Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,1817
EURO
38,2180
IMKB
9.829,000
ALTIN
2.937,020
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
İmamoğlu'ndan 'Siyasi Yasak' Açıklaması
İmamoğlu ndan  Siyasi Yasak  Açıklaması
 
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, hakkındaki davaya ilişkin açıklama yaptı.
 
26.9.2024 - 18:57

Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) encümen toplantısı, TBB ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun başkanlığında Ankara'da TBB Genel Merkezi’nde yapıldı. Toplantıda, bütçe ve stratejik planların yönetime sunulması konuları görüşüldü.

''ENCÜMEN ÜYELERİ BASINA BİR BÜLTEN HAZIRLIYOR"
İmamoğlu, 15-20 Ekim tarihinde encümen toplantısını yapacaklarını belirterek, "Türkiye Belediyeler Birliği encümeni üyesi belediye başkanı dostlarımız, bu yargı süreciyle ilgili süren ortamdan ve belirsizlikten ve özellikle yargılama biçimi ve yargılama konusunun da toplumu rahatsız ettiğinden, kendi yörelerinde, beldelerinde yönetici oldukları ortamlarda, bunun vatandaşları da rahatsız ettiğini ifade ederek, benim şahsımın dışında Belediyeler Birliği encümen üyeleri olarak basına bir bülten hazırlıyorlar. Bu bülteni basına encümen üyeleri olarak geçecekler. Ben duyarlı tutum, demokrasiye ve hukukun üstünlüğüne sahip çıkan anlayışlarından dolayı da kıymetli belediye başkanlarımıza teşekkür ederim" diye konuştu.

"İKİ KERE İKİYİ BEŞ YAPMAYA GAYRET ETMENİN BİR ANLAMI YOK"
İmamoğlu kendisine yöneltilen "İstinafın önünde bir süredir dosyanız bekliyor. Yakın zamanda sonuçlanacağını düşünüyor musunuz? Bugün Ankara’dasınız, ev sahibi Mansur Yavaş ile bir görüşmenizin olması planlanıyor mu?" sorusuna şu yanıtı verdi:


* "İstinaftaki dosyanın ya da dosyaların elbette ortalama görüşme zaman dilimi vardır fakat çok da belirgin olmaz. Ancak istinafta mevzu bahis olan bizim davanın ‘ahmak davası’ diye tariflenen biçimiyle ne zaman nasıl görüşüleceğini hukuki teamüller mi yoksa bir takım siyasi atmosferler mi belirliyor onu anlamakta zorluk çekiyorum. Dönem dönem bize de akan dedikodular, bu davanın konuşulacağı, tartışılacağı veya konuşulacağı duyumları söz konusu. Bu neredeyse haziran ayından beri yoğunlaşan bir biçimde kulağımıza geliyor. Dedikodu veya bilgi akışının tarifi net olmadıkça bizim de bunu kamuoyuyla paylaşmamız doğru değil. Anlamlı değil. Ancak, özellikle son bir kaç haftadır yoğun bir biçimde bunun kamuoyuna yansımasının, birkaç yönü var. Bir, toplumun vicdanını çok rahatsız ediyor. İki, böyle bir dava olmaz. İki kere iki dört. İki kere ikiyi beş yapmaya gayret etmenin bir anlamı yok.

"AKSİ TAKDİRDE BU GÜVENSİZ ORTAM VE SIKINTI YARATIR"
* Birinci derecede mahkemede nelerin döndüğünü, trajikomik bir biçimde hep beraber izledik, yaşadık. Yargının siyaset mecrası tarafından bugünkü siyaseti yöneten insanlar tarafından bir silah gibi kullanıldığını düşünenlerdenim. Siyaset böyle işletilemez. Temennim o dur ki, bu yargının bu şekilde manipüle edilmesine istinaf son verir. İstinaf, su gibi hava gibi ihtiaç duyduğumuz hukukun üstünlüğünü bize yaşatır. Benim en büyük temennim yargıçlardan, hukuk temsilcilerinden, yargı temsilcilerinden ben büyük isteğim bu. İsterim ki o tarihi görevi yerine getirirler. Toplumu rahatlatırlar.

