Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,1982
EURO
38,1691
IMKB
9.666,000
ALTIN
2.899,640
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
YEREL SEÇİMDE AKP'NİN OY ORANI NE OLUR?
YEREL SEÇİMDE AKP NİN OY ORANI NE OLUR?
 
ANDY-AR Sosyal Araştırmalar Merkezi'nin 11 -17 Ağustos 2008 tarihleri arasında gerçekleştirdiği seçim anketine göre önümüzdeki yerel seçimlerde AKP'nin oy oranını yüzde 60'lara çıkarma ihtimali var
 
22.8.2008 - 00:17

Yüz yüze anket yöntemi" kullanılarak yapılan araştırmada 34 il, 112 ilçe ve 13 köy'de toplam 18.242 denek ile görüşüldü. Genel olarak AKP'nin oyu yüzde 56'larda gözüküyor.

BU PAZAR SEÇİM OLSA HANGİ BELEDİYE BAŞKANI'NA OY VERİRSİNİZ?
İstanbul hedefindeki belediyelerin başarı oranlarına bakıldığında, Şişli, Bakırköy ve Beşiktaş Belediyelerini mevcut başkanların tekrar kazanma ihtimali çok yüksek görülmektedir.

Ancak, Avcılar ve Kadıköy'de AKP'nin adayları seçim sonucunu belirleyecek gibi görülüyor.Eğer AKP bu belediyelerde teşkilat tabanından bir aday koyarsa şansı düşük görülmektedir.Fakat vitrin değişikliğine gidip, CHP seçmenine hitap edebilecek bir aday koyarsa oldukça çekişmeli bir seçim olacaktır.

AKP'li belediye'lerde sıkıntılı olan belediyelerde ise öne çıkan Bağcılar Belediyesi'dir. Bu belediye'de çok yüksek başarıya sahip olan Feyzullah KIYIKLIK sonrasında görevi devralan Lokman ÇAĞIRICI hakkında Bağcılar halkı henüz kanaat oluşturamamıştır.Bu belediye AP için biraz riskli görülmektedir.
İstanbul'da en fazla oy alabilecek belediye ise Fatih -Mustafa DEMİR ve Kartal-Arif DAĞLAR görülmektedir.


ÇANKAYA'YI AKP ALAMAZ

Çankaya'da mevcut Başkan Muzaffer ERYILMAZ başarılı görülmektedir.Ak Parti'nin bu belediye'yi kazanması zor görülüyor.
Bursa Nilüfer'de mevcut Başkan Mustafa BOZBEY 28 Mart 2004 seçimlerinde AKP adayını zorlayarak başkanlığı elde etmişti.Ancak bu dönem AKP'nin tüm Bursa genelindeki Belediyelerde başarılı olduğunu göz önünde bulundurursak, Nilüfer Belediyesi'ni de alma ihtimali yüksek görülmektedir.

Çanakkale'de mevcut başkan Ülgür GÖKHAN' oy potansiyeli, kendisine karşı olan kesimin oranından daha düşük çıkmaktadır.Ancak Çanakkale AKP için oldukça riskli görülmektedir.Çünkü burada öne çıkan AKP adayı da araştırmalarda çıkmamaktadır.


Diyarbakır'da mevcut başkan Osman BAYDEMİR'in şuanda oy potansiyeli ile karşıtı olduğu kesimin oranı eşit olduğu görülmekte olup, AKP oranı gittikçe yükselişte olduğu gözlenmektedir.Diyarbakır halkı tarafından başkana koşulsuz, şartsız destek verilmektedir.Ancak halkın büyük çoğunluğu yapılan hizmetler konusunda fikir sahibi değildir.AKP'nin buradaki yapacağı çalışmalar sonucunda, Diyarbakır kalesini elde etmesi muhtemel görülmektedir.

