Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
36,4314
EURO
38,1520
IMKB
9.575,000
ALTIN
3.457,260
 
Hava Durumu ANKARA
-7 / 2 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
YA DİNLEMELER HEDEF DEĞİŞTİRİRSE?
YA DİNLEMELER HEDEF DEĞİŞTİRİRSE?
 
Şu ana kadar “teknik takibe” takılan, hakkında kayıtlar tutulan iktidar yanlısı bir kişi bile yok.
 
7.10.2009 - 20:30

CAN ATAKLI
Haftalık sohbet yazımda AKP’nin “dokunulmaz denilenlerin üzerine gittik” söylemini değerlendirmiştim pazartesi günü. Bu yazıda iktidarın pek çok kişiyi dinleme ve izlemeye aldığını, fişlediğini, kamera kayıtları yaptığını sonra bunları kanıt diye sunduğunu anlatmaya çalışmıştım.

Gücünü iktidardan alan kimi istihbarat kuruluşları hiçbir engel ve kural tanımadan insanları izleyerek, gerek özel gerekse kamusal alanda, aslında kimsenin suçlayamayacağı söz ve davranışlarını kayıt altına aldı.

Hukuksal olarak geçerliliği olmayan, ancak bir suç oluşturmak için hedef belirlediğiniz ve kayıtları yorumladığınız anda her biri en azından kamuoyunun dikkatini çeken, şaşırtan, suç için karine oluşturan bu uygulama yandaş medyaya öncelikle sızdırılarak pek çok kişi hakkında dava açıldı.

Açayım biraz daha: Önce bir suç iddiası atıyorsunuz ortaya. Sonra kişileri hedef seçiyorsunuz. Suçla ve kişilerle ilgili kamuoyu oluşturduktan sonra belge-kanıt adı altında telefon kayıtlarını, evlerden ya da bilgisayarlardan alınan yazıları ortaya döküyorsunuz.

Bu durumda daha önceden etkilenmiş olan kamuoyu en masum konuşmayı bile suçla harmanlayıp bir temel üzerine oturtmaya çalışır.

Örneğin zihnen hazırlanmış bir kişi darbe olacağına inanmıştır ve hedefteki bir kişinin “Bu iktidardan kurtulmak gerek” gibi, pek çok kişinin söyleyebileceği bir cümleyi darbe kanıtı olarak algılar.

Şimdi işin başka perdesine geçmek istiyorum. Dikkat ediyorsanız dinlenen, izlenen, fişlenen, kayıt altına alınan, güya gizli bilgilerine erişilen kişilerin tamamı iktidara şu ya da bu şekilde muhalefet edenler hep.

Şu ana kadar “teknik takibe” takılan, hakkında kayıtlar tutulan iktidar yanlısı bir kişi bile yok.

Peki iktidar mensubu ya da yanlısı bazı kişilerin de telefonları dinlenmeye başlasa, tutulan kayıtlar basına sızdırılsa acaba nasıl bir manzara ile karşılaşırız?

Özel sohbetlerde anlatılan pek çok iktidar mensubu macerasına tanık oldum bugüne kadar. İş bitirici isimlerin nasıl “kafa kopardığını” özellikle iş dünyasına sorsanız duyacaklarınızdan dudaklarınız uçuklar.

Ama ne kimse ortaya çıkıp bunları açıklama cesaretini buluyor kendinde ne de sizin özel bir araştırma ile belge bulmanız mümkün olabiliyor.

İşte iktidarın Türkiye’yi getirdiği nokta bu. Hukuku, insan hak ve özgürlüklerini ayaklar atına alarak, sırf tehlike olarak görünen kişileri yasa dışı yöntemlerle zor duruma düşürenler bir gün aynı uygulama ile karşılaşırsa ne olacak?

Bir iktidar hedefe giden yolda hiçbir kural tanımazsa, gün gelir yol açılmış olduğu için aynı silah kendisini de vurur.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


'SEKS BAKANLIĞI KURULSUN'A HAYDAR DÜMEN CEVAP VERDİ

ZİRAAT BANKASI'NA REKOR BAŞVURU!

G MAİL ADRES SAHİPLERİNE BÜYÜK ŞOK!
»  NASA'DAN MÜTHİŞ BULUŞ!
»  "TÜRKLER İÇİN İKİ MUSTAFA VARDIR"
»  BAŞKENT'İN GÖBEĞİNDE ZENCİ OTOPARKI!
»  KARA KUVVETLERİ UZMAN ERBAŞ ALACAK!
»  O SÜRÜCÜ KAZA YAPTI!
»  ŞOK İTİRAF: YURDU İKİ KIZ YAKTI!
»  YÜKSEKTEN ATLAMA FACİASINDAN SAĞ KURTULDU!
»  CUDİ DAĞINDA TERÖRİST AVI
»  EVLERİNDE HAYVAN BESLEME AÇILIMI İSTEDİLER
»  ÖRDEĞİN BAŞINA 10'LUK ÇİVİ ÇAKTILAR ÖLMEDİ
»  UÇAK PİSTTEN ÇIKIP ÇAMURA SAPLANDI
»  ATATÜRK HAVALİMANIN DA DOMUZ GRİBİ PANİĞİ
»  ÇOK FARKLI CASUS KAMERALI SAAT!
»  KANALİZASYON KAZISINDA HAZİNE ÇIKTI!
»  "BEN BİR HİÇ OLDUM!"
»  DR.DÜMEN'E GÖRE, 'KALE VAJİNA GOL VE TOP PENİS'
»  TV KUMANDASINDAKİ GİZLİ TEHLİKE
»  EVİ TERS İNŞA ETTİLER..!
»  VANDALLAR ALTIN PORTAKAL VENÜS'ÜNÜ YAKTILAR!
»  PARA ÇEKEMEDİĞİ BANKAMATİK'İ ZİNCİRLEDİ
»  BİR PİSUVAR OLAYI DA MUĞLA'DAN
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.