Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,1169
EURO
38,2322
IMKB
9.970,000
ALTIN
2.915,570
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
YARGITAY, CÜNEYT ZAPSU'NUN AÇTIĞI DAVAYI REDDETİ
YARGITAY, CÜNEYT ZAPSU NUN AÇTIĞI DAVAYI REDDETİ
 
Yargıtay, ''Erdoğan’ın bütün danışmanlarının Kürt olması tesadüf mü?'' yazısına ceza vermedi
 
30.9.2008 - 22:05
Yargıtay Hukuk Genel Kurulu, gazeteci Uğur İpekçi’nin isim vermeden eleştirdiği ve “Başbakan Erdoğan’ın tüm danışmanlarının Kürt olması tesadüf mü? Türkiye, içindeki düşmanları yanlış yerde arıyor, kafasını kaldırıp yukarı bakması gerekir” şeklindeki yazı aleyhine Cüneyt Zapsu’nun açtığı tazminat davasının reddedilmesi gerektiğine karar verdi. Zapsu’ya tazminat verilmesi gerektiğine dair Yargıtay 4. Hukuk Dairesi’nin verdiği kararın bozulmasına hükmeden Yargıtay Hukuk Genel Kurulu’nda karar 41’e karşı 3 oyla alındı.

-DAVA KONUSU YAZI
İpekçi, kapanan Habertürk gazetesinde, “Deniz Akkaya ile flört eden AKP’li” başlıklı yazısında Zapsu’nun adını vermeden şunları yazmıştı:
“Bu danışman, Güneydoğu’nun en büyük Kürt aşiretinin üyesi. Dedesi, ilk Kürt tiyatro eseri yazan bir edebiyatçı. Ehl-i Sünnet dergisinin sahibi. Türkçe-Kürtçe yayınlanan ‘Jin’ dergisinin önde gelen isimlerinden. Danışmanın halası, faili meçhul bir cinayete kurban giden Kürt hareketinin önde gelen isimlerinden bir aydının eşi. Danışmanın eniştesi öldürüldüğünde Abdullah Öcalan başsağlığı mesajı yayınladı. Öldürülen bu Kürt aydının yeğeni milletvekili de yine faili meçhul bir cinayete kurban gitti. Danışman, yakın akrabaları gibi Doğu ve Güneydoğuda gezmiyor. Onun bir ayağı hep Amerika'da. Orada da sıradan yerlere gitmiyor. Örneğin bugünlerde Florida Tapma'da ABD Askeri Komuta Merkezi’nin bulunduğu Mac Dil Hava Üssü’ne sık sık uğradığı söyleniyor. Biliyorsunuz, ABD’nin Irak işgalini komuta ettiği 9 merkezden biri burası. TÜSİAD üyesi bu danışman, Başbakan Erdoğan’ın özellikle yurtdışındaki tüm önemli-özel görüşmelerinde bulunuyor. Erdoğan’ın aklının yarısı olduğu iddia edilen bu danışman, işin tuhaf yanı daha çok Korkut Özal’a yakın… Başbakan Erdoğan’ın tüm danışmanlarının Kürt olması tesadüf mü? Türkiye, içindeki düşmanları yanlış yerde arıyor, kafasını kaldırıp yukarı bakması gerekir”

-YEREL MAHKEME REDDETTİ

İpekçi, aynı yazısında isim vermeden Başbakan Erdoğan’ın eski danışmanları ve milletvekilleri Egemen Bağış ve Ömer Çelik’i de eleştirdi. Zapsu, İstanbul 2. Asliye Hukuk Mahkemesi’ne dava açarak, yayın yoluyla kişilik haklarına saldırı nedeniyle manevi tazminat talep etti. Mahkeme, yayınlanan yazıda başbakanın danışmanının davacı olduğunun anlaşıldığını, yazının içeriğinin bir bütün olarak değerlendirildiğinde başbakanın danışmanlarını seçme şeklinin eleştirildiği, kamunun bu şekilde aydınlanmasının amaçlandığı, hukuka aykırılık unsurunun oluşmadığına dikkat çekerek davayı reddetti.

