Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,1856
EURO
37,8936
IMKB
9.351,000
ALTIN
2.922,020
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
ULUSALCILIK TEHLİKE, EGEMENLİĞİN AB'YE DEVRİ DEĞİL
ULUSALCILIK TEHLİKE, EGEMENLİĞİN AB YE DEVRİ DEĞİL
 
AKP hükümeti, egemenliğin AB’ye devredileceğini açıklıyor, polis bunu ‘varsayım’ olarak kabul ediyor
 
31.3.2008 - 00:15

BU NE BİÇİM VARSAYIM

AB’ye karşı çıkılmaz
Ulusalcılığı terörle mücadele kapsamına alan Emniyet Genel Müdürlüğü, Avrupa Birliği konusundaki değerlendirmesiyle bir skandala imza attı. İçişleri Bakanı’na bu konuda brifing veren polis, egemenliğin AB’ye devri kriterini “varsayım” olarak nitelendirdi.

Çıkarsan fişlenirsin
AKP iktidarının egemenliğin devrini açıkça savunduğu ve bunu çağdaşlaşmanın bir gereği olarak ileri sürdüğünü dünya alem bilirken, polisin “bunlar hayal” anlamına gelecek tespitte bulunması kafaları karıştırdı. Polis, bu “varsayım” üzerinden medyayı da fişlemiş.

Ulusalcılık terör olmuş
AKP’li Bülent Arınç, Çemil Çiçek ve Murat Mercan, AB sürecinde egemenliğin devredildiğini ve edileceğini itiraf ederken, bu görüşe de katılmayan polis, “varsayım” tespitinde bulunmuş.

Emniyet Genel Müdürlüğü, geçen yıl hazırladığı kurum brifinginde, “ulusalcılık” akımını, “aşırı sağ faaliyetler” kapsamında değerlendirmiş. Bunu da İçişleri Bakanı Beşir Atalay’a anlatmış.

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün çalışması kafaları iyice karıştırdı. Tolga Şardan’ın haberine göre, Emniyet Genel Müdürlüğ (EGM), geçen yıl hazırladığı kurum brifinginde, son olarak Ergenekon operasyonuyla birlikte sık kullanılmaya başlanan “ulusalcılık” akımını, “aşırı sağ faaliyetler” kapsamında değerlendirmiş. Milliyet’in manşetten duyurduğu haberde, brifingde “Ulusalcıların kullandığı aşırı yaklaşımların amacını aştığı ve propaganda amaçlı önemli bazı gelişmeleri tetiklediği” değerlendirilmesinde bulunulmuş.
Tolga Şardan imzalı haber şöyle devam ediyor:
“EGM’nin geçen Eylül’de hazırladığı kurumsal brifingde ilk kez ulusalcılık akımı çerçevesindeki gelişmelere yer verildiği ortaya çıktı. 22 Temmuz seçimlerinden sonra İçişleri Bakanlığı’na atanan Beşir Atalay’ın, göreve başlamasının ardından kendisine sunulmak üzere bir dosya halinde hazırlanan kurumsal brifinginde ulusalcılık, Terörle Mücadele ve Harekât Dairesi Başkanlığı’nın faaliyetleri altında değerlendirildi. Türkiye’deki örgütlerin tehdit-risk durumunu takip eden EGM Terörle Mücadele ve Harekât Dairesi Başkanlığı, ulusalcılık akımını aşırı sağ faaliyetler başlığı altında ele aldı. Brifingde, iki paragrafta yapılan değerlendirmede, ’Ulusalcı kesimler, devlet egemenliğinin özellikle AB sürecindeki yasal değişiklikler ile zedelendiği ve ülkenin bağımsızlığını yitirdiği varsayımını temel almaktadır’ denildi. Brifing metninde, ’Bu söylem etrafında geçmişte sol, sağ ve dinsel arka plana sahip gruplar söylem, propaganda ve eylem birliğine dayanan bir manevra alanı oluşturmakta, bu kapsamda 50’den fazla dernek ve vakıf, 100’den fazla internet sitesi ve medya organı faaliyet göstermektedir” ifadesi yer aldı. İkinci paragrafta ise ’Geniş kitleleri etkileme ve yönlendirme arayışındaki ulusalcı blok tarafından kullanılan söylem ve birtakım aşırı yaklaşımların, amacını aşan propaganda amaçlı bazı gelişmeleri tetiklediği görülmüştür’ denildi.

