Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
35,9829
EURO
37,3829
IMKB
9.860,000
ALTIN
3.315,850
 
Hava Durumu ANKARA
-5 / 4 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
TÜRKİYE, ENERJİ PAZARLIĞI'NDA YAYA KALDI
TÜRKİYE, ENERJİ PAZARLIĞI NDA YAYA KALDI
 
Türkiye, Rusya'yla yaptığı enerji pazarlığında istediğini alamadı. Enerji koridoru olmak isteyen Türkiye, Rusya'nın son hamleleriyle bu hedefinden uzaklaşmış görünüyor. Ankara'nın enerji konusunda Moskova ile Washington arasında kalabileceği yorumları yapılıyor.
 
26.6.2007 - 15:31
      Rusya'dan art arda gelen, Bulgaristan ve Yunanistan geçecek Burgaz-Dedeağaç Petrol Boru Hattı Projesi, Kazakistan ve Türkmenistan'la yapılan uzun vadeli anlaşmalar ve son olarak da İtalyan Eni şirketiyle imzalanan Fizibilite Protokolü bölgenin enerji koridoru olmak isteyen Türkiye'nin elini zayıflattı.
      Projelerin ortak noktası enerji ulaşımında Türkiye'yi 'by pass' etmesi.
      Rusya-Yunanistan ve Bulgaristan ortaklığıyla kurulacak Burgaz-Dedeağaç Petrol Boru Hattı, Rus petrolünü Burgaz'dan Akdeniz'e taşıyacak. Böylece Türkiye 'by pass' edilmiş olacak.
      Putin geçtiğimiz ay Orta Asya ve Hazar doğalgazını Gazprom aracılığıyla Avrupa pazarlarına ulaştırma konusunda da anlaşma sağladı.
      Bu anlaşma, Türkiye üzerinden Avrupa'ya doğalgaz taşıyacak Nabucco projesinin önemini zayıfllattı.
      Kulislerde Ankara'nın Nabucco boru hattından Rus doğalgazı akışı sağlanması yönünde Moskova'yı ikna etmeye çalıştığı konuşuluyor.
     
     Rusya-İtalya yeni gaz hattı için anlaştı
      Rusya'nın zamanlamasıyla dikkat çeken son hamlesi ise Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Karadeniz Ekonomik İşbirliği zirvesi öncesinde İtalyan Eni şirketiyle imzaladığı doğalgaz hattı projesi oldu.
      "Güney Akım" adı verilen bu hat Rus doğalgazını Karadeniz'den geçirerek, Bulgaristan üzerinden, Avrupa'nın kuzey ve güneyine götürecek.
      Türkiye, Samsun-Ceyhan hattına Rus petrolü akıtmak istiyordu. Fakat Rusya bu hatta petrol vermeyeceğini söylüyor. Erdoğan ile Putin'in son görüşmesinde de bu konuda ilerleme sağlanamadı.
      Rusya'nın son hamleleri, Türkiye'nin enerji koridoru olma iddiasından giderek uzaklaştığı yorumlarına sebep oluyor.
      Mevcut şartların Ankara'yı kuzey petrol ve doğalgazına sahip Rusya ile Irak ve Azeri petrol ve doğalgazında söz sahibi olan ABD arasında sıkıştırdığı yorumları yapılıyor


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


'200 KM HIZLA DUVARA TOSLAMAYALIM'

YÜZSÜZLERİN SSK'YA BORCU 2 MİLYAR 115 MİLYON

KİMLER BAŞVURDU?
»  KİMLER BAŞVURDU?
»  PTT'DEN VEKİL ADAYLARINA KİŞİSEL PUL
»  VERGİ BORCU OLAN KLÜP KÜME DÜŞEBİLİR!
»  BAHÇELİ, TÜSİAD'I NEDEN REDDETTİ
»  BABACAN:'' 1 YTL'YE MAZOT HAYAL''
»  6 BİN 500 TON ALTIN ÇIKARTILMAYI BEKLİYOR
»  TELEKOM ZAMMI ÇEKME HAZIRLIĞINDA!
»  KOLTUKLARI HAFİFLETTİ, 5 MİLYON LİTRE YAKIT TASARRUF ETTİ
»  EN FAZLA EĞİTİMLİ İŞSİZ TÜRKİYE'DE
»  THY'DE K... KIRIK KAVGASI
»  İETT ARAZİSİ KİMSEYE YAR OLMADI
»  TÜRK HEYETİNİN KEYFİ TÜRKLERİ CEP'TEN VURDU
»  HALKBANK 1300 PERSONEL ALACAK
»  ÇEAŞ VE KEPEZ'E 18,4 MİLYAR DOLARLIK DAVA
»  KREDİ KARTI BOYKOTU BUGÜN BAŞLIYOR
»  PETROL OİFSİ BORCUNU ÖDEDİ
»  COŞKUN ULUSOY: ”ASKERİN BANKASI DEĞİLİZ”
»  PATRONLARIN ANKETİNDEN 4 PARTİLİ MECLİS ÇIKTI
»  OYAKBANK SATILIYOR
»  CHP:BÜTÇE DİKİŞ TUTMUYOR
»  TÜZMEN:ÇİN VE TÜRKİYE İKİ YILDIZ OLACAK
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.