Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,1845
EURO
38,1937
IMKB
9.682,000
ALTIN
2.892,630
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
YEĞEN BARZANİ, HÜKÜMETİ KURMAKLA GÖREVLENDİRİLDİ
YEĞEN BARZANİ, HÜKÜMETİ KURMAKLA GÖREVLENDİRİLDİ
 
Irak'ın kuzeyindeki Kürt bölgesindeki hükümet kurma çalışmaları için Irak Kürdistan Demokrat Partisi (IKDP), polit büro üyesi Nicirvan Barzani görevlendirildi.
 
27.3.2006 - 00:10
Irak genelinde 2005 Ocak ayında yapılan seçimlerin ardından geçen 1 yılı aşkın süreye rağmen çokça tartışılan ancak kurulması yılan hikayesine dönen Kürt hükümeti için IKDP lideri ve Kürt yönetimi Başkanı Mesud Barzani, hükümet kurma yetkisini yeğeni ve aynı zamanda damadı olan Nicirvan Barzani'ye verdi.
Irak Kürdistan Demokrat Partisi (IKDP) ve Irak Kürdistan Yurtseverler Birliği (IKYP) ortaklığı ardından Kürt bölgesi Başbakanı seçilen Neçirvan Barzani ile yardımcısı Ömer Fettah, ilk basın toplantılarını bugün yaptılar. Neçirvan Barzani, toplantıda İran ve Türkiye ile sadece sınır komşuluğunu değil, siyasetlerinin dışında deneyimlerini de paylaşmak arzusunda olduklarını söyledi.
IKDP ile IKYP'nin hükümetlerinin birleşmesinin ardından Kürt bölgesi başbakanlığına seçilen Neçirvan Barzani ile yardımcısı Ömer Fettah, Mesut Barzani'nin karargahı Selahaddin Kenti'ndeki Serereş'te bir toplantı düzenledi. Toplantının asıl amacının Neçirvan Barzani yönetimindeki Kürt hükümeti kabinesinin kurulması olduğu açıklanırken, çok sayıda gazetecinin katıldığı basın toplantısında konuşan Neçirvan Barzani, hükümetin en geç 30 gün içerisinde kurulacağını belirterek, "Kürdistan'da bulunan 26 bakanlıktan 23'ünde anlaştık. Geriye kalan Maliye ve İçişleri bakanıkları ile peşmergelerin bağlı olacağı Peşmerge Bakanlığı'nda henüz anlaşmaya varamadık. Ancak bu bakanlıklar her iki hükümette de iki adet bulunacaktır. Artık IKDP ve IKYP ortak bir çalışma sürecine girmiştir. Bundan sonra İran ve Türkiye ile iyi ilişkiler kurma çabası içinde olacağız. Türkiye ve İran ile politik ilişkilerimizi geliştireceğiz. Dostane iliskiler kurma çabası içinde olacağız" dedi.
Bolgelerindeki güvenlik sorununa kısa sürede çözüm bulmaya çalışacaklarını söyleyen Barzani, "Bundan sonra iki hükümet taraftarları arasında hiçbir ayrım olmayacak. En büyük sıkıntımız elektrik ve asayiş. Bunları bir an önce çözüme kavuşturacağız." dedi. Barzani, Kerkük sorununa ilişkin olarak da, "Hükümetimiz Kerkük konusunda da kararlılığını sürdürecektir. Bundan sonra Kerkük ve Hanakin bölgesini de sınırlarımıza kattıktan sonra oralara da hizmet götüreceğiz." diyerek konuşmasını sürdürdü.
Gectigimiz günlerde Süleymaniye'ye bağlı Halepçe kasabasında yaşanan gösterilere ilişkin olarak da "Halepçe'ye şimdiye kadar yatırım ve hizmet yapılmadığı doğru. Bunun nedenine gelince; yürüyüş yapmak, protesto düzenlemek normal ama taşkınlık çıkartmak değil. Önceden buraya para en çok sınırdan geliyordu, ama Irak Hükümeti Türkiye ile görüşüp sınırı kapatıyordu. Bu nedenle ekonomik zorluk çekiyorduk" ifadelerine yer verildi..
Yeni hükümette Başbakan Yardımcısı olacağı düşünülen Ömer Fettah ise yeni hükümete tüm partilerin katılacağını belirterek, "Eskiden katılım yarı yarıyaydı. Şimdi hükümette Kürdistan'da bulunan bütün partiler yer alacak. Bizde de bazı eksiklikler var. Bunun farkındayız ama başaracağımıza inanıyoruz. Kürdistan'da hiç fabrika yok. Asıl amacımız buralarda fabrika kurup ekonomiyi düzeltmek. Dünyada en çok petrol Kürdistan'da bulunmaktadır ama benzin sıkıntısı çekiyoruz. Bunun da üstesinden geleceğiz" şeklinde konustu.
Basın toplantısının ardından Neçirvan Barzani ile Ömer Fettah'ın, IKDP lideri Mesut Barzani'nin yanına giderek bir görüşme yaptıkları öğrenildi.


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


UKRAYNA SEÇİME GİDİYOR

'YABANCI GAZETECİLERİ SÜREKLİ İZLİYORUZ'

PAPA 16. BENEDİKTUS'AFGAN AFFEDİLSİN'
»  İRAN;'ABD'NİN ZORBALIĞINA BOYUN EĞMEYİZ'
»  78 YAŞINDAKİ KADINI ASKERE ÇAĞIRDILAR!
»  AB, TEK TİP EHLİYET'E GİDİYOR
»  TARIK AZİZ AÇLIK GREVİNE BAŞLAMAYI DÜŞÜNÜYOR
»  KKTC'DE ŞEYH NAZIM'A SORUŞTURMA
»  BAHREYN'DEKİ ''HZ MUHAMMED'İ MÜDAFAA KONFERANSI''
»  SADDAM YÖNETİMİ SUDAN'DA LADİN İLE GÖRÜŞMÜŞ
»  FIRANSIZLARI KIZDIRAN TÜRK GÖSTERİSİ
»  İTALYANLARDAN NAMAZ'A ÖZEL PANTOLON!
»  EBU GARİP İŞKENCECECİSİ ASKERE 6 AY HAPİS CEZASI!
»  ALMANLAR, VATANDAŞLIK TESTİ İSTİYOR!
»  PRENS CHARLES MISIR'DA KONUŞTU, CAMİLLA BAŞANI KAPATTI
»  RUSYA İLE ÇİN ANLAŞTI
»  FRANSA'DA SİYASET KİLİTLENDİ
»  RUSYA'DA 11. KATTAN DÜŞEN KADIN ÖLMEDİ
»  AZERBAYCAN'DA 5 KİŞİ KUŞ GRİBİNDEN ÖLDÜ
»  BUSH: ''İSRAİL'İ SAVUNMAK GEREKİNSE GÜÇ KULLANIRIZ"
»  IRAK'TA YENİ İŞKENCE KAMPI İDDİASI
»  BELARUS RUSYA'YA DOĞRU KAYIYOR
»  "BUSH, HEM KORKAK, HEM EŞEK"!
»  TOPLU SEKS'E REKOR CEZA
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.