Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
35,9294
EURO
37,3439
IMKB
9.807,000
ALTIN
3.285,660
 
Hava Durumu ANKARA
-2 / 7 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
YERLİ GOOGLE GELİYOR
YERLİ GOOGLE GELİYOR
 
Aranan dosyaların bulunamadığı evrak depoları ve tozlu arşivler tarihe karışıyor. Bunun yerine tıpkı arama motoru Google gibi tek tık'la yıllar öncesine ait her türlü yazılı evrak ve belgeye ulaşılabilecek bir sistem hazırlanıyor
 
18.12.2007 - 08:18

1 Ocak 2008 tarihinden itibaren başlatılacak projenin mimarı Teknoloji Holding. Sisteme BelgeTurk Merkezî Kayıt Kuruluşu (MKK) ismi verildi. Benzer bir sistem AB ülkelerinde 20 yıldır kullanılıyor. Sistemin AB'ye 243 milyar Euro tasarruf sağladığı belirtiliyor. Teknoloji Holding Yönetim Kurulu Başkanı Emin Hitay, MKK'nın en çok devlet kurumları ve işletmeler tarafından tercih edileceğini söylüyor.

Yeni uygulama sayesinde, fiziksel ortamda, kâğıt üzerinde yapılan, teklif, sipariş, kontrat, fatura, irsaliye/irsaliyeli fatura ve dekont gibi tüm 'resmî işlemleri', elektronik ortamda, geçerli ve güvenli şekilde 'e-belge' olarak düzenlenebilecek. Kâğıt tüketimini asgari seviyeye indirecek proje hakkında bilgi veren Emin Hitay, Avrupa ülkelerinde e-belge yönetimi ile yılda 20 milyar yaprak, 40 bin ton kâğıt tasarrufu sağlandığını, 12 ila 16 milyon ağacın kurtarıldığını ifade ediyor. BelgeTurk ile Türkiye'de de benzer tasarruf oranlarının yakalanabileceğini kaydeden Hitay, sistem için 4 milyon Euro yatırım yaptıklarını açıkladı. Bilgi teknolojileri alanında yeni bir pazar oluşturacak BelgeTurk için 2008'de net bir ciro hedefi öngörmediklerini ifade eden Hitay, şirketin iş ortakları arasında, ERP sistem sağlayıcıları, elektronik imza servis sağlayıcıları (ESHS), bankalar, internet servis sağlayıcıları (ISP) bulunduğunu dile getiriyor. Söz konusu hizmetler, elektronik posta, web siteleri, internet bankacılığı ve cep telefonu üzerinden müşteriye sunulacak.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


DOĞAL GAZ'A PETROL ZAMMI YOLDA

EN RİSKLİ PARA BİRİMİ YTL

TÜRKİYE SOSYAL DEVLET ÖZELLİĞİ'Nİ KAYBETTİ..!
»  BİRİLERİNE KÖŞE BÖYLE DÖNDÜRÜLECEK?
»  TURKCELL KONTÜRE ZAM YAPTI
»  TMSF'DEN HAZİNE'YE 100 MİLYON DOLARLIK ÖDEME
»  OTOMOBİL'DE KAMPANYALAR TAM GAZ
»  RUHSATSIZ LPG İSTASYONLARINA FA GELİYOR
»  VATANDAŞ BORÇ CAMBAZI OLDU
»  SÖZLEŞMELİLERE MÜJDE..!
»  TUĞRUL KUTADGOBİLİK YENİDEN TİSK BAŞKANI
»  BU KAZANÇLAR KUTSAL MI?
»  ''44 MİLYAR DOLAR BATIK VAR''
»  "SSK EMEKLİ MAAŞLARINI YANLIŞ HESAPLIYOR"
»  SİİRT'LİLER MİLLİ PİYANGO BAYİ İSTİYOR
»  MARKETLERİN KURBANLIK REKABETİ
»  MEMURA ENFLASYON ZAMMI GÜNDEMDE
»  BAĞKUR'A BORCU BULUNANLARA SON ŞANS
»  ERBAKAN'IN PRENSİ İNŞAAT KRALI OLDU
»  7 YILDIZLI ALIŞVERİŞ MERKEZİ PANORA AÇILDI
»  MOTORİN FİYATLARINDA İNDİRİM
»  EMEKLİLERE MAAŞ MÜJDESİ
»  BORSA'YA "İSLAMİ ENDEKS"GELİYOR
»  TÜRK-İŞ'İN YENİ BAŞKANI MUSTAFA KUMLU
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.