Gazete, İçişleri Bakanı Beşir Atalay’ın bu değerlendirmeye katılıp katılmadığını sormadı.

Varsayım mı acaba?

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün “varsayım” olarak belirttiği AB sürecinde “egeminliğin devri” bizzat AKP’nin kurucuları, milletvekilleri ve Bakanları tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde açıkça itiraf edilmişti.

İşte polisin gözünden kaçan o itiraflar:
Dönemin Adalet Bakanı Cemil Çiçek, yine dönemin İstanbul Milletvekili Emin Şirin’in soru önergesini cevaplıyor:

Türkiye’nin AB’ye hazır hale gelebilmesi için başta ’egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğunu’ güvence altına alan 6’ncı ve ’yasama, yürütme, yargının’yetkilerini düzenleyen 7, 8 ve 9’uncu maddeleri olmak üzere 10 maddesinin değiştirilmesi gerekiyor.
Çiçek, bu açıklamalarıyla ilgili maddeye “AB üyeliğinin gerektirdiği haller dışında bu yetkinin kullanılması devredilemez” ifadesinin konulacağının sinyalini vermişti.
Yine dönemin TBMM Başkanı Bülent Arınç, egemenliğin devri konusunda şöyle diyor:
Egemenliğin paylaşımı anlamına gelen AB’ye giriş süreci... Egemenliğin devri, paylaşılması ya da ortak egemenlik, AB sürecinde kabul ettiğimiz bir olgu. AB’ye üye olan 25 ülke de egemenliklerinin bir kısmını AB’ye devrederken, karşıdan da bir miktar almış. Ortak karar mekanizması için yetki devrine kısmen ihtiyaç var. Ortak egemenliğe karar vermiş durumdayız.
Peki AKP Genel Başkan Yardımcısı Murat Mercan bakalım ne diyor:
AB iradesi, Türkiye’nin iradesidir. Hükümet, bu iradeyi paylaşmış, gereğini de yapmıştır. Yarın AB’ye gireriz, birtakım egemenlik haklarını paylaşırsın, bunda bir sakınca yok.

Suç uydurma
TCK- 271

“işlenmediğini bildiği bir suçu, yetkili makamlara işlenmiş gibi ihbar eden ya da işlenmeyen bir suçun delil veya emarelerini soruşturma yapılmasını sağlayacak biçimde uyduran kimseye 3 yıla kadar hapis cezası verilir.”

Çiçek: Anayasanın değişmesi gerekiyor

Cemil Çiçek’in AB sürecinde değiştirilmesi gerektiğini açıkça ilan ettiği o maddeler:
MADDE 6. - Egemenlik, kayıtsız şartsız Milletindir.
Türk Milleti, egemenliğini, Anayasanın koyduğu esaslara göre, yetkili organları eliyle kullanır.
Egemenliğin kullanılması, hiçbir surette hiçbir kişiye, zümreye veya sınıfa bırakılamaz. Hiçbir kimse veya organ
kaynağını Anayasadan almayan bir Devlet yetkisi kullanamaz.
MADDE 7. - Yasama yetkisi Türk Milleti adına Türkiye Büyük
Millet Meclisinindir. Bu yetki devredilemez.
MADDE 8. -
Yürütme yetkisi ve görevi, Cumhurbaşkanı ve Bakanlar Kurulu tarafından, Anayasaya ve kanunlara uygun olarak kullanılır ve yerine getirilir.
MADDE  9. - Yargı yetkisi, Türk Milleti adına bağımsız mahkemelerce kullanılır.

Egemenlik zaten devredilmişti

İŞTE 90. MADDE

Bakın AB’ye gireceğiz hayaliyle yayınp tutuşanlar,  Türkiye Cumhuriyeti Anayasa’sının 90. maddesini ne hale getirmiş. Hep birlikte okuyalım:

“Türkiye Cumhuriyeti adına yabancı devletlerle ve milletlerarası kuruluşlarla yapılacak andlaşmaların onaylanması, Türkiye Büyük Millet Meclisinin onaylamayı bir kanunla uygun bulmasına bağlıdır.