-YARGITAY: "TAZMİNAT GEREKİR"

Davanın temyiz incelemesini yapan Yargıtay 4. Hukuk Dairesi, yerel mahkemenin kararını oy çokluğuyla bozdu. Bozma gerekçesinde, “Her ne kadar isim verilmemiş ise de, yayında sözü edilenlerden birisinin davacı olduğunun anlaşıldığı, bu anlamda muafiyet olgusunun gerçekleştiği, yayının içeriğinde ise, davacının etnik kökeni ile ilgili bilgiler ve özel yaşamı konusunda değerlendirmeler yapıldığı ve davacının bu yönlerinin başbakanın danışmanı olarak seçilmesine etken olduğunun açıkça vurgulandığı, bu durumda, yapılan yayında hukuka aykırılık unsurunun oluştuğunun kabulü ile uygun bir manevi tazminata hükmedilmesi gerekir” görüşünü dile getirdi.

-HUKUK GENEL KURULU YEREL MAHKEMEYİ HAKLI BULDU

Yargıtay 4. Hukuk Dairesi üyesi Mehmet Uyumaz, karara muhalif kalarak, Yargıtay’ın bozma gerekçelerine katılmadığını belirterek karşı oy kullandı.
Yerel Mahkeme, Yargıtay’ın bozma kararına direnince, dosya Yargıtay Hukuk Genel Kurulu gündemine geldi.
Yargıtay Hukuk Genel Kurulu, Mahkeme’nin verdiği red kararının onanmasına oy çokluğuyla karar verdi. Yargıtay Hukuk Genel Kurulu’nda karar 41’e karşı 3 oyla alındı. Aynı yazıda eleştirilen Egemen Bağış ve Ömer Dinçer, açtıkları davalarda tazminat almaya hak kazanmıştı.


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


KRİZDE BANKA BATARSA KREDİ KARTI BORCU NE OLUR

CHP'NİN İSTANBUL ADAYI KILIÇDAROĞLU MU?

DENİZ FENERİ SORUSU BAKAN ŞAHİN'İN KİMYASINI BOZDU
»  GÜL'Ü KURTARMA KILIFI BÖYLE BULUNDU
»  İŞTE TATLI VE BÜYÜK RANT DİYE BUNA DENİR
»  KARİZMAYI ÇİZDİREN HAYRETTİN HOCAYA SORU YAĞIYOR
»  YENİ YASAMA YILI YARIN BAŞLIYOR
»  YOZGAT'TA BAYRAM KAN'A BULANDI
»  BAHÇELİ'DEN , İKTİDAR VE MUHALEFETE UYARI
»  BAYRAMA YALAN VE KİRLİ ELLERİYLE GİRDİLER
»  ADANA'NIN DİŞLİSİ AKP'Lİ BAŞKANIN EŞİ ÇIKTI
»  TÜRKİYE'NİN MOSKOVA ELÇİLİĞİ'NDE NATAŞA SKANDALI
»  SUÇU VE SUÇLUYU AÇIKLADIN SORUŞTURMASI
»  SALI GÜNÜ BU İŞ BİTECEK
»  KILIÇDAROĞLU'NUN SİTESİ'Nİ ONLAR HACK'LADI
»  GOOGLE'DEN MEVLANA SÜRPRİZİ
»  ADSL'DE ESKİ ABONELERE 'TURBO İNDİRİM' ALDATMACASI
»  KAYIP TRİLYON'DA GÜL'Ü KURTARAN FORMÜL
»  BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN...
»  UZMANLARDAN, BAYRAMLIK BESLENME RECETESİ
»  HAKAN ŞÜKÜR'E AKP'DEN İLGİÇ TEKLİF
»  "68'LİYİM, EYLEMCİYİM"
»  HAYRETTİN HOCAM BU SORULARIN CEVAPLARI NE?
»  ASKER, TAM YETKİ İSTİYOR
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.