Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2714
EURO
37,4959
IMKB
8.876,000
ALTIN
2.926,150
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
YILANIN BAŞI EZİLDİ Mİ?
YILANIN BAŞI EZİLDİ Mİ?
 
1 Mayıs gecesi Kandil Dağı’na yönelik hava harekátında, terör örgütünün lider kadrosu toplantı yaparken vuruldu. 150’den fazla PKK’lının etkisiz hale getirildiği, ölenler arasında Murat Karayılan’ın da olduğu ileri sürüldü.
 
4.5.2008 - 08:33
TÜRK Hava Kuvvetleri’nin, Irak’ın kuzeyindeki Kandil dağına yönelik ağır hava operasyonunda terör örgütünün lider kadrosu Murat Karayılan başkanlığında toplantı halindeyken vuruldu. Ağır bombardıman sonucu ölenler arasında örgütün en önemli liderlerinden Murat Karayılan’ın da olduğu iddiası Ankara’da askeri kaynaklara ulaştı.

Evlere geçtiler

Terör örgütünün Kandil Dağı civarındaki yerleşkelerinde yoğun bir hareketlilik tespit edildi. Hareketliliğin tespitinde insansız casus uçakları "Heron"ların yanısıra özellikle Amerikalıların ve diğer istihbarat birimlerinin sağladığı görsel istihbarattan da yararlanıldı.

Kış koşullarında mağaralarda yaşayan lider kadro ve diğer teröristlerin, bölgede karların erimeye başlaması üzerine daha önce de defalarca kullandıkları evlere geçtikleri belirlendi. Yaklaşık 200 PKK’lının Karayılan başkanlığında son bir durum değerlendirmesi için bu yapılarda toplantı yaptıkları kesinleşince, Türk Hava Kuvvetleri’ne ait 50’den fazla savaş uçağı 1 Mayıs gecesi saat 23.00’te Diyarbakır’dan havalandı.

Lazer güdümlü bomba

Üç saat süren etkili operasyonda Karayılan’ın başkanlığında toplantıların yapıldığı evler lazer güdümlü bombaların hedefi oldu. Ankara’ya ulaşan bilgiler arasında, ölenler arasında Karayılan’ın olduğu iddiası da yer aldı. Nitekim Genelkurmay Başkanlığı’nın dün akşam saatlerinde yaptığı bilanço açıklamasında bölgeden alınan bilgiler ve görsel olarak yapılan tespitler" den sözedilerek, Kandil dağında yokedilen hedefler arasında "terör örgütünü yönetmeye çalışan bir teröristin sıkça kaldığı yerlerin de bulunduğu" vurgulandı. Açıklamada "150’den fazla teröristin etkisiz hale getirildiği" ve "aralarında üst düzey sorumluların da bulunabileceği" kaydedildi.

Genelkurmay açıklamasında, Kandil dağına yönelik hava harekatının sonuçlarını değerlendirme çalışmalarına devam edildiği belirtildi. Hava operasyonunda örgütün ağır darbe yediği, Genelkurmay Başkanlığı’nın dün akşam saatlerinde yaptığı açıklamadan da anlaşıldı. Açıklamadaki en can alıcı bölümde şu ifadelere yer verildi:

150’den fazla terörist

"Bölgeden alınan bilgiler ve görsel olarak yapılan tespitlere göre, Kandil Dağı bölgesindeki PKK/KONGRA-GEL terör örgütüne ait tesislerden hedef olarak belirlenenlerin tümü imha edilmiştir. Bu tesisler arasında, terör örgütünü yönetmeye çalışan bir teröristin sıkça kaldığı yerler de bulunmaktadır. İlk değerlendirmelere göre, bu harekat sonucunda 150’den fazla teröristin etkisiz hale getirildiği ve harekatın terör örgütü mensupları arasında büyük bir panik havasının yaşanmasına sebep olduğu tespit edilmiştir. Etkisiz hale getirilen teröristler arasında üst düzey sorumluların da bulunabileceği değerlendirilmektedir."



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


HÜKÜMET ANAYASAL SUÇ İŞLİYOR

KÜSTAH REHN, TÜRKLERİ FAŞİST SIRPLARLA BİR TUTTU

ŞENER, "BİZİ İZLEMEYE DEVAM EDİN YETER"
»  ROMA HAVALANINA ÖZEL SORGU ODASI
»  PKK ELEBAŞILARININ KONUŞMALARI DİNLEMEYE TAKILDI
»  YAZICIOĞLU;HAYALLE GÖRÜŞSEM NE ÇIKAR?
»  CHP, TRT'DEKİ CEMAAT KADROLAŞMASINI SORDU
»  GÖRÜNTÜLÜ TELEFON BEDAVA ACABA NEDEN?
»  HEDEF TSK'NIN BAĞIMLILIKTAN KURTARILMASI
»  TUNCAY ÖZKAN İÇİN YAZILI "DAVA AÇIN" EMRİ
»  TERÖRİST'E "GERİLLA" DEDİ 10 AY HAPSİ YEDİ
»  POLİSLERE BU SOPALARI VATANDAŞLAR VERMİŞ
»  AĞCA, TÜRK'LÜĞÜ BIRAKIYOR
»  150'DEN FAZLA TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ
»  TTB BAŞKANI GÜRSOY,GÖZALTINA ALINIP BIRAKILDI.
»  " KAPATMA DAVASI AÇANLAR HUKUK'A HESAP VERMELİ"
»   "HÜKÜMET, TÜRKLÜĞÜN HER TÜRLÜ ÖZELLİĞİNDEN RAHATSIZ"
»  SARIGÜL, BAYKAL'A MEYDAN OKUDU
»  BAŞBAKANI ÜZEN HABER, 'BALON' ÇIKTI
»  MECLİS'TE ŞERİATÇI DERGİ SKANDALI
»  ERBAKAN'DAN GENÇLİĞE HİTABE
»  "GÜRSOY'A GÖZALTI DEMOKRASİ GÜÇLERİNE GÖZDAĞI"
»  KULİSLERDE YENİ İDDİA: 'YENİ PARTİ'Yİ TOPTAN KURACAK'
»  MSN'DE AŞK TUZAĞINA DİKKAT
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.