İzmir'de mevcut başkan Aziz KOCAOĞLU'nun destek oranı halen düşüş göstermektedir.Bu İzmir'de PİRİŞTİNA ekolünden kaynaklanmaktadır.Başkan halen kendini İzmir halkına kabullendirememiştir.Ancak İzmir halkı başkana değil, oyunu CHP'ye vermektedir.CHP burada kimi koyarsa koysun oran değişmeyecektir.AKP'nin bu kaleyi kırması oldukça zor, neredeyse imkansız görülmektedir.

Eskişehir'de mevcut başkan Yılmaz BÜYÜKERŞEN'in destek oranı Türkiye ortalamasının çok üzerinde görülmektedir. Araştırmalara göre, Eskişehir halkının Yılmaz Hocası bir ekol olmulştur.Burada her hangi bir partinin şansı çok zor görülmektedir.BÜYÜKERŞEN, tahminlerimize göre 2009 yerel seçimlerinde en çok oy alacak belediye başkanları sıralamasında olacaktır.

Muğla'da mevcut başkan Osman GÜRÜN'ün destek oranı, karşıtı olduğu kesimin oranından daha düşüktür.CHP burada adayını değiştirir ve halka iyi lanse ederse şansı yine mümkündür.Ancak mevcut başkanı AKP'nin belirleyeceği aday zorlayacak gibi görülmekte, hatta AKP oranı Muğla'da yükselişte olduğunu göz önünde bulundurursak kazanma ihtimalinin de yüksek olduğunu söyleyebiliriz.AKP ve CHP arasında kıran kırana bir seçim gözüküyor.

Tunceli'de mevcut başkan Songül Erol ABDİL'in destek oranı seçimi almasına yetecek bir yüzdelik görülmekte.Ancak bu bölgedeki kararsız oranı seçimi belirleyecektir.Kararsızların tamamı tek bir partiye bile dağılması durumunda seçimi
AKP'nin kazanması zor görünüyor.AKP'nin bu ilde Milletvekili olmaması sebebi ile seçim çalışmalarının çok şeyi değiştirmeyeceğini ifade edebiliriz.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


'PLASTİK PATLAYICI OLABİLİR'

İZMİR'DE HAİN SALDIRI

ASKERLİK ŞUBESİNE ROKETLİ SALDIRI
»  MEMURUN BODROSU DEĞİŞİYOR
»  ULUSAL PROGRAMA BAKANLAR İTİRAZ ETTİ..
»  RUSYA'DAN ABD'YE DİPLOMASİ DIŞI UYARI
»  DÜŞEN UÇAĞIN KARA KUTUSU BULUNDU
»  "DİŞLİ"YE RÜŞVET ORGANİZE ÖRGÜTTEN
»  "KAZIKÇI TÜRKLER"
»  İŞTE AKP'NİN İHALE KARNESİ
»  DİNK SUİKAST'İNDE FLAŞ GELİŞME
»  AYGÜN'DEN BAYKAL'A BİR ZİYARET DAHA
»  TSK EN BÜYÜK HAVA TAARRUZUNU YAPTI
»  PASTASINA KADAR AKP'Lİ REKTÖR
»  "DİŞLİYE SAHİP ÇIKTIĞI KADAR EMEKLİYE'DE SAHİP ÇIKSAYA"
»  BAŞSAVCI'YA ŞOK BASKIN İÇİN 7 KRİTİK SORU
»  BELEDİYA BAŞKAN ADAYLIĞININ FATURASI KAÇ LİRA?
»  AHMEDİNEJAD, KRAVAT TAKARSA KİME BENZER?
»  BEYİN CERRAHI ÖLÜME ATLADI
»  İLK ALTIN RAMAZAN ŞAHİN'DEN
»  ERDOĞAN'IN ERMENİSTAN ÇIKIŞI
»  65 YENİ KAYMAKAM ALINACAK
»  ERDOĞAN, ÜÇ MADALYA'YA TEPKİ GÖSTERDİ
»  BOMBACI VE ARACINDAN GERİYE SADECE BUNLAR KALDI
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.