Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,2790
EURO
34,7822
IMKB
10.267,000
ALTIN
2.409,790
 
Hava Durumu ANKARA
7 / 19 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
YENİÇAĞ GAZETESİ BAHÇELİ'YE VERYANSIN ETTİ
YENİÇAĞ GAZETESİ BAHÇELİ YE VERYANSIN ETTİ
 
Devlet Bahçeli'nin Ülkücülerin zirvesi sayılan Erciyes Kurultayı'na gitme geleneğini bozması üzerine, "Şahin Ülkücülerin" Yeniçağ Gazetesi, sert sözlerle yüklendi.
 
14.8.2007 - 06:14
İşte Yeniçağ Gazetesi'nin haberi:

Erciyes'e de gitmedi

Bahçeli, milliyetçi hareketin bir geleneğini daha çizdi

Alparslan Türkeş’in ülkücülere miras bıraktığı Erciyes Kurultayı ilk defa “lider” katılımı olmaksızın toplandı. Türkeş’in başlattığı Türk Dünyası Kurultayları’nı da toplamayıp bu işi Tayyip Erdoğan’a bırakan Devlet Bahçeli’nin Erciyes’e gitmemesi milliyetçi camiada şok yarattı.

Erciyes’te Bahçeli şoku
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, Başbuğ Alparslan Türkeş’in mirası Erciyes Zafer Kurultayı’na katılmaması Tekir Yaylası’nda toplanan partililerin ağır eleştiri ve tepkilerine yol açtı

Milliyetçi hareketin bir geleneğini daha çizdi
Kayseri’deki Erciyes Kurultayı’na katılmayan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partiyi bilinen çizgisinden uzaklaştırma girişimlerine bir yenisini ekledi. Bahçeli, bu icraatıyla Erciyes Kurultay geleneğinde de bir ilke imza atmış oldu. Erciyes Zafer Kurultayı, bu yıl ilk kez genel başkansız yapıldı. Tekir Yaylası’nı dolduran MHP’liler ise ’Kurultay öksüz kaldı’dedi. Kurultay önceki yıllara göre sönük geçti

“Kurultay öksüz kaldı”

Alparslan Türkeş’in 18 yıl önce başlatıp ülkücülere miras bıraktığı Erciyes Kurultayı böylece ilk defa “lider” katılımı olmaksızın toplandı. İlk kez “lidersiz” kalan kurultay her yıl olduğu gibi bu yıl da yurdun dört bir yanından heyecanla koşan ülkücüleri de hayal kırıklığına uğrattı. Tekir Yaylası’nı dolduran MHP’liler  ’Kurultay öksüz kaldı’dedi.
Cuma günü,  başlayan kurultayın son gününde, Tekir Yaylası’nda geleneksel genel başkan konuşması yapılmadı. Devlet Bahçeli’nin protokol tribünündeki koltuğuna Kayseri milletvekili Sebahattin Çakmakoğlu otururken, Otağ Çadırı’ndaki başköşe ise boş kaldı.

Kurultay alanını sabahın erken saatlerinden itibaren dolduran MHP’liler, Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin gelmeyeceğinin açıklanması ve geleneksel genel başkan konuşmasının yapılmaması nedeniyle üzüldü. Türkiye’nin her yanından gelen birçok partili, genel başkan konuşması yapılmayacağını öğrenince alandan erken ayrıldı.

“Tayyip’e mi havale edecek”

Bazı partililer, Bahçeli’nin Kurultay’a gelmemesini, “Başbuğ Türkeş’in mirasına saygısızlık” olarak yorumlarken bazıları da “güzel bir geleneği bitirmenin ilk işareti” olarak değerlendirdi. Böyle bir girişime fırsat verilmemesi gerektiğini vurgulayan partililer Bahçeli’ye sert eleştirilerde bulunurken tepkilerini şöyle dile getirdiler :
 “Devlet Bey, önce 1944’lerden buyana ’Türkçüler Bayramı’olarak kutlanan bayramın adını ’Milliyetçiler Bayramı’diye değiştirip kutlanmaz hale getirdi. Başbuğ Türkeş’in öncülüğünde başlatılan Türk Dünyası Kurultayı’nı kendi iktidarı döneminde toplamadı. Türkeş’in mirasına sahip çıkmayınca Kurultay’ı toplamak Tayyip Erdoğan’a düştü. Şimdi de Erciyes Kurultayı’na katılmayınca insanın aklına, ’Acaba bu işi de Tayyip Erdoğan’a mı havale edecek?’sorusu geliyor. Makul bir gerekçesi yoksa, Devlet Bey’in Erciyes Kurultayı’na gelmemesi Türk milliyetçilerine yapılmış en büyük hakarettir”

Koltuğu boş kaldı

Devlet Bahçeli, Erciyes Zafer Kurultayı’na gelmeyince protokol çadırındaki koltuğu, önce boş kaldı, sonra kurultayı izlemeye gelen kadınlar, Bahçeli ve üst düzey parti yöneticilerine ayrılan koltuklara oturdu. Bahçeli’nin koltuğuna oturan Meryem Şener, “Bu koltuk pek rahat değil” diyerek kalktı.

