Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
IMKB
10.277,000
ALTIN
2.393,270
 
Hava Durumu ANKARA
10 / 17 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
TRT'den Gençlik Kanalı Hamlesi
TRT den Gençlik Kanalı Hamlesi
 
TRT Genel Müdürü İbrahim Eren, TRT-2 kanalının tekrar açılacağını bildirerek, "Burada gençlere yönelik çok güzel içerikler üretmeyi hedefliyoruz." dedi.
 
15.1.2018 - 16:26

Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) ile Gençlik ve Spor Bakanlığınca Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Hukuk Fakültesi Sabahattin Zaim Konferans Salonu'nda düzenlenen "KYK Geleneksel 3. Tematik Kış Sinema Kampı"nın açılış dersini veren İbrahim Eren gençlerin televizyon seyretmediğini, bu nedenle onlara yönelik televizyon kanalı kurmanın bir anlamı olmadığını, gençlere yönelik içerik üretiminin tartışılması gerektiğini söyledi. 

Bu kapsamda bir müjdesinin olduğunu dile getiren Eren, "Şimdi müjdesini vereyim, nasip olursa tekrar TRT-2'yi yani TRT kültür sanat kanalını açıyoruz. Burada gençlere yönelik çok güzel içerikler üretmeyi hedefliyoruz. Ana mecrasında olmayan ancak gençlerin ilgi duyduğu birçok içeriği bu kanalda yayınlamayı düşünüyoruz. Gençlik kanalı, televizyon kanalı olarak tartışmalı bir konu. Çünkü bu konuda kurulan televizyon kanalları bugüne kadar başarılı olmamış, televizyon seyretmedikleri için. Gençlere yönelik içeriği tanımlamak lazım, örneğin absürt komediler, daha popüler olmayan içerikleri TRT-2 kanalı kapsamında değerlendirmeyi düşünüyoruz." ifadelerini kullandı. 

"Artık tek başına yayın yapan bir TRT yok" 

TRT'nin bir kamu malı olduğunu kaydeden  Eren, üniversitelerde nasıl eğitim görülüyorsa TRT'den de alınacak şeylerin olduğunu kaydetti. 
TRT'nin aynı zamanda Türkiye'nin menfaatlerini yurt dışında koruyan, kollayan, anlatan bir kanal, bir kurum olduğuna dikkati çeken Eren, şöyle konuştu: 

"16 tane radyomuz var. Yurt dışına 33 farklı yayın yapan radyo kanallarımız var. Şimdi Türkiye'nin muhatap olduğu ülkeler, Amerika, Rusya, Çin. Türkiye artık farklı bir ligde. Farklı ligde olan ülkenin uluslararası ve ulusal taşıyıcısı, bunun kültürünü aktarıcısı TRT'dir. TRT ne benimle ne de başkasıyla alakalıdır. TRT Belgesel ile ilgili o kadar güzel işler oldu ki. 2018 Eylül'ünden itibaren relansman yapacağımız TRT Belgesel kanalını, uluslararası isim hakkı vererek, diğer ülkelere de bunu yayınlayan bir kanal haline getirmeyi hedefliyoruz. Artık tek başına Türkiye'de yayın yapan, bir tane dizi çeken, bir tane film çeken TRT değil, dünyada Türk Hava Yolları Türkiye'yi nasıl temsil ediyorsa, ilk uluslararası milli markamız ise TRT'nin de böyle bir marka olabilmesi için sizlerin desteği şart." 

Eren, TRT dışında da Türk sinemasının gelişmesi için yeni neslin kendini yetiştirmesi gerektiğine işaret ederek, şunları söyledi: 
"Kendi özgün anlatım tekniklerimizin, anlatım dillerinin gelişmesi için, alternatif üretimimiz için, hakim egemen kültürün karşısına kendi anlatım metotlarıyla çıkan farklı bir sinema dili oluşturabilmemiz için de tüm dünya sinemasına hakim olup özgün işler denemekten korkmayan, yeni bir neslin yetişmesi gerekir. O yüzden sizler, elinizde olan tüm imkanlarla korkmadan özgürce istediğiniz içeriği üretmeye çalışın. Zorluklarla karşılaşırsınız, bunları aştığınız takdirde de sadece Türkiye'de değil, dünya çapında içerikler üreten ve bir yaptığınız içerikle milyonları etkileyen, tüm dünyaya hitap eden birisi olabilirsiniz. Bu potansiyelinizi unutmayın ve bu minvalde de çalışmalarınızı devam ettirmenizi arzu ederim." 

Kaynak:Hürriyet



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Baki Avcı'ya Hüzünlü Veda

Canlı Yayında Hamile Olduğunu Açıkladı!

Gazetecilere Beraat Kararı
»  Fetö TRT'de Nasıl Kadrolaştı?
»  Sözcü Gazetesinin Acı Günü
»  "Gazeteci Değil Tetikçi"
»  Ahmet Hakan'a Göre Gül'ünYeni Stratejisİ
»   Burak Akbay Künyeden Çıkarıldı
»  YeniŞafak Hangi Yazarla Yollarını Ayırdı
»  Sözcü'den Gökçek'e Yazarlık Yanıtı
»  Ünlü Gazeteciye Metrobüste Gözaltı
»  Efsane Snucu Torunu İçin Yarıştı
»  Sözcü'de Bir Ayrılık Daha
»  Kılıçdaroğlu:Gazetecilik Suç değildir
»  Jülide Ateş'in Yerine Ece Üner
»  "Fatih Altaylı Özür Dile"
»  Jülide Ateş Show TV'yi Neden Bıraktı?
»  Hande Fırat şaşırttı:
»  Ali Bayramoğlu'nunYeni Adresi Belli Oldu
»  Trabzon Medyasının Acı Kaybı
»  Ayşenur Arslan'a Hapis Cezası
»  Ertuğrul Özkök'ten RTÜK'e Zor Soru
»  Fransız Gazeteciye Fetö Fırçası
»  Gazetecilerden TRT'ye Radyo Programı
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.