Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2714
EURO
37,4959
IMKB
8.876,000
ALTIN
2.926,150
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
CHP, TRT'DEKİ CEMAAT KADROLAŞMASINI SORDU
CHP, TRT DEKİ CEMAAT KADROLAŞMASINI SORDU
 
CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, TRT'deki kadrolaşma iddialarını Meclis gündemine taşıdı
 
3.5.2008 - 21:55
AKP iktidarının tüm devlet kurum ve kuruluşlarında olduğu gibi TRT'de de ne pahasına olursa olsun mantığıyla hareket ederek kadrolaştığını savunan Köktürk, Erdoğan'a “TRT'nin çok açık bir şekilde tarafsızlığını yitirmesi, halkın haber alma hakkının elinden alınması anlamına gelmeyecek midir?”diye sordu. CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle Meclis Başkanlığı'na sunduğu soru önergesinde, AKP iktidarı ile birlikte devlet televizyonu olan TRT'de çok önemli olayların yaşandığını belirterek “AKP iktidarı, tüm devlet kurum ve kuruluşlarında olduğu gibi TRT'de de her ne pahasına olursa olsun mantığıyla hareket ederek kadrolaşmaktadır. Bu bağlamda son zamanlarda TRT'de yayınlanan programlarda da iktidara yakın yayın yapan gazeteler ve yazarları görevlendirilmiştir” dedi.
 
Soru önergesinde TRT'de program yapan isimlere yer veren Köktürk, TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin'in Aksiyon, Cihan Haber Ajansı, Kanal 7 gibi kurumlarda çalışmış 13 kişiyi sınavsız olarak TRT'de başlattığı yönündeki haberleri de hatırlattı. Köktürk, “TRT tarihi boyunca, yayıncılıkta yönetim görevine atananların hepsi, meslek içinde yetişen, görevlerini bilen, liyakat ilkesine uygun insanlar olmasına karşın, son zamanlarda atanan yönetici ve elamanların büyük bir bölümü meslek dışındandır. Televizyon Daire Başkanlığı'na, Program ve Yayın Planlama Müdürlüğü'ne, televizyon müdürlüklerine hiçbir dönemde meslek dışı kimseler alınmamasına karşın; bugünkü atmalara ve personel alımlarına baktığımızda, bunun tam tersi bir durum karşımıza çıkmaktadır.” Dedi. Köktürk, soru önergesinde Başbakan Erdoğan'a şu soruları yöneltti:

“TRT'de çalıştırılacak personel, TRT'nin Kuruluş ve Görev Yönetmeliği, Personel Yönetmeliği, göreve alınacak ve göreve atanacak elemanların niteliklerini belirleyen yönetmeliklere göre alınmakta mıdır? TRT'de program yapanların seçimi konusunda hangi ölçütler kullanılmaktadır, örneğin bu programlarda niçin Cumhuriyet Gazetesi yazarı yoktur? Adı geçen programlarda adı geçen yazarlar bu programlardan, bir program için ne kadar para almaktadırlar? TRT'de sınavsız olarak işe başlatılan 13 kişinin TRT Haber Dairesi'nde çalışabilmesi için KPSS'ye girerek, TRT'nin ilan edeceği sınav ile yazılı ve sözlü aşamalarda başarılı olmaları, bunun ardından 3 yıl stajyerlik yapmaları gerekmiyor mu? TRT'nin çok açık bir şekilde tarafsızlığını yitirmesi, halkın haber alma hakkının elinden alınması anlamına gelmeyecek midir? Anayasamızın 28. Maddesine göre “Basın hürdür, sansür edilemez.” Bir basın kuruluşu olan TRT Kamu Tüzel Kişiliği yukarıdaki uygulamalarla ‘Bir nevi sansür edilerek' Anayasanın 28. Maddesi ihlal edilmiş olmuyor mu?”


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


GÖRÜNTÜLÜ TELEFON BEDAVA ACABA NEDEN?

HEDEF TSK'NIN BAĞIMLILIKTAN KURTARILMASI

TUNCAY ÖZKAN İÇİN YAZILI "DAVA AÇIN" EMRİ
»  TERÖRİST'E "GERİLLA" DEDİ 10 AY HAPSİ YEDİ
»  POLİSLERE BU SOPALARI VATANDAŞLAR VERMİŞ
»  AĞCA, TÜRK'LÜĞÜ BIRAKIYOR
»  150'DEN FAZLA TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ
»  TTB BAŞKANI GÜRSOY,GÖZALTINA ALINIP BIRAKILDI.
»  " KAPATMA DAVASI AÇANLAR HUKUK'A HESAP VERMELİ"
»   "HÜKÜMET, TÜRKLÜĞÜN HER TÜRLÜ ÖZELLİĞİNDEN RAHATSIZ"
»  SARIGÜL, BAYKAL'A MEYDAN OKUDU
»  BAŞBAKANI ÜZEN HABER, 'BALON' ÇIKTI
»  MECLİS'TE ŞERİATÇI DERGİ SKANDALI
»  ERBAKAN'DAN GENÇLİĞE HİTABE
»  "GÜRSOY'A GÖZALTI DEMOKRASİ GÜÇLERİNE GÖZDAĞI"
»  KULİSLERDE YENİ İDDİA: 'YENİ PARTİ'Yİ TOPTAN KURACAK'
»  MSN'DE AŞK TUZAĞINA DİKKAT
»  FLAŞ..FLAŞ ..TABİPLER BİRLİĞİ BAŞKANI GÖZALTINA ALINDI
»  PKK'NIN BOMBACISI: "ASKER BENİM DÜŞMANIM"
»  "PKK'NIN, KANLI İÇ YÜZÜNÜ GÖRDÜK"
»  CHP, 5,5 TRİLYONLUK BELGESELİ DEPOYA KALDIRMIŞ
»  İTALYA'DA PKK SKANDALI
»  ABD'YE DİYANET ÜSSÜ
»  ORHAN PAMUK'UN KEHANETİ
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.