Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,1623
EURO
38,1653
IMKB
9.777,000
ALTIN
2.918,510
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
PKK'NIN BOMBACISI: "ASKER BENİM DÜŞMANIM"
PKK NIN BOMBACISI:  ASKER BENİM DÜŞMANIM
 
Diyarbakır’da 7 kişinin ölümüne 68 kişinin de yaralanmasına neden olan bombalama olayının faillerinden Erdal Polat, mahkemede “Ben PKK’lıyım, asker benim düşmanım” dedi
 
3.5.2008 - 11:03

Diyarbakır’da, 3 Ocak 2008 tarihinde 6’sı öğrenci 7 kişinin ölümü, 66 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan bombalı saldırıyı gerçekleştirmekle suçlanan terör örgütü PKK üyesi ’Botan’kod adlı terörist Erdal Polat ile kendisine yardım ettikleri iddiasıyla haklarında dava açılan 11 sanığın yargılanmasına başlandı.Diyarbakır 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya hakkında 9 kez ağırlaştırılmış ömür boyu, toplam 65 yıl da hapis iste istenen PKK’lı terörist Erdal Polat ile kendisine yardım ettikleri iddiasıyla haklarında 10 yıla kadar hapis istenen 10’u tutuklu 11 sanık katıldı. İddianamenen okunmasından sonra savunmaları alınan sanıklar, haklarındaki suçlamaları kabul etmedi.

‘Asker düşmanım’

Bombacı terörist Erdal Polat ise savunmasında, olayda yaşamını yitiren sivillerin ailelerine başsağlığı diledi. Erdal Polat, “Bunu söylerken olayın faili olarak konuşmuyorum. Herkes beni olayın faili biliyor, ancak ben sadece olayda kullanılan aracı satın alıp diğer şahıslara teslim ettim” dedi. Mahkeme başkanının “Olayda yaralanan askerlere neden geçmiş olsun demiyorsun, sivilleri neden ayırıyorsun?” sorusuna Erdal Polat, “Çünkü düşmanımız olduğumuz için, bu sisteme karşı mücadele ettiğim için. Onlar da beni vurduğu zaman geçmiş olsun demezler. Ben tarafım, asker ise benim düşmanımdır. Bu olay benim inisiyatifimle olmadı. Evet ben PKK’lıyım. Şehirde ve kırsalda uzun süre kaldım. Akrabalarımın evine gittiğim doğrudur, ancak beni ihbar edebileceklerini düşündüğüm için sürekli kendilerini tehdit ettim” diye konuştu.

.‘Bilgi vermeyeceğim’

Mahkeme başkanının, “Peki Diyarbakır’daki faaliyetlerin nelerdi?” sorusunu Erdal Polat şöyle yanıtladı: “Bu konuda size bilgi vermek zorunda değilim. Ben o aracı satın aldığım için yakalandım, bunun farkındaydım. Evde çatışabilirdim. Ancak ben olayın faili olsaydım onlar beni sağ alamazdı.

5 sanık tahliye edildi

DİyarbakIr’da meydana gelen bombalı saldırıyla ilgili ilk duruşmada. mahkekme heyeti verdiği 1 saatlik aranın ardından ilk kararını açıkladı. Sanıklardan İrfan Polat, Fuat Polat, Meryem Polat, Fırat Altan, Celal Çelik, mevcut delil durumu dikkate alınarak tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildi. Bombacı Erdal Polat, ağabeyi Murat Polat ile akrabaları Mehdi Polat, Ayhan Turgut, Zeki Polat ve Mencile Polat’ın ise tutukluluk halinin devamına oy birliğiyle karar verildi. Duruşma, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için ertelendi.

HEMŞEHRİLERİNİ ÖLDÜRDÜ

Diyarbakır’da askeri servis aracı geçerken patlatılan bomba 6’sı öğrenci 7 kişinin ölümüne neden olmuştu. Bir dersanenin dağılma saatine denk gelen patlama nedeniyle üniversiteye hazırlanan öğrenciler yaşamını yitirmiş, onlarca kişi de yaralanmıştı. Yakınlarını kaybedenlerin feryatları ülke çapında öfkeye neden olmuştu.(Vatan)

 


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


"PKK'NIN, KANLI İÇ YÜZÜNÜ GÖRDÜK"

CHP, 5,5 TRİLYONLUK BELGESELİ DEPOYA KALDIRMIŞ

İTALYA'DA PKK SKANDALI
»  ABD'YE DİYANET ÜSSÜ
»  ORHAN PAMUK'UN KEHANETİ
»  KÜRTÇE KONUŞANLARI TESBİT ETME KOLU BAŞKANI
»  FETULLAH GÜLEN'İ ENTELLEKTÜEL İLAN EDEN KİM?
»  TÜRKLÜĞE HAKARET AB'Yİ ÇOK SEVİNDİRDİ
»  SON "ERGENEKON" SENARYOSU
»  BATI'NIN KABUSU ULUSALCILAR
»  AKP'NİN YERİNE 'YENİ DEMOKRASİ PARTİSİ'
»  BAHÇELİ'DEN: ÜLKÜ OCAKLARINI KAPATIN TALİMATI
»  TESETTÜRLÜ EŞLERDE ALDATIYOR!
»  EN ZEHİRLİ SİGARALAR TÜRKİYE'YE
»  GAZ BOMBASINI KARGOYLA VALİ GÜLER'E GÖNDERDİLER
»  LAGENDİJK, AKP KAPATILACAK
»  İÇİŞLERİ BAKANI HAKKINDA GENSORU ÖNERGESİ
»  DİYARBAKIR BOMBACISI KİN KUSTU
»  ÇALIK,HALKBANK'A DA TALİP OLDU
»  CHP'DEN ERDOĞAN'A; FAŞİST
»  1 MAYIS'IN BİLANÇOSU 1 MİLYAR YTL
»  TÜFE'Yİ GİYİM AZDIRDI
»  "TERÖR ÖRGÜTÜ, ŞAŞKINLIK VE TELAŞ İÇİNDE"
»  İNGİLİZ DERGİSİNDEN BAYKAL'A ÇİRKİN BENZETME
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.