Konuşmalar öncesi bu kez genel başkan koltuğuna Sabahattin Çakmakoğlu oturdu. Çakmakoğlu’nun yanındaki koltuğa da eşi Ayten Çakmakoğlu oturarak, kurultayı izledi. Bu arada, genel başkanların her yıl gelerek, dinlendikleri, Atütürk, Alparslan Türkeş ve Türk bayraklarıyla bezeli Otağ Çadırı’ndaki başköşe boş kaldı.

Çakmakoğlu AKP’yi şikayet etti
MHP Genel Başkan Yardımcısı, Sabahattin Çakmakoğlu, kurultayda yaptığı kapanış konuşmasında şunları söyledi: “Geleceğin Türkiyesi’nde bu davayı dünden yarına zaferlere ulaştıracağız. Bunun heyecanı içindeyiz. Ama 5 yıldır (iktidarım) diyenlerin önünde birşeyleri tam anlatamadık.”
Çamakoğlu konuşmasında AKP’nin MHP’ye yönelik haksız eleştirilerinden de şikayet etti.


Lidersiz ilk Kurultay
Ülkücüler, Erciyes Kurultayı için her yıl olduğu gibi günler öncesinden hazırlık yaptı. Tekir Yaylası’ndaki yüzbinlerce kişi dün Devlet Bahçeli’nin Kurultay’a katılıp bir konuşma yapmasını bekledi. Ama kürsüye çıkan, MHP Kayseri Milletvekili Çakmakoğlu oldu. Çakmakoğlu, AKP’ye yönelik eleştirilerde
bulundu.

Türkeş her yıl katılırdı
MHP Kayseri Milletvekili Sabahattin Çakmakoğlu’nun konuşmasının ardından kurultay etkinlikleri, sanatçılar Ahmet Şafak ve Mustafa Yıldızdoğan’ın konserleriyle sürdü. Kurultaya, parti genel merkezinden Çakmakoğlu’nun yanı sıra Genel Sekreter Yardımcısı Bülent Didinmez ve MHP Ankara Milletvekili Deniz Bölükbaşı katıldı. İlki 1990 yılında düzenlenen ve parti genel başkanları merhum Alparslan Türkeş ve Devlet Bahçeli’nin geçmiş yıllarda katıldıkları kurultaya bu yıl Bahçeli katılmadı.

İlki 1990 yılında düzenlenen Erciyes Zafer Kurultayı’nda MHP Genel Başkan Yardımcısı Kayseri Milletvekili Sabahattin Çakmakoğlu bir konuşma yaptı.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


ÇARKI FELEK'İN BABASI ÖLDÜ

FATİH ALTAYLI GAZETE Mİ KURUYOR?

GAZETECİ SELAHATTİN SÖNMEZ'İN EVİNE HIRSIZ GİRDİ
»  HINCAL ULUÇ HEM ZAMAN'A HEM HÜRRİYET'E VURDU
»  MEDYA MEYDAN SAVAŞLARI BAŞLADI
»  AYDIN DOĞAN İLE KARAMEHMET FENA KAPIŞTI
»  YUNANİSTAN'DA TÜRKÇE RADYOYA KAPATMA
»  HÜRRİYET AKŞAM GAZETESİ'NİN HANGİ BAŞARILI MUHABİRİNİ TRANSFER ETTİ?..
»  SABAH YAZARI YILMAZ ÖZDİL HÜRRİYET İLE ANLAŞTI
»  GAZETECİYE TEKME
»  ON NUMARA ÇEKİLİŞİNDE GÖRÜNMEZ KAZA
»  ÜNLÜ TÜRK SUNUCU, CANLI YAYINDA EVLENDİ
»  AYDIN DOĞAN PSİKİYATRİSTE
»  SABAH'IN SATIŞI 1 HAFTAYA HAZIR
»  CUMHURİYET, ERTUĞRUL ÖZKÖK'E FENA YÜKLENDİ
»  HÜRRİYET FİLİZ AKIN’A GÖSTERDİĞİ ‘İNSANLIĞI’ KENDİ MUHABİRİNDEN ESİRGEDİ…
»  TÜRK MEDYASINI YERDEN YERE VURAN ANALİZ
»  ARZU YANARDAĞ, CANLI YAYINDA GAZETECİYE KÜFÜR ETTİ
»  FATİH ALTAYLI'DAN MÜTHİŞ İDDİA
»  NAZLI ILICAK ÜLKÜCÜLERİN KAPSAMA ALANINA GİRDİ
»  İZMİR BASINININ ACI KAYBI
»  TRT'DE KANDİL YAYINI KRİZİ
»  İTALYAN TV SUNUCUSUNDAN BACAK ŞOV
»  FLAŞ..FLAŞ.. İBHARİM TATLISES GAZETECİ DÖVDÜ
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.