Yeni Şafak yazarı Fikri Akyüz, bugün itibariyle gazeteyle yollarını ayırdı. Yeni Şafak yönetimine teşekkür eden Akyüz, kimseye kırgın ya da kızgın olmadığını belirtti.
Yeni Şafak yazarı Fikri Akyüz bugün itibariyle gazeteden ayrıldı. Akyüz konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Genel Yayın Yönetmeni Yusuf Ziya Cömert'le ve tüm Yeni Şafak yazarlarıyla helalleştiğini ve dostça ayrıldığını belirtti. Yeni Şafak'tan maddi, manevi memnun olduğunu belirten Akyüz, "Yusuf Ziya Cömert'le birlikte çalışırken profesyonellik anlamında arzu ettiğim bir sinerji oluştaramadık." diyerek ayrılık sebebini açıkladı.
Fikri Akyüz'ün yaptığı açıklama:
"Bugün itibariyle Yeni Şafak gazetesiyle yolarım ayrıldı. Genel Yayın Yönetmeni Yusuf Ziya Cömert'le konuştuk, helalleştik. Yazı hayatımda ilk yazım İnternethaber'de yer aldı, Mustafa Karaalioğlu'nun teklifiyle Yeni Şafak gazetesinde devam etti. Yeni Şafak gazetesi, tanınmayan biri olan beni almakla bir risk üstlenmişti, bu riski göze
alan bir kurum benim için son derece kıymetli bir kurumdur. Patronum Mustafa Albayrak, genel koordinatörümüz Nurullah Öztürk başta olmak üzere personel, yazı işleri kadrosu yazar arkadaşlarımızla hep sıcak bir ilişki içinde oldum. Çalıştığım gazete ile ne kurumsal ne de kişisel bir problemim oldu. Ancak kişiliğine çok saygı duyduğum genel yayın yönetmenimiz Yusuf Ziya Cömert'le birlikte çalışırken profesyonellik anlamında arzu ettiğim bir sinerji oluştaramadık. Kendisine kızgınlığım, kırgınlığım, küskünlüğüm elbette yok. Başka bir gazete ile görüşmem olmadı, zaten olamazdı. Ayrılmamda maddi sebepler kesinlikle yoktur. Kaldı ki ben Yeni Şafak'tan son derece memnundum.
Mezarlıkların vazgeçilmez insanlarla dolu olduğunun bilincinde olan ve şu anda da boşta gezen biri olarak beni ulusal çapta yazılı basına kazandıran Yeni Şafak gazetesinin daha iyi noktalara gelmesini diliyorum.
Hayırlısı buymuş demek ki.. Okurlarıma Allah'a ısmarladık diyorum."