* Benim davamla beraber hukuktaki sorunlar çözülmeyecek ama en azından bir ışık görürüz. En azından deriz ki bazı düzelme emareleri var. Bunu dünyanın hiçbir yerinde, Türkiye Cumhuriyeti devletinin vatandaşlarının hiçbirisine böyle bir davanın varlığını anlatamazsınız. Böyle bir davanın varlığını, doğruluğunu anlatamazsınız. Bırakın ceza almayı, yargılanmayı bile anlatamazsınız. Memleketin esas meselelerini konuşabilme adına gerçekten ihtiyaç duyduğumuz yargının tesis edilmesidir. Yargıçların, karar vericilerin, hakimlerin, savcıların bu konuda tarihi görevlerini, omuzlarındaki büyük yükün karşılığını vermelerini, bırakın İBB Başkanı olmamı, yürekten bir vatandaş olarak, bir aile ferdi, baba olarak diliyorum ve ülkemin geleceği için istiyorum. Aksi takdirde bu güvensiz ortam ve sıkıntı yaratır. Bu kadar ekonomik sorunun tartışıldığı, dünyada yeniden bir güven sağlama konusunda büyük gayretlerin gösterildiğinin ifade edildiği ortamda, bundan daha büyük bir güven kaybı yaşayacağınız bir mesele yoktur."

"BU İŞ, TÜRKİYE’NİN HUKUK VE DEMOKRASİ MESELESİDİR"
"Kararın çıkması durumunda yol haritasınız belli mi?" sorusuna ise İmamoğlu, şu yanıtı verdi:

* "Şahsi olarak benim yol haritası açıklama meselem değil bu mesele. Bu mesele Türkiye’nin demokrasi ve hukuk meselesidir. Birçok hukuksuzluk ve sorunların olduğu bir ortamdayız. Onun için şahsileşmemesi ve tek başına Ekrem İmamoğlu meselesi üzerinden yorumlanmamasını da arzu ediyorum. Bu iş, Türkiye’nin hukuk ve demokrasi meselesidir. Partimizin de çalışmaları var. Birçok siyasi partiden de destek telefonları alıyorum. Farklı sivil toplumlarının da bize ulaştığı yazıları, destekleri söz konusu. Esas olan CHP’nin Sayın Genel Başkanımızın da isteği ile İstanbul’da toplanan bir heyet, mevcut yargı sürecini ve hukuki süreçleri öğrenmiştir. Bu hafta sonu tekrar bir araya gelinmesi noktasında bir karar var. Genel Başkanımız yurt dışından döner dönmez günü ve saati belirlenecektir."

"BUGÜN KISITLI BİR ZAMANDA GELDİM"
Öte yandan "Mansur Yavaş ile bugün görüşecek misiniz?" sorusuna da yanıt veren İmamoğlu, "İstanbul’dan Ankara’ya 20 gelişim varsa, bunun 17-18’inde Mansur Bey’i ararım. Bazen makamına giderim, bazen bir yerde çay kahve içeriz. Bırak dostluğumuzu ve arkadaşlığımızı aynı zamanda mevkidaş ve aynı partide görev yapan iki insan olarak da önemserim. Ama bugün çok kısıtlı bir zamanda geldim. Alacağım olsun, bugün zamanımız kısıtlı" ifadelerini kullandı.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Erdoğan Biden’in Yemeğine Katılmadı

Yavaş: İstifa Gibi Bir Düşüncem Yokj

Özel'den Rum Gazeteciye Tokat Gibi Yanıt
»  Metiner'den Erdoğan'ı Kızdıracak Çıkış
»  CHP'de Rota 'Erken Seçim'
»  Bahçeli'den Erdoğan'a Tebrik!
»  Özgür Özel ABD'de Türkevi’ni Kullanacak
»  Dünya Erdoğan'ı Konuşuyor
»  Erdoğan: Hamas, Bir Direniş Grubudur
»  48 Vekil Sadece Yeminde Kürsüye Çıkmış!
»  Mansur Yavaş CHP'den İstifa Etmiyormuş!
»  Akşener'den İstanbul'a Taşınma Kararı
»  Kartı Kullanımı Parasızlıktan Değilmiş!
»  CHP'den Flaş İmamoğlu Kararı
»  Kartlı Harcamalar12,8 Trilyona Ulaştı
»  AK Parti Siyaset Okulu Kuruyor:
»  Uzmanı Açıkladı: 2. Elde Fırsat Zamanı
»  "AK Partiyle Bir Daha Asla"
»  Zonguldak'ta Eğitime 1 Gün Ara
»  Meclis'te Ekonomi Mesaisi Başlıyor
»  Cumhurbaşkanı Erdoğan, New York'ta
»  AKP'liler,Kayseri'de Sucuk Partisi Verdi
»  CHP'li Vekilin Aracıyla Kaçakçılık
»  Melih Gökçek’in Mal Varlığına Haciz!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.