Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
35,9677
EURO
37,1790
IMKB
9.952,000
ALTIN
3.308,250
 
Hava Durumu ANKARA
-1 / 3 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
VERGİLERE SEÇİM FRENİ
VERGİLERE SEÇİM FRENİ
 
Hükümet, seçim öncesi kamuoyunun tepkisine neden olacak vergi ve zamlar konusunda “frenö kararı alırken, bina vergisinden kahvehanelere,
 
2.2.2007 - 11:49
 damacana sudan konaklamaya kadar bir çok yeni vergi getiren düzenlemeleri içeren tasarıyı beklemeye aldı. Hükümet, seçim için kolları sıvarken, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kış da olsa köy yollarının inşaatına başlanması talimatı verdi. Ekonomi bürokrasisi de, yatırımlara daha fazla kaynak kullandırılması için mesai yapacak.
      Ekonomi bürokrasisi ve Maliye yönetimi seçim öncesi kolları sıvadı. Elektrik ve doğalgaz zammı konusunda temkinli davranan Hükümet, seçim öncesinde vergi artışına gitmeme kararı aldı. Hükümet, seçim öncesinde halkın gönlünü alacak yatırımlara hız verecek. Ekonomi bürokrasisi de bu yatırımlara kaynak yaratma konusunda mesai yapacak. Hükümet, bu yıl için KÖYDES projesine 2 milyar YTL kaynak aktaracak. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, mahalli idarelere yol köy yollarının yapım çalışmalarının “hemenö başlatılması talimatı verdi. Erdoğan, “Nisan’ı beklemeyin, yol genişletme çalışmalarına hemen başlayın. Makineler gece de çalışsınö dedi. Hükümet, seçim öncesinde oy getirecek yatırımlara hız verirken, tepki gelecek düzenlemeleri erteleme kararı aldı. Hükümet’in TBMM’ye sunduğu, belediyelerin gelirlerini arttırmaya yönelik olarak içilen sudan konaklamaya kadar bir dizi yeni vergi getiren İl Özel İdareleri ve Belediye Gelirleri Kanunu tasarısı beklemeye alındı. Meclis Plan ve Komisyonu’nda bekleyen tasarı, içilen sudan barlara kadar bir çok alanda yeni vergi kalemleri getiriyor.
      Seçim öncesinde belediyelere nefes aldırmak için hazırlanan tasarı, kamuoyundan gelecek tepki nedeniyle Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’nda bekletiliyor. Bu tasarıda, şehirde yaşamanın bedeli ağırlaştırılırken, belediyelere ödenen vergilerin sayısı ve miktarı da arttırılıyor. Tasarıda, eğlence vergisi de tümüyle değiştiriliyor. Buna göre, biletle girilen hipodrom, araba yarışı, sinema, konser, lunapark, sirk, spor müsabakaları ve benzeri eğlencelerden yüzde 10 oranında vergi alınması öngörülüyor. Belediye meclisleri tarafından belirlenen yerlerden de otopark parası alınması düzenlemesini içeriyor.
     
      İSTİHDAM ARTTIRILACAK
      Kamuya personel alımına hız veren Hükümet, iş dünyasının sıkça gündeme getirdiği “sigorta primlerinde indirimö konusunda da düzenleme yapacak.
      Hükümet, 9’uncu Kalkınma Planı’nda "Vergi tabanının genişlemesi ve kayıt dışı ekonomiyle mücadele sonucunda oluşacak ilave kaynakları, işlem vergileri başta olmak üzere vergi oranlarının sosyal güvenlik primlerinde kullanma" sözü verdi. Kayıt dışılık azaldıkça sigorta prim oranlarının indirilmesi yönünde düzenleme yapılacak.

     


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


PETROLDE AKIL ÖTESİ SOYGUN

TİM : "DURMUŞ YILMAZ'IN SERDENGEÇTİ'DEN FARKI YOK"

UNAKITAN'TAN VALİLERE 'KÖYDES' UYARISI
»  MOTORİN FİYATLARI ZAMLANDI
»  TÜM KİŞİSEL BİLGİLER TEK KARTTA TOPLANACAK
»  DOĞALGAZ FİYATLARINA GİZLİ ZAM İDDİASI
»  KURŞUNSUZ BENZİN'E ZAM
»  SHELL'DE FERRARİ RÜZGARI
»  YİYİN GARİ'DEN SONDA ŞİMDİ DE 'FİŞİNİZİ ALIN GARİ' DİYECEK
»  MALİYE'DEKİ SKANDAL'DAN SONRA BASINA KISITLAMA
»  MERKEZ'DEN 2007 ENFLASYON TAHMİNİ
»  YTL'DEKİ ÜÇÜNCÜ İMZA KİMİN?
»  IRAK PETROL ŞİRKETİNİN KÜSTAHLIĞI
»  F-35 İMZASI ATILDI
»  WOLFOWİTZ İSTANBUL'DA
»  UNAKITAN,KAÇAR'IN AÇIKLAMALARINA 'ASILSIZ' DEDİ
»  THY'DEN SEVGİLİLER GÜNÜ İNDİRİMİ
»  KAZAK PETROLLERİ TÜRKİYE'DEN GEÇECEK
»  MALİYE'NİN AKLI BAŞINA GELDİ ŞİFRELERİ YENİLİYOR
»  TÜZMEN, İSTİFA EDEN BÜROKRATA SAHİP ÇIKTI
»  TELEKOMDA MSN YASAKLANDI
»  MATEMATİK BİLMEYEN BÜROKRATLARIN DOĞALGAZ KAZIĞI
»  DANIŞTAN'DAN POAŞ'A VERİLEN CEZAYA DURDURMA
»  TÜSİAD'IN YENİ PATRONU, ARZUHAN YALÇINDAĞ
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.