Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,1623
EURO
38,1653
IMKB
9.777,000
ALTIN
2.918,510
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
TURİSTLERE MAYOLU DOLAŞMA YASAĞI İSTEDİLER
TURİSTLERE MAYOLU DOLAŞMA  YASAĞI İSTEDİLER
 
ANTALYA'nın Alanya İlçesi Belediye Meclisi toplantısına cadde ve sokaklarda mayoyla dolaşan turistlerle ilgili tartışma damgasını vurdu.
 
9.9.2008 - 21:05
DP'li Belediye Meclis Üyesi Hilmi Arıkan, Ramazan ayında turistlerin mayolarla sokakta dolaşmasının vatandaşları rahatsız ettiğini öne sürdü. AKP'li Şükrü Sadullahoğlu ise üzerindeki mayosu çok kısa olan bir kadın turistten Ramazan ayı olduğu için etkilendini ve şehrin ortasında mayo ile ne yaptığını sorduğunu anlattı. Sadullahoğlu, mayo gibi plaj kıyafetleriyle dolaşanların belediye ve tesis sahipleri tarafından tabelalarla uyarılması gerektiğini söyledi. Alanya Belediye Başkanı Anavatan Partili Hasan Sipahioğlu ise meclis üyelerinin eleştirileri karşısında sessiz kaldı.

Alanya Belediyesi Eylül ayı olağan meclis toplantısı bugün saat 15.00'da Hasan Sipahioğlu'nun başkanlığında yapıldı. İmar ve bütçe komisyonlarından gelen kararların oylandığı toplantı sonunda gündem dışı konuların görüşülmesine geçildi. Demokrat Partili Belediye Meclis Üyesi Hilmi Arıkan, son aylarda Alanya'da ahlaki bir erozyon yaşandığını, vatandaşların da bu durumdan son derece rahatsız olduğunu söyledi. Turistlerin ancak plajda giyilebilecek, hatta orda bile yadırganacak kıyafetlerle dolaştıklarından şikayet eden Arıkan, şöyle konuştu:

"Yabancı ve yerli turistler neredeyse vücudun tamamını açıkta bırakan kıyafetlerle cadde, sokak, ana yol, çarşı ve pazarda pervasızca dolaşmaktadır. Avrupa'nın hiçbir ülkesinde bu şekilde kılık kıyafetlerle şehir merkezlerinde, yollarda, alışveriş merkezlerinde dolaşılıyor. Dolaşanlara ise cezai işlem uygulanmıyor. Bu tür davranışlar toplumda her zaman için huzuru kaçırma ve bozma potansiyeli olan hareketlerdir. Turistler kaldıkları otellerde bile plaj kıyafeti ile restoran ve bar gibi bölümlere girmemeleri konusunda levha ile uyarılıyorlar. Geçmiş yıllarda Alanya'da cadde ve sokaklarda bu tür uyarılar mevcuttu. Şimdi de bu yapılabilir ve turistler uyarılabilir. İlçede yaşayan halkın huzur ve refahını temin etmekle görevli belediyeye bu konuda önemli görevler düşmektedir. En azından tesis sahipleriyle görüşülerek turistlerin uyarılması sağlanabilir. Konuyla ilgili belediyece gerekli hassasiyet gösterilmezse bu konuda toplumda oluşabilecek her türlü olumsuzluğun maddi ve manevi vebali altında kalınmış olur. Bunun hesabı ise verilemez."

ZABITA UYARMASIN

Hilmi Arıkan'ın endişelerine katıldığını söyleyen Anavatan'lı Belediye Meclis Üyesi Murat Koçak ise, "Bunun zabıta güçleri ile uyarılması sakıncalı. İleride turizm için telafisi mümkün olmayan zararlar verebilir. Ancak otel ve tesislerde asılabilecek tabelalarla turistler sokağa mayo gibi plaj kıyafetleriyle çıkmamaları konusunda uyarılabilir" dedi.

RAMAZAN OLDUĞU İÇİN ETKİLENDİM

4 gün önce yaşadığı bir olayı anlatan AKP'li Belediye Meclis Üyesi Şükrü Sadullahoğlu, "Sokak ortasında 20 santim bile gelmeyen bir mayo giyen turist gördüm. Ramazan ayı olduğu için bu manzara beni etkiledi ve 'hanımefendiye' böyle bir mayoyla şehrin ortasında ne yaptığını sordum. Kendisi hiç bir uyarı olmadığı için mayoyla dolaştığını ifade etti. Demek ki belediye tarafından yeterli uyarı yapılırsa turistler çarşı içinde ve alışveriş merkezlerinde böyle açık saçık dolaşmayacaklar" diye konuştu.

Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu ise belediye meclis üyelerinin bu önerisi hakkında yorum yapmaktan kaçındı. Başkan Sipahioğlu ayrıca belediyenin bu konuda uyarı levhaları koyup koymayacağı, zabıtaların mayo giyen turistlere müdahale edip etmeyeceği yönündeki gazetecilerin sorularına da yanıt vermedi.


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


İŞTE ERGENEKON'UN YENİ KODU: 45 11

MHP'DEN "DENİZ FENERİ İFTARI" SORUSU

BU KADIN DEVLET SIRRI
»  CEM UZAN'DAN CEZA AÇIKLAMASI
»  "DEVLET DÜZENİ KAPALI KAPILAR ARDINDA DÖNMEYECEK"-
»  ÖLDÜRDÜĞÜ EŞİYLE 9 AY BİRLİKTE YAŞADI
»  ULUSAL PROGRAM, CHP'YE POSTALANDI!
»  CEM UZAN, KENDİSİNE VERİLEN CEZAYI ANLAYAMAMIŞ!
»  DENİZ FENERİ'NDEN İTİRAF GİBİ AÇIKLAMA
»  BAHÇELİ'DEN ERDOĞAN'A AĞIR SÖZLER
»  TSK. TERÖRİSTLERİN KORKULU RÜYASI OLDU
»  ATLAS JET CEO'SUNA 4 MİLYON DOLAR ZİMMET İDDİASI
»  OSMAN PAMUKOĞLU'NDAN İNANILMAZ SÖZLER
»  BAŞBUĞ 16 EYLÜL'DE GAZETECİLERLE GÖRÜŞECEK
»  TURHAN ÇÖMEZ, LONDRA'DA BELEDİYE OTOBÜSÜ'NDE
»  HALUK ULUSOY'UN YENİ SKANDALI
»  ESKİ POLİS MÜDÜRÜ SAÇAN'DAN ŞOK AÇIKLAMALAR
»  "BAŞBAKANLIK, AYRICALIK MAKAMI DEĞİLDİR"
»  "AYNI ÖFKE, AYNI NEFRET DOLU BELAGAT"
»  VATAN SATILMIŞKEN YARGITAY BAŞKANI NEYE SIZLANIYOR!
»  ADALET BAKANI ŞAHİN'DEN DENİZ FENERİ AÇIKLAMASI
»  "BU YASA AKMAN'I KURTARMAYA YETMEZ"
»  DENİZ FENERİ DERNEĞİ'NİN İFTARINDAKİ İLGİNÇ KONUK
»  BAŞBAKAN'IN "PROVOKASYON AÇIKLAMASI"
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.