Türkeş, aday tanıtım toplantısından sonra koordinasyon toplantısı ve birinci bölgedeki teşkilat toplantılarının ardından vatandaşlarla esnaf toplantıları ve iftarlarda bir araya gelerek partisinin yeni dönemde yapacağı çalışmalara ilişkin bilgi verdi. Türkeş, dün de Gölbaşı Hayrat Vakfı iftarında vatandaşlarla biraraya geldi.
KİMLERLE YARIŞACAK
Türkeş, Ankara 1. Bölgede CHP’den Gamze Taşçıer, Deniz Demir, Okan Konuralp yanında DEVA Partisi kontenjanından 1. Bölgede yeralan Sadullah Ergin’le de yarışacak. Yine İyi Parti’den 1. Bölge adayı olan Koray Aydın, Ahmet Eşref Bakıbaba, Kevser Ofluoğlu gibi isimler Türkeş’in karşısında seçime katılacak isimler oldu. MHP’den 1. Bölge adayları Mevlüt Karakaya, Önder Kahveci ve Eyüp Yıldız, Yeşil Sol Parti’den Emirali Türkmen, Selma Gürkan, Ali Özkan, Zafer Partisi’nden ise Ali Şehirlioğlu, Aslan Yaman, Semih Dikkatli, Esmaül Hüsna Aslan, İsmail Özgür Bekman, Çınar Coşkunserçe Türkeş’in karşısında seçimlere katılacak isimler olacak.
ESKİ PARTİSİ’NİN ADAYLARI KARŞISINDA
Türkeş’in karşısında yeralan isimlerden Koray Aydın (İYİ Parti) ve Mevlüt Karakaya (MHP) ile Türkeş, MHP’de olduğu dönemde birlikte aynı partiden seçim yarışında yan yana yeraldığı arkadaşları olma özelliği taşıyor. Geçmişte omuz omuza aynı partide çalışma yapan bu üç isim şimdi 3 ayrı partide yarışacak. Ancak Cumhur İttifakı nedeniyle Türkeş ve Karakaya, birçok etkinlikte de yan yana çalışmak durumunda olacak.
TUĞRUL TÜRKEŞ KİMDİR?
1 Aralık 1954 tarihinde MHP'nin kurucusu Alparslan Türkeş'in oğlu olarak dünyaya geldi. Hacettepe Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Ekonomi Bölümü’nden mezun oldu. Ticaret Bakanlığında Basın Danışmanlığı ve Ortadoğu gazetesinde Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerinde bulundu. Akşam ve Son Havadis gazeteleri ile Yeni Harman haftalık dergisinde köşe yazarlığı yaptı.
1997 yılında MHP Genel Başkanı babası Alparslan Türkeş'in vefatının ardından MHP Genel Başkanlığına adaylığını koydu. Kongrede yapılan oylamanın ilk turunda birinci sırada çıkmasına rağmen seçilebilmek için gereken oy sayısına ulaşamadı. İkinci tur başlamadan önce birçok aday Türkeş'in rakibi Devlet Bahçeli'ye destek olmak amacıyla adaylığını çekti. İkinci turda Bahçeli'nin genel başkan seçilmesini ardından Türkeş, partiden ayrıldı. Türkeş MHP'den ayrılmasının ardından Aydınlık Türkiye Partisi'nin (ATP) kurdu ve bu partinin genel başkanı oldu. 2002 Türkiye genel seçimleri'nden önce Türkeş, Doğru Yol Partisi (DYP) ile seçim ittifakı yaparak Kayseri'den milletvekili adayı oldu. DYP'nin baraj altı kalması nedeniyle milletvekili olamadı. Seçim sonrası, Tuğrul Türkeş, ATP Genel Başkanlığı'ndan da istifa etti. 2007 Türkiye Genel Seçimleri'nden önce Türkeş, MHP'ye geri döndü ve MHP Ankara 1. bölge milletvekili adayı oldu. Seçim sonrası milletvekili olarak Meclis'e girdi. 2011'de ve 7 Haziran 2015 seçimlerinde tekrar milletvekili olarak Meclis'e girmeye hak kazandı. Bu dönemlerde MHP Yürütme Komitesi üyeliği ve Türkiye–Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Parlamentolararası Dostluk grubu üyeliği de yaptı.
7 Haziran Genel Seçimleri sonrası Hükümet'in kurulamaması nedeniyle erken seçim kararı alınmasıyla 28 Ağustos 2015 tarihinde Ahmet Davutoğlu tarafından kurulan Geçici Seçim Hükûmeti'ne çağırıldı. MHP'nin geçici seçim hükümetine girmeme kararı alması rağmen Hükümete girdiği için MHP'den ihraç edildi. İhraç kararının ardından AK Parti'ye katılan Türkeş, Kasım 2015 Türkiye genel seçimleri'nde AK Parti milletvekili olarak Meclis'e girdi. Davutoğlu tarafından kurulan 64. Türkiye Hükûmeti'nde Başbakan yardımcısı olarak yer aldı. Davutoğlu'nun istifa etmesinin ardından Binali Yıldırım tarafından 65. Türkiye Hükûmeti'nde de Başbakan yardımcısı devam etti.