Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,1612
EURO
38,0584
IMKB
9.891,000
ALTIN
2.920,400
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
VEKALATNAMEYİ HAZIRLAYAN 10. NOTERE SORUŞTURMA
VEKALATNAMEYİ HAZIRLAYAN 10. NOTERE SORUŞTURMA
 
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, İstanbul 10. Noteri İsmet Büyükkılıç hakkındaki iddialara ilişkin soruşturma açtı.
 
26.9.2008 - 20:55

 İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, 10. Noter İsmet Büyükkılıç hakkında basına yansıyan iddialara ilişkin haberleri ihbar kabul ederek, resen soruşturma başlattı.

İsmet Büyükkılıç hakkında, Türkiye Noterler Birliği Yönetim Kurulu ile CHP Konya Milletvekili Atilla Kart ve İstanbul Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu tarafından yapılan suç duyurularının da bu soruşturmanın evrakına ekleneceği bildirildi.

Almanya'daki Deniz Feneri davasında ceza alan Mehmet Gürhan'ın yurt dışında tutuklu bulunduğu dönemde, Kanal 7 Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Karaman'a İstanbul 10. Noterliği aracılığıyla “genel vekaletname” verdiği, dolayısıyla bu vekaletnamenin sahte olduğu iddia ediliyor.

10'NCU NOTER KİM?

Almanya’daki Deniz Feneri e.V. davasından hüküm giyen Mehmet Gürhan adına, cezaevinde bulunduğu dönemde, hileli yoldan Zekeriya Karaman için düzenlenen vekâletnameyi onaylayan İstanbul 10. Noteri İsmet Büyükkılıç’ın 22 Temmuz 2007 seçimleri öncesinde İstanbul 3. Bölge’den milletvekili aday adayı olmak için AKP’ye başvurduğu ortaya çıktı. Büyükkılıç’ın kardeşi ise Kayseri Melikgazi Belediyesi’nin AKP’li Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç. Kardeş Büyükkılıç, 20. dönem FP Kayseri Milletvekili olarak da, Milli Görüş içerinde yer alan isimlerden biri.

Deniz Feneri davasıyla ilgili Frankfurt’ta tutuklanan Mehmet Gürhan’ın cezaevine girdikten 28 gün sonra Kanal 7 Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Karaman’a Türkiye’deki tüm işlemleri için vekâletname verdiği, ancak kanunen böyle bir işlemin mümkün olamayacağı ortaya çıkmıştı. Gürhan Almanya’da cezaevindeyken, İstanbul’daymış gibi Karaman’a verilen hileli vekaletnameyi onaylayan İstanbul 10. Noteri hakkında, Türkiye Noterler Birliği soruşturma başlatmıştı.

AKP aday adayı

Vekâletnameyi onaylayan İstanbul 10. Noteri İsmet Büyükkılıç, AKP’ye hiç yabancı bir isim değil. 22 Temmuz 2007 milletvekilleri seçimi öncesinde AKP İstanbul İl Başkanlığı’nın açıkladığı aday adayları listesinde İsmet Büyükkılıç da yer aldı. Büyükkılıç, 3. Bölge’den milletvekili adayı olabilmek için partiye başvurdu. Ancak kesinleşen listelerde Büyükkılıç kendine yer bulamadı. Büyükkılıç, bunun dışında, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na bağlı KİPTAŞ’ın konut kuraları çekimlerinde görev alan noterdi.

Büyükkılıç’ın kardeşi Memduh Büyükkılıç ise Kayseri’nin Milli Görüş kökenli önde gelen siyasetçilerinden. 1993 - 1995 yılları arasında Kayseri RP İl Başkanlığı görevini yürüten Büyükkılıç, 1995 seçimlerinde aynı partiden 20. dönem Kayseri milletvekili seçildi. 18 Nisan 1999 seçimlerinde ise FP’den Kayseri Melikgazi Belediye Başkanı oldu. FP’den kopmalar olduğunda AKP’ye geçen Büyükkılıç 28 Mart 2004 yerel seçimlerinde de bu kez AKP’den belediye başkanı seçildi.

Erdoğan’ın istifa dilekçesi

Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu sırada partisinin ilgili birimlerine istifa dilekçesini İstanbul 10. Noterliği aracılığıyla göndermişti. Mahkeme kararı ile siyasi yasaklı durumuna düşen Erdoğan’ın Fazilet Partisi’nden ihracı gündeme gelmişti. Erdoğan, partiden istifa ettiğine ilişkin dilekçeyi İstanbul 10. Noterliği aracılığıyla FP Genel Başkanlığı, İstanbul İl Başkanlığı ve Üsküdar İlçe Başkanlığı’na göndermişti.

 



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


ZAHİT AKMAN'A ÇOK AĞIR SUÇLAMA

ŞENER: "HÜKÜMET SUÇLULARI KORUYOR"

ERMENİLERİ KATLİAMDAN O KURTARDI
»  TRT GENEL MÜDÜRÜNÜN PADİŞAH YETKİSİ
»  CHP'DEN YANDAŞ TRT'NİN TAVRI İÇİN SUÇ DUYURUSU
»  150 BİN EURO'LUK MÜTEVAZI MAKAM ARACI
»  ZAHİT AKMAN, TELEVİZYONDA BAŞKA BELGE GÖSTERMİŞ
»  DİŞLİLERİ BİTMİYOR..!
»  ERYILMAZ: "O KASET MONTAJ"
»  ERGENEKON'DA 2'Sİ TEĞMEN 3 TAHLİYE
»  BAYKAL'IN TOPTAN'I ŞOK EDEN SORUSU!
»  BAŞBAKAN, CAMİ'DE TEHLİKE ATLATTI
»  AKP'DEN, CHP'Lİ ERYILMAZ"A SUÇ DUYURUSU
»  ERUYGUR"UN TANSİYONUNU YÜKSELTEN GÖZYAŞI
»  DUELLO'YA HOCA YORUMU
»  UÇAĞA, HAVADA YILDIRIM ÇARPTI
»  ERGENEKON SORUŞTURMASINDA FLAŞ GELİŞME
»  FLAŞ.. FORTİS SATILIYOR
»  FIRTINA, İSTANBUL'U VURDU
»  GÜLEN'İN İFTARINDA SAVAŞ SUÇLUSU
»  İSTANBUL'DA 'TRAFİKTE SINIRINI BİL' KAMPANYASI
»  TUNCAY ÖZKAN, 1 GÜNDE ÇÖKTÜ
»  RADİKAL İMAM'IN ÜSTSÜZ DANSÇI KIZI!
»  "İDDİALARINI TEKRAR DEĞERLENDİR VE İSTİFA ET"
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.