Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,1623
EURO
38,1653
IMKB
9.777,000
ALTIN
2.918,510
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Almanya ile Türkiye Anlaştı İddiası
Almanya ile Türkiye Anlaştı İddiası
 
Berlin ve Ankara, Almanya'ya iltica talebinde bulunan Türk vatandaşlarının iadesi konusunda anlaştı. Alman basınında yer alan haberlere göre, Almanya her hafta 500 sığınmacı Türk'ü iade edecek. Buna karşılık Almanya Türk vatandaşlarının vize işlemlerini hızlandıracak.
 
28.9.2024 - 07:01

Berlin ve Ankara, Almanya'ya iltica talebinde bulunan Türk vatandaşlarının iadesi konusunda anlaştı. Alman basınında yer alan haberlere göre, Almanya her hafta 500 sığınmacı Türk'ü iade edecek. Buna karşılık Almanya Türk vatandaşlarının vize işlemlerini hızlandıracak.
Almanya ile Türkiye arasında yapılan anlaşmaya göre, Berlin iltica talebinde bulunan Türkleri iade edecek. Her hafta 500 Türk'ün sınır dışı edilmesi karşılığında Almanya, Türklere yönelik vize işlemlerini hızlandıracak.

ALMANYA İLE TÜRKİYE, NEW YORK'TA ANLAŞTI

Almanya, iltica talebinde bulunan Türk sayısının son yıllarda artmasının ardından Ankara ile masaya oturdu. BM zirvesinin düzenlediği New York'ta yapılan görüşmelerden sonuç çıktı.

HER HAFTA 500 TÜRK DEPORT EDİLECEK

DW Türkçe'de yer alan habere göre, Almanya'da kalma hakkı bulunmayan yüzlerce Türk vatandaşının kademeli olarak Türkiye'ye geri gönderilmesinde mutabık kalındı. Buna göre, Türkiye Almanya'dan her hafta 500 Türk sığınmacıyı geri kabul edecek.

TÜRK VATANDAŞLARININ VİZE İŞLEMLERİ HIZLANDIRILACAK

Buna karşılık Almanya, Türk vatandaşlarının vize işlemlerini hızlandıracak. Öte yandan Almanya'nın Ankara Büyükelçiliği'nden geçtiğimiz günlerde yapılan açıklamada, Almanya'da başlayan geçici sınır kontrollerinin güvenli, düzenli ve yasal girişin sağlanması amacıyla yapıldığı belirtilerek, "Türkiye için vize verme süreci normal şekilde işlemeye devam edecek ve bu durumdan etkilenmeyecektir." ifadesi kullanılmıştı.

ALMANYA'DAN YALANLAMA

Türkiye ile Almanya arasında iltica başvurusu yapıp reddedilmesine karşın Almanya'yı terk etmeyen Türkiye pasaportlu vatandaşların geri alımı için anlaşma yapıldığı, bu kapsamda Almanya'nın her hafta 500 kişiyi Türkiye'ye teslim edeceği öne sürülmüştü. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli, Almanya'da ikamet izni olmayan Türklerin geri gönderileceği iddialarını yalanladı. Alman gazetesinin iddiasına bir yalanlama da İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nden (DDM) geldi.

Almanya merkezli ülkenin saygın yayınlarından Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) gazetesinin iddiasına göre, Türkiye ile Almanya arasında iltica başvurusu yapıp reddedilmesine karşın Almanya’yı terk etmeyen Türkiye pasaportlu vatandaşların geri alımı için anlaşma yapıldığı öne sürülmüştü.

Almanya, yüzlerce Türk vatandaşı sığınmacıyı sınır dışı ediyor: Anlaşma nasıl sağlandı, Ankara karşılığında ne aldı?

Bu kapsamda Almanya'nın her hafta 500 kişiyi Türkiye'ye teslim edeceği belirtilmiş, haberde bu anlaşma karşılığında Almanya'nın, mevcut vize işlemlerini hızlandırmayı kabul ettiği öne sürülmüştü.

Keçeli: Vatandaşlarımızın toplu olarak sınır dışı edilmesine ilişkin hiçbir uygulamaya onay verilmemiştir
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli, Almanya'da yasal ikamet hakkı bulunmayan Türk vatandaşlarının Türkiye'ye geri gönderileceğine ilişkin haberlerin doğru olmadığını belirtti.

Keçeli, X hesabından Almanya'da yasal ikamet hakkı bulunmayan Türk vatandaşlarının Türkiye'ye geri dönüşlerine ilişkin basına yansıyan haberler hakkında paylaşım yaptı.

Sözcü Keçeli, "Alman basınında yer alan, Almanya'da yasal ikamet hakkı bulunmayan vatandaşlarımızın Türkiye'ye geri dönüşlerine ilişkin haberler doğru değildir. Vatandaşlarımızın toplu olarak sınır dışı edilmesine ilişkin hiçbir uygulamaya onay verilmemiştir" ifadelerini kullandı.

Keçeli ayrıca Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Almanya Başbakanı Olaf Scholz arasında 23 Eylül'de New York'ta yapılan görüşmede bu konunun gündeme gelmediğini kaydetti.

DDM: New York’ta yapılan görüşmede gündeme gelmedi
Öte yandan bir yalanlama da Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nden geldi. DDM sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Alman basınında yer alan, 'Almanya ile Türkiye anlaşmaya vardı. Her hafta Almanya’da yasal ikamet hakkı bulunmayan 500 Türk özel uçak seferleriyle Türkiye’ye gönderilecek' iddiası doğru değildir. Sayın Cumhurbaşkanımız ile Almanya Şansölyesi Scholz arasında 23 Eylül günü New York’ta yapılan görüşmede iddia edildiği bir konu gündeme gelmemiştir. Vatandaşlarımızın toplu olarak sınır dışı edilmesine ilişkin hiçbir uygulamaya onay verilmemiştir. Asılsız iddialara itibar etmeyiniz.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Radar Cezaları İptal Ediliyor

Ali Erbaş'tan, Narin ve Sıla Tepkisi

DEVA Partisi Kongreye Gidiyor
»  AKPde Yanlış Yapanın Üstü Çizilecek
»  Mansur Yavaş'tan Dikkat Çeken Çıkış
»  Kredi Kartı Borçlarına Yeni Yapılandırma
»  Emekliyi Ocak'ta Hüsran Bekliyor!
»  İmamoğlu'ndan 'Siyasi Yasak' Açıklaması
»  Erdoğan Biden’in Yemeğine Katılmadı
»  Yavaş: İstifa Gibi Bir Düşüncem Yokj
»  Özel'den Rum Gazeteciye Tokat Gibi Yanıt
»  Metiner'den Erdoğan'ı Kızdıracak Çıkış
»  CHP'de Rota 'Erken Seçim'
»  Bahçeli'den Erdoğan'a Tebrik!
»  Özgür Özel ABD'de Türkevi’ni Kullanacak
»  Dünya Erdoğan'ı Konuşuyor
»  Erdoğan: Hamas, Bir Direniş Grubudur
»  48 Vekil Sadece Yeminde Kürsüye Çıkmış!
»  Mansur Yavaş CHP'den İstifa Etmiyormuş!
»  Akşener'den İstanbul'a Taşınma Kararı
»  Kartı Kullanımı Parasızlıktan Değilmiş!
»  CHP'den Flaş İmamoğlu Kararı
»  Kartlı Harcamalar12,8 Trilyona Ulaştı
»  AK Parti Siyaset Okulu Kuruyor:
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.