Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2218
EURO
37,4706
IMKB
9.132,000
ALTIN
2.870,340
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
YARGITAY YÜZÜNDEN 327 KİŞİ BOŞU BOŞUNA HAPİSTE YATIYOR
YARGITAY YÜZÜNDEN 327 KİŞİ BOŞU BOŞUNA HAPİSTE YATIYOR
 
Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, "Şu anda tahliye edilme hakkı doğduğu halde dosyası Yargıtay'da beklemekte olduğu için 327 vatandaşımız cezaevinde boşu boşuna yatmaya devam ediyor
 
1.12.2007 - 03:15

Şahin, bu durumun kendisini çok üzdüğünü ve  belirterek buna en kısa zamanda bir çözüm bulunacağını belirtti.
TBMM Genel Kurulu'nda Hakimler ve Savcılar Kanunu Teklifi'nin görüşmeleri sürüyor. 5 maddelik teklifin maddelerine geçilmesi kabul edildi. Milletvekillerinin eleştiri ve sorularına cevap veren Bakan Şahin, göreve gelir gelmez en çok mektubu 'boşu boşuna cezaevinde yattığını söyleyen kişilerden aldığını belirterek, "Şu anda tahliye edilme hakkı doğduğu halde dosyası Yargıtay'da beklemekte olduğu için 327 vatandaşımız cezaevinde boşu boşuna yatmaya devam ediyor" ifadelerini kullandı. "Bu beni çok üzdü" diyen Bakan, "Cezaevlerinden mektubu bu konuda almıştım. Yargıtay Genel Sekreteri'yle bu konuyu görüştüm. Yargıtay Başkanımız'la da bu konuyu görüşeceğim" diye konuştu. Bakan Şahin, bu yasa teklifine hız kazandıracağını da ifade etti.
Teklifin üzerinde görüşlerini açıklayan CHP Afyon Milletvekili Halil Ünlütepe, teklifin geliş şekli, zamanı ve yapılmak istenen düzenlemeleri eleştirirken, Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya'ya CHP olarak güven duymadıklarını söyledi. Ünlütepe, "Komisyon başkanı bize muhalefet şerhi hazırlamamız için 2 saat müsaade verdi, alelacele teklif üzerinde komisyon raporunu hazırladı. Muhalefet şerhi koyulmadan teklifin raporu hazırlandı" dedi. İtirazlarını Meclis Başkanı Köksal Toptan'a ilettiklerini ve Meclis Başkanı'nın da komisyon raporuna itiraz ederek CHP'nin muhalefet şerhini rapora koydurduğunu hatırlatan Ünlütepe, "Meclis Başkanı bile size güvenmedi, itibar etmedi. Meclis Başkanı Toptan raporu geçersiz saydı. Adalet Komisyonu Başkanı hemen istifa etmesi lazım. Sizin bu durumda istifa etmeniz gerekir" ifadelerini kullandı.
DTP Grubu adına teklifin geneli üzerinde söz alan Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan da, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın sözlerinden dolayı hapis yattığını, 12 Eylül dönemini ve aynı zamanda 12 Eylül'de CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol'un avukatı olduğunu söyleyerek, "O günleri unutmayalım. Herkesin bağımsız yargıya, hukuka ihtiyacı var. Kendi ellerimizle yargıyı siyasallaştırmaya kalkarsak çok büyük yanlışlıklar yaparız" diye konuştu. Kaplan, AK Parti'nin yargıçları hedef aldığını ileri sürerek, "Yargıçların hedeflenmesi için aynı yasa teklifinin içerisinde hem yargıçlar hem savcılar yer almıştır. Silahların eşitliği ilkesi gereği savcıların yasası ayrı olmalıdır. Nasıl ki avukatların yasasının ayrı olması gibi" dedi.
MHP Grubu adına teklifin geneli üzerinde söz alan Konya Milletvekili Faruk Bal da, AK Parti'li Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya'yı eleştirdi. İyimaya'nın muhalefet partilerinin, yasaya 'muhalefet şerhi' hazırlamak için verdiği 2 saatlik süreyi hatırlattı.
AK Parti Grubu adına söz alan Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ, muhalefet partilerinin Adalet Komisyonu Başkanı İyimaya'ya yönelik 'içtüzüğe uygun davranmadı' yönündeki eleştirilerine cevap verdi. Bozdağ, Adalet Komisyonu çalışmalarının TBMM İçtüzüğü'ne uygun olarak yapıldığını belirtti. Anayasa Mahkemesi'nin hakim ve savcıların atanması yönündeki kararını da savunan Bozdağ, açıklanan metni de okuyarak Genel Kurul'un bilgisine sundu.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


'WİLSON, İSTENMEYEN ADAM İLAN EDİLSİN'

KAMER GENÇ, BAKAN ŞAHİN'İ FENA KIZDIRDI

KÖŞTEKİ ATATÜRK RESİMLERİ NEDEN KALDIRILDI?
»  KOMUTANLARDAN ŞURA HATIRASI
»  DÜŞEN UÇAK, 'YANLIŞ KORİDORDAN GİRDİ' İDDASI
»  GÜL'DEN ŞURA KARARLARINA JET ONAY
»  FLAŞ..FLAŞ.. 38 PERSONEL TSK'DAN İHRAÇ EDİLDİ
»  YAŞ KARARLARI GÜL'ÜN ÖNÜNDE
»  UĞUR DÜNDAR'DAN ŞOK İDDİA
»  "MELEK YÜZLÜM, MELEK OLDU"
»  MHP: "SINIR ÖTESİ OPERASYONDA GEÇ KALINDI"
»  DTP'DEN SINIR ÖTESİ TEPKİSİ
»   SABOTAJ İHTİMALİ ARTIYOR
»  DÜŞEN UÇAK'TAKİ ESRARENGİZ KİTAP VE SORULAR
»  KAÇIRILAN 7 KORUCU KAÇARAK KURTULDU
»  FLAŞ..FLAŞ.. ASKERE SINIR ÖTESİ YETKİSİ VERİLDİ
»  ATLASJET, KENDİNİ SAVUNDU
»  ATLASJET'İN TAM SAYFA İLANLARI BOŞA GİTTİ
»  UÇAĞA ANNE KUCAĞINDA BİNDİ...
»  53 KİŞİNİN CESEDİ BULUNDU ÖLÜ SAYISI 57 OLDU
»  DTP'Lİ BELEDİYELERİN KÜRTÇE İSİM ISRARI
»  YOLCU YAKINLARI DAĞA HÜCUM ETTİ
»  AYSEL TUĞLUK HAKKINDA 5 YIL HAPİS İSTENDİ
»  DÜŞEN UÇAĞIN KARA KUTULARI BULUNDU
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.