Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,4260
EURO
43,8515
IMKB
9.348,000
ALTIN
4.094,670
 
Hava Durumu ANKARA
7 / 14 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
YOL ÇÖKTÜ, ASFALT PARÇALANDI!
YOL ÇÖKTÜ, ASFALT PARÇALANDI!
 
KARADENİZ sahil yolu, Artvin’in Hopa İlçesi’nde denizde 10 metreyi bulan dalgaların istinat duvarını yıkması sonucu meydana gelen çökme nedeniyle, Sarp Sınır Kapısı’ndan Hopa yönüne kapandı.
 
31.1.2012 - 14:40

Ulaşım, Hopa’dan Sarp Sınır Kapısı’na giden çift şeritli yolun iki taraflı olarak ulaşıma açılmasıyla sağlanırken, ekipler çöken yolda onarım çalışması başlattı. Bölge halkı, yolun deniz dolgusu ile yapılmasının sıkıntılarının yaşandığını belirtirken, Hopa Belediye Başkan Vekili Hakan Gül de yolun hatalı yapıldığını öne sürdü.

Sarp Sınır Kapısı’na yaklaşık 500 metre mesafede, yolun deniz tarafında bulunan istinat duvarı, Karadeniz’in yer yer 10 metreye ulaşan dalgalarının gücüne dayanamadı ve tahrip oldu. İstinat duvarının taşıyamadığı Karadeniz Sahil Yolu’nun yaklaşık 60 metrelik bölümü çöktü. Ulaşım, Hopa’dan Sarp Sınır Kapısı’na giden çift şeritli yolun iki taraflı olarak ulaşıma açılmasıyla sağlandı. Karayolları ekipleri çöken yolda onarım çalışması başlattı.

DENİZ DOLGUSU

Bölge halkı yolun deniz dolgusu ile yapılmasının sıkıntılarının sık sık yaşandığını önü sürerken, Osman Özşahin adlı vatandaş, "Deniz yükseldi, dalgalar duvarın altını oyunca yol çöktü. Deniz yolu söküp alıp götürüyor. 15 yıl önce de burası çökmüştü. Yolun yüksekten geçmesi lazım" dedi.

Hasan Aksoy da, " Yol yapmadan evvel Gürcistan tarafına bakmaları gerekirdi. Orada yolun deniz seviyesinden ne kadar yüksek geçirildiği görülecektir. Zamanında yol hatalı yapıldı. Çevrede yaşayanlara, bölgeyi bilenlere de sormadılar. Yolun çökmesinin nedeni yapım hatasıdır" diye konuştu.

KARADENİZ KABARDIĞINDA İNSANLARIN YÜREĞİ AĞZINA GELİYOR

Hopa Belediye Başkan Vekili Hakan Gül ise, "Karadeniz kabardığında bölgede yaşayan insanların yüreği ağzına geliyor. Sahil yolu, ne kadar iyi yapıldığı söylense de Karadeniz’in ve tonlarca suyun gücüne dayanabilecek bir yol değil" dedi.

Gül, sözlerine şöyle devam etti:

"Yapım hataları var. Bölgede taş duvar yapılmış, üzerine asfalt dökülmüş. Duvar dalgaların etkisiyle deforme olunca yol çöktü. Benzer olayları Karadeniz sahili boyunca görmek mümkün. Biz kent içinde bile dalgaların yol şeridini taşlarla kapattığını görüyoruz. Bazılarının söylediği gibi, ’Sahil yolu uygun harcamayla yapıldı. Dağlardan yapılsaydı maliyetli yüksek olurdu’ sözlerine katılmıyoruz. Dolgu yolun maliyeti, bakımı, onarımı ve her tahribattan sonraki masrafı daha fazla oluyor.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


SARKOZY'E SOĞUK DUŞ!

"BUGÜN FRANSA'YA FRANSIZIM"

TUTUKLU VEKİLİN CEZASI ONANDI!
»  DEVLETİN ZİRVESİ KÖŞK'TE BULUŞACAK
»  "TUTUKLU GAZETECİ DAVALARI KALKACAK"
»  TSK'DAN YENİ JANDARMA DÜZENLEMESİ!
»  ARAPLAR GÜL'E DİZİLERİN SONUNU SORDULAR!
»  MÜFETTİŞ ALIMI İÇİN ÖNEMLİ AÇIKLAMA
»  BAŞBAKAN'DAN ATAMA BEKLEYENLERE MÜJDE!
»  ARINÇ'TAN HAMAS AÇIKLAMASI!
»  FLAŞ.. TFF'DEN 'GÖREVE DEVAM' KARARI!
»  HAYVAN HAKLARI İÇİN 12 BİN İMZA!
»  HAVAALANI SULAR ALTINDA KALDI!
»  TEM OTOYOLU TRAFİĞE KAPATILDI
»  TAKVİM YAZARINDAN ŞOK KOŞANER İDDİASI!
»  CEZAEVİ'NDEKİ ÜLKÜCÜLER İSYANDA!
»  ''KENAN EVREN'İN MAAŞINI KESİN''
»  MALİYE'DE RÜTBEYE GÖRE FİŞ İSYANI!
»  VE OYAK'IN DA KAPISI ÇALINDI!
»  MECLİS OTOPARKINDA NEDEN YER YOK?
»  BAKAN YAZICININ ZOR ANLARI!
»  TOLYON'DAN CD AÇIKLAMASI!
»  ESAD'IN PKK'LI ASKERLERİ
»  SON SEÇİM ANKETİNDE İLGİNÇ SONUÇLAR!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.