Ekonomik, ticarî veya teknik ilişkileri düzenleyen ve süresi bir yılı aşmayan andlaşmalar, Devlet Maliyesi bakımından bir yüklenme getirmemek, kişi hallerine ve Türklerin yabancı memleketlerdeki mülkiyet haklarına dokunmamak şartıyla, yayımlanma ile yürürlüğe konabilir. Bu takdirde bu andlaşmalar, yayımlarından başlayarak iki ay içinde Türkiye Büyük Millet Meclisinin bilgisine sunulur.

Milletlerarası bir andlaşmaya dayanan uygulama andlaşmaları ile kanunun verdiği yetkiye dayanılarak yapılan ekonomik, ticarî, teknik veya idarî andlaşmaların Türkiye Büyük Millet Meclisince uygun bulunması zorunluğu yoktur; ancak, bu fıkraya göre yapılan ekonomik, ticarî veya özel kişilerin haklarını ilgilendiren andlaşmalar, yayımlanmadan yürürlüğe konulamaz.
Türk kanunlarına değişiklik getiren her türlü andlaşmaların yapılmasında birinci fıkra hükmü uygulanır.

Usulüne göre yürürlüğe konulmuş milletlerarası andlaşmalar kanun hükmündedir. Bunlar hakkında Anayasaya aykırılık iddiası ile Anayasa Mahkemesi’ne başvurulamaz. (Ek cümle: 7.5.2004-5170/7 md.) Usulüne göre yürürlüğe konulmuş temel hak ve özgürlüklere ilişkin milletlerarası andlaşmalarla kanunların aynı konuda farklı hükümler içermesi nedeniyle çıkabilecek uyuşmazlıklarda milletlerarası andlaşma hükümleri esas alınır.”



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NDE 'SAVCILIK OPERASYONU

'ORDU'DA KADININ YERİ YOK' FETVASI

ÖCALAN'IN SEKRETERİNDEN ŞOK İTİRAF
»  ALİ SAMİYEN'DE SESSİZ GECE
»  "ÇOBAN OLMAZSA CİVCİV YAŞAYAMAZ"
»  CHP'Lİ ÜYE VE KANALTÜRK MUHABİRLERİNE GÖZ ALTI
»  POLİSİN ARADIĞI ADAMIN ŞİRKETİNE GÜMRÜK KAPISI İHALESİ
»  AYSUN KAYACI'NIN SÖZLERİ AKP'LİLERİN ÇOK ZORUNA GİTTİ
»  TEZİÇ'İN "BANKAMATİK" VEKİLLERİ
»  CUMHURİYET'E SALDIRININ GÖRÜNTÜLERİ...
»  SELÇUK "KOMÜNİST AVCISI"NA RÖPORTAJ VERDİ
»  BAKAN GÜNAY: "PARTİ KAPATMA OLMAZ ARTIK"
»  "DÖRT ESKİ GENERAL SORGULANSIN"
»  DEMİREL, DENİZ GEZMİŞ'E BURS TEKLİF ETMİŞ
»  PERİNÇEK'E SORULANLAR....
»  OSMAN ÖCALAN'IN SEKRETERİN'DEN ŞOK AÇIKLAMALAR
»  ERDOĞAN, DEMİREL'İ BOMBALADI
»  KAZIM KARABEKİR'İN GÜNLÜĞÜ, KIZLARINI AĞLATTI
»  GÖZLER ANAYASA MAHKEMESİNDE
»  DEMİREL'İN DENİZ GEZMİŞ PLANI!
»  DP'LİLERİN BİR DÖNEMİ ANLATAN GÜNLÜKLERİ
»  KAYIP TRİLYON DOSYASI SIR OLDU
»  DEMİRÖREN'İN YÜREĞİ AĞZINA GELDİ
»  MHP'DEN ERKEN SEÇİM SİNYALLERİ
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.