığıyla görevime son verilmiştir. Ben hukuki boyutuyla mücadelemi sürdüreceğim ve hukuka da inanıyorum.”


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


HÜKÜMETE, MEVDUT GARANTİSİ YETKİSİ

BÖYLE TEFTİŞ, BÖYLE MÜFETTİŞ DOSTLAR BAŞINA!

ÇUBUKÇU'NUN BÜYÜK SKANDALI
»  AKP'Lİ AKGÜL: "SADİST DEĞİLİM, VURURUM, NE VAR BUNDA"
»  ERGENEKON'UN KİLİT İSMİ ALİ YİĞİT KONUŞTU
»  ALKOLLÜ SUBAYLARA POLİS KELEPÇESİ
»  ERUYGUR'UN DUŞMESİ TARTIŞILIYOR
»  ABD ASKERİ KONVOYUNA SALDIRI, 21 ÖLÜ
»  DOLAR'IN ATEŞİ DÜŞMÜYOR
»  STAR, AYDIN DOĞAN'I ÇOK KIZDIRMIŞ!
»  AKP'Lİ VEKİL'DEN ŞOK SÖZLER
»  DEMİRTAŞ'IN CEZASI İLE İLGİLİ GEREKÇELİ KARAR AÇIKLANDI
»  YIKIM MÜTEAHHİTLERİ
»  ARINÇ'IN GÖSTERDİĞİ ADRESTE ERBAKAN HOCA ÇIKTI!
»  TÜBİTAK ROKETLERİN BİLE DELEMEDİĞİ ZIRH ÜRETTİ
»  İMAM NİKAHLI EŞ VE NİŞANLIYA DA TAZMİNAT GELİYOR
»  İŞTE BAYKAL'IN KRİZDEN KURTULMA FORMÜLÜ
»  HAKAN ŞÜKÜR, KİT KOMİSYONU GÜNDEMİNDE
»  CHP'DEN, GÜNAY'A "SON CELLAT" SORUSU
»  YÜKSEK YARGI CİNSEL SUÇTA CEZA ARTTIRIMINI GÖRÜŞECEK
»  DİNK, RAPORU "YENİDEN SORUŞTURMA" DİYOR
»  DTP ESKİ GENEL BAŞKANI DEMİRTAŞ,RESMEN TERÖRİST
»  TÜRK-İTALYAN HÜKÜMETLERİ ZİRVE AÇIKLAMASI
»  TOKİ'YE KARAKOLLARI YAPMA GÖREVİ
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.