Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,0973
EURO
38,0933
IMKB
9.900,000
ALTIN
2.875,160
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
YAZICIOĞLU; "DTP'LİLER DEFOLUP GİTSİN"
YAZICIOĞLU;  DTP LİLER DEFOLUP GİTSİN
 
Meclis'te sözde federasyon istekleriyle ilgili kitapçıklar dağıtan DTP'li vekillere BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu'ndan sert tepki.
 
31.10.2008 - 21:05
Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, özerklik isteyen DTP'ye çok sert çıktı. "Özerklik isteyen DTP'liler defolup gitsinler.." diyen Yazıcıoğlu, "DTP tarafından hazırlanan “Kürt Sorununa İlişkin Demokratik Çözüm Projesi” isimli kitapçığın milletvekillerine, elçiliklere ve basına dağıtılması Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne ve Milleti’ne yönelik yapılmış bir ihanettir. Yapılan bu ihanete ve hainliğe karşı savcıları ve TBMM’yi göreve çağırıyorum." dedi.

Muhsin Yazıcıoğllu şu görüşleri savundu:

"TBMM çatısı altında Anayasaya sadakatten ayrılmayacaklarına yemin etmiş olmalarına rağmen demokratik özerklik adı altında eyalet sistemini, kamusal alanda ve eğitimde anadilin önünün açılmasını, “Türk Ulusu” kavramı yerine “Türkiye Ulusu” ve “Türk” yerine de “Türkiyeli” kavramlarını savunmak bir çelişki olmakla birlikte, bölücü terör örgütünün sözcülüğünü yapmaktır. Ayrıca, emniyet ve adalet hizmetlerinin merkezi yönetim ile kurulması istenen bölge meclisleri tarafından ortak yürütülmesi uygulamada bölgeler arasında farklılıklara neden olabileceği gibi Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin Anayasasına ve üniter yapısına ters düşecektir."

"Türkmen’iyle, Kürt’üyle, Laz’ıyla, Çerkez’iyle, Alevi’siyle, Sünni’siyle Büyük Türk Milleti’nin mensupları olmamızı ve hepimizin ortak sorunu olan “Bölücü Terör Sorununu” görmezden gelen DTP, sorunu “Kürt Sorunu” olarak lanse edip, çözüm araması ülkemizde bir iç çatışma oluşturmaya çalışmaktadır. Öte yandan dağdaki eşkıya ile Devlet arasında arabuluculuk misyonunu kimse üstlenemez. Tam tersine Devlet, Devletin büyüklüğünü gösterir, eşkıyanın bulunduğu ini basıp onu oraya gömer. Bölücü terör örgütünün elebaşlarına teslim ol çağrısı yapar, teslim olmayanı da yakalayıp idam eder."

"Bölücü terör örgütüne terör örgütü bile diyemeyen ve hatta söylemleriyle örgütün sözcülüğünü yapan DTP, bu hareketiyle önce özerklik, ardından da ayrı bir devlet kurma planının öncülüğünü yapmaktadır. Ancak sözde demokratik haklarını kullanan bu şahıslar hakkında bugüne kadar birçok suçtan dolayı dokunulmazlık fezlekeleri hazırlanmasına rağmen dokunulmazlıkları hala kaldırılmış değildir. Derhal TBMM’nde dokunulmazlık dosyaları gündeme getirilip hukukun önündeki dokunulmazlık engeli kaldırılmalı ve yargılanmalarına imkân tanınmalıdır."

"Daha önce de bu şahısların yeminlerine sadık kalmadıklarını ve bölücü terör örgütü ile iç içe geçtiklerini dile getirip, “dokunulmazlıkları kaldırılsın” dediğimizde “DTP’lilerin dokunulmazlıklarını kaldırırsak, dağa giderler” denmişti. Peki, dağa gitmediler daha mı iyi oldu? Bırakın gitsinler, gidecekleri yer Kandil, burnumuzun dibi. Cumhuriyetimizin 85. yıldönümünü kutladığımız günlerde TBMM’yi Kandil zannedip, ellerini kollarını sallayarak “Vatana ihanet kitapçığı” dağıttılar. Biz milletimizin seçtiği herkese saygı duyarız. Ama İmralı ile Kandil’den emir alan vekile değil. Türkiye Cumhuriyeti Devleti üniter bir devlettir. Özerklik söz konusu bile olamaz. Özerklik istiyorlarsa defolup gitsinler."

"Bizler biliyoruz ki Türkmen, Kürt, Laz, Çerkez, Alevi, Sünni bir milletiz ve kardeşiz. Bölücü terör örgütü ve DTP bu birlikteliği, kardeşliği bozamaz, kimsenin de gücü yetmez. Bizler asırlardır etle tırnak gibi birlikte yaşayıp kız almış – kız vermiş, iç içe geçmiş bir milletiz. Halkımızı bölücü terör örgütünün ve DTP’nin provokasyon çalışmalarına karşı uyanık olmaya çağırıyorum. Bölücü terör örgütünün ve DTP’nin oyununa gelmeyelim."


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


CHP'Lİ ERSİN'DEN "ÜZMEZ" SORUSU

"ERGENEKON'DA TÜRK MİLLETİ HEDEF ALINDI"

EMİR KANDİL'DEN EĞİTİM DTP'DEN
»  ABD ELÇİSİNDEN GİDERAYAK "PKK" MESAJI
»  DTP'DEN ERDOĞAN'A VAN TEHDİTİ
»  32'NCİ GÜN ERGENEKON DOSYASINA GİRİYOR
»  PKK'YI KUTSAL SAVAŞÇI GÖSTEREN HAİNİ İYİ TANIYIN
»  FLAŞ.. 43 YENİ İLÇENİN İPTAL İSTEMİNE RET
»  BİR SÖZÜ BİR SÖZÜNÜ TUTMUYOR!
»  HÜSEYİN ÜZMEZ'İ KURTARMA SKANDALI!
»  ERDOĞAN'A AĞIR SUÇLAMA!
»  BAYKAL: “ATATÜRK DİKTATÖR DEĞİLDİ”
»  BAŞBAKAN HAKKINDA ÇOK BÜYÜK YOLSUZLUK İDDİASI
»  YAZICIOĞLU: "DTP ÖZERKLİK İSTİYORSA DEFOLUP GİTSİN"
»  "PERİNÇEK, ERDOĞAN'IN ÖLDÜRÜLMESİNİ İSMTEDİ"
»  “KABADAYILIKLA KRİZLE MÜCADELE EDİLMEZ”
»  UZAN'LARIN ÇİFTLİĞİ İZCİ KAMPI OLDU
»  KREDİ KARTI AİDATI KALKIYOR MUŞ!
»  OTOMOTİV'DE ÖTV ŞOKU
»  124 PKK'lI FİRAR ETTİ
»  ENFLASYON TAHMİNİ YÜKSELDİ
»  SAVCI ÖZ'E DOKUNABİLİRLER Mİ?
»  ERGENEKON'A DESTEK VEREN İLK CHP'Lİ!
»  'ÜRETEN KİM ' ? TARTIŞMASI
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.