Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2352
EURO
37,5417
IMKB
8.975,000
ALTIN
2.873,010
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
TÜRKİYE'NİN EURO'DAN ÇIKARTILMASI HAKSIZLIK
TÜRKİYE NİN EURO DAN ÇIKARTILMASI HAKSIZLIK
 
AB Parlamenteri ve İtalyan Radikal Parti Üyesi Marco Cappato, Türkiye'nin Haziran ayında madeni 1 Euro'daki haritadan çıkarılmasının haksızlık olduğunu ve Türkiye'nin yerinin AB olduğunu söyledi.
 
26.9.2007 - 14:40
AB Parlamenteri ve İtalyan Radikal Parti Üyesi Cappato, "Madeni para, dünyanın her yerinde son derece sembolik anlamlar içerir. Avrupa Komisyonu da bu yeni madeni parayı, yeni Avrupa için dizayn etmiştir ve Türkiye'nin en azından coğrafi olarak Avrupa'da olan kısmı bu tasarımda yer almıştır. Ne var ki daha sonra Avrupa Konseyi kararı ile dizayn değiştirildi ve Türkiye'ye ait olan kısım paradaki haritadan silindi. Bu bir sembol ve bence konsey yanlış sembolü seçti. Doğru sembol, Türkiye'yi de Avrupa'nın içinde gösterendir" dedi.

Bir başka İtalyan Avrupa Parlamenteri Marco Pannella ile birlikte komisyona verdikleri soru önergesiyle ilgili olarak da Cappato, net bir bilgiye ulaşamadıklarını ama bu olayın konsey kararıyla alındığı için muhakkak arkasında bir hükümet olduğunu ifade söyledi. Cappato, "Biz verdiğimiz önergeyle bu yeni dizaynda Türkiye'yi görmek istemeyenin kim olduğunu ve gerekçelerini öğrenmeye çalışıyoruz, çünkü bu bir konsey kararı. Dolayısıyla bu da dizayndaki değişikliğin bir veya daha fazla hükümetin talebiyle gerçekleşmiş olabileceğini gösterir. İlginç olan, bir ülkenin basit bir madeni para dizaynı için böyle bir girişimde bulunması. Aslında nedeni ortada, çünkü para kuvvetli bir sembol ve bu sembolde Türkiye'yi görmek istemenin, aynı zamanda Türkiye'yi AB'de görmek istemeleri anlamına gelebileceğinden endişe etmiş olabilirler. Bence, Türkiye sadece coğrafi değil, politik olarak da Avrupa'ya aittir" diye konuştu.

Bu girişimi hangi ülkenin yaptığına dair ipuçları olduğunu ifade eden Cappato, aklına ilk olarak Fransa hükümetinin geldiğini, ancak bunun sadece bir tahmin olduğunu vurguladı. Bu konuda Türkiye'yi savunmalarının nedenine açıklık getiren Cappato, "Benim partim olan Radikal Parti, Türkiye'nin AB üyeliğini en kuvvetli destekleyen partilerin başında geliyor. Çünkü 50 yıl önce Avrupa Birliği barışı, huzuru ve refahı sağlamak için kurulduğunda, Türkiye buna ilk katılmak isteyenlerdendi.
 
Günümüzde eğer Avrupa'da huzur istiyorsanız, yüzünüzü Akdeniz ve ötesine çevirmelisiniz. Sadece ulusal devletlerden oluşan bir Avrupa artık daha fazla huzuru, barışı ve güveni korumak için yeterli değil. Türkiye olmadan Avrupa'da barış ve huzur olamaz ve Türkiye Avrupa'da olmayı hak ediyor. Türkiye onlarca yıl önce bu konudaki kararını net bir şekilde gösterdi, NATO bunun en önemli örneği. Fransa o zaman NATO'da yoktu ama Türkiye vardı. Türkiye, demokrasinin yayılması ve korunması adına gerekenleri o zamandan bu yana yapmıştır. Üstelik bu kararları aldığı sırada, tepesinde Sovyet tehdidi vardı. Bize düşen, şimdi bu tarihsel gerçekleri hatırlamak ve ona göre hareket etmektir" şeklinde konuştu.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


YOLSUZLUK'TA 64'NCÜ OLABİLDİK

STRATEJİK ORTAK ABD'DEN YAPTIRIMLAR GELİYOR

IRAK GÜVENLİĞE YILDA 7 MİLYAR DOLAR HARCIYOR
»  TUTANKAMON'UN 3 BİN YILLIK MEYVELERİ
»  BİR SEX FANTEZİSİ YAPALIM DEDİLER REZİL OLDULAR
»  SEX YAPAN ÖĞRETMEN KAMERA KAYITLARINDA
»  BU FOTOĞRAFLAR ŞOK ETTİ
»  ZEHİRLİ İĞNEYLE İDAM TARTIŞILIRKEN İDAM EDİLDİ
»  ''BİZDE EŞCİNSEL YOK, ABD'DE VAR''
»  İSVEÇ'TE BU KEZDE HZ İSA SKANDALI
»  İNGİLTERE'DE ZEMZEM SUYU UYARISI
»  ALTI GÜN SONRA TESADÜFEN CANLI OLARAK BULUNDU
»  POLONYA'DA FEMİNİSTLER SİYASETE BÖYLE SOYUNDU
»  AMERİKA'DA SATILIK ASKERİ ÜSS
»  CENGİZ HAN'IN YOLUNDA 3 YIL
»  UZAYA GİDİP GELEN MİKROPLAR DAHA ÖLDÜRÜCÜ OLDU
»  "SORUMLULAR YARGILANACAK"
»  AHMEDİNEJAD'DAN EŞCİNSEL CEVABI
»  COCA COLA'DAN ERDOĞAN'A İFTAR YEMEĞİ
»  ABD BASININDAN AHMEDİNECAD'A ŞEYTAN BENZETMESİ
»  SARKOYZ, ANTİPATİK OLMAYA BAŞLADI
»  "CHENEY, İSRAİL'DEN İRAN'A SALDIRI İSTEYECEK"
»  AHMEDİNEJAD: NÜKLEER BOMBAYA İHTİYACIMIZ YOK
»  SUNDAY TİMES: İSRAİL'DEN SURİYE'YE BASKIN
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.