Cevizoğlu bugün Haber Merkezi toplantısına katıldı, Kanal personeliyle tanıştı ve Kanaldaki görevine başladı.
29 Ekim 2000 tarihinde ulusal çapta yayına başlayan Ulusal Kanal, 16. yayın yılına girerken Yeni Genel Yayın Yönetmeni ile birlikte bir dizi atılım yapacak.
Ulusal Kanal'da Genel Yayın Yönetmenliği'ni son olarak Yener Güneş yapıyordu.
HULKİ CEVİZOĞLU KİMDİR?
1 Mayıs 1958 doğumlu olan Hulki Cevizoğlu, A.Ü. Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde "Siyaset Bilimi" lisansı ve "İşletmecilik" yüksek lisansını tamamladı.
56 yaşında, 43 kitap yayınladıktan sonra, "ülkedeki kaos ortamında en iyi şey okumaktır" diyerek yeniden üniversiteye girdi.
57 yaşında, 4 ayrı üniversitede birden doktoraya başladı. Sosyoloji, Sosyal Psikoloji, Din Felsefesi ve Astronomi dallarında doktorası sürmektedir.
1981'de gazeteciliğe başladığı Hürriyet'te aralıksız 8 yıl çalıştıktan sonra çeşitli basın kuruluşlarında muhabir, yönetici ve programcı olarak çalıştı.
Cevizoğlu, 1994'te başladığı ve "bir televizyon klasiği" haline gelen "Ceviz Kabuğu" programını HBB, Kanal 6, Show, ATV, Star, Flash, Kanaltürk ve Karadeniz TV'de (KRT) sürdürdü. Şubat 2013'te Ulusal Kanal'a geçti. Önce "Ceviz Kabuğu" sonra "İkna Odası" programını yaptı. 21. yılında "Ceviz Kabuğu" programını halen Ulusal Kanal'da sürdürüyor...
Yeniçağ Gazetesi'nde 7 yıldır yazdığı köşe yazılarına, 12 Haziran 2011 Genel Seçimlerinde AK Parti'nin yüzde 50 oy almasının ardından protesto niteliğinde son verdi. 2013'de yeniden başladı. Kısa bir süre Yurt Gazetesi'nde yazdı... 22 yıldır "Popüler Bilim" dergisini yayınlıyor...
23 Kasım 2009'da kurulan DSHP'nin (Demokratik Sol Halk Partisi) 5 Aralık'taki Kurucular Kurulu toplantısında "seçilerek" Genel Başkanı oldu. İki ay sonra, "uygulamadaki" ilke ayrılıkları nedeniyle istifa etti... Ankara-Çankaya'dan 2 kez bağımsız milletvekili adayı oldu. 2015 genel seçiminde ise Vatan Partisi'nin İzmir 2.Bölge, 1.Sıra adayı oldu.
Hulki Cevizoğlu'nun programları yüksek öğretimde bazı derslerde incelenmekte ve bazı doktora tezlerinde kaynak oluşturmaktadır.
İşgal ve Direniş, 1919'un Şifresi, Türkiye Sürgünleri, Lanetli Yıllar ve en son yayınlanan Sorgulama Teknikleri olmak üzere 44 adet kitabı bulunmaktadır.
Ayrıca Cevizoğlu'nun Sedat Simavi ödülü başta olmak üzere verilen ödüller arasından kabul ettiği 100'ü aşkın ödülü bulunmaktadır.