Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
IMKB
9.916,000
ALTIN
2.441,870
 
Hava Durumu ANKARA
14 / 24 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Yerel Seçimlerde İttifak Olacak mı?
Yerel Seçimlerde İttifak Olacak mı?
 
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, MYK toplantısının ardından açıklamalarda bulundu.
 
10.9.2018 - 18:30

 

Çelik'in açıklamaları şöyle:

Yerel seçimlere dönük çalışmaları ele aldık. Ekonomideki verileri kapsamlı bir şekilde değerlendiriyoruz. Vatandaşımız hükümetimize, partimize desteğini göstermektedir.

Bugünleri de atlatacağız. Hükümetimiz tarafından alınan tedbirlerin etkili şekilde uygulanması neticesinde varacağımız sonuçların vatandaşımıza yansıyacağından şüphemiz yok. Genel Başkan Yardımcımız Lütfi Elvan tarafından sunum gerçekleştirildi.
Seçime ilişkin genel başkan yardımcımız, taslak eylem planını MYK'mıza sundu. Biz herhangi bir seçimden çıktığımız andan itibaren, seçimdeki eksikliklerimiz nedir, gerek hazırlıklar, malzemeler açısından gözden geçiririz. AK Parti açısından herhangi bir seçimden çıktıktan sonra dinlenmeden 1 hafta 10 gün içinde aksaklıklar tamamlanmış olur. Vatandaş odaklı bakmanın doğal neticesidir bu. AK Parti Genel Merkezi her zaman hazırdır. Cumhurbaşkanımızın talimatı alınmıştır.
Önümüzdeki dönemde bir geleneksel AK Parti kamplarından birini gerçekleştireceğiz Ekim ayında. Buna çok önem veriyoruz. Bu siyasi meselelerimizin gündeme alındığı, değerlendirildiği, arkadaşlarımız arasındaki kaynaşmanın artırıldığı çok önemli bir platformdur. Önümüzdeki ay içinde bu gerçekleşecek.
 
Soru: Geçtiğimiz hafta sayın Bahçeli'nin ittifak olabileceğine dair açıklaması vardı. Cumhurbaşkanı da olumlu bakılabileceğini ifade etti. Olumlu bir adım var mı? Yakın tarihte buluşma var mı?
Vatandaşımızdan da çok olumlu tepkiler alıyoruz. Cumhur ittifakı siyasete kazanımlar getirmiştir. Cumhur ittifakının ilkelerine bağlılığımız sürmektedir. Her seçimin başka bir mantığı oluyor.
Sayın Bahçeli ile sayın Cumhurbaşkanımız arasındaki görüşmeler son derece verimli görüşmelerdir. Cumhurbaşkanımızın ve Sayın Bahçeli'nin takvimine göre bu görüşmeler sürmektedir. Görüşme olur mu? Her an olabilir. Liderlerin takvimine göre karar verilmektedir. Şu anda verilmiş somut bir karar yok. Her an olabilir.
İttifakın sürmesi başka şeydir, yerel seçimlerde ittifak başka bir şeydir. İttifakın sürdüğünü vurguluyoruz. Ama yerel seçimlere dönük olarak, 'şu mekanizmaya karar verdik, şu siyasi stille gerçekleştireceğiz' gibi bir durumda değiliz. Bu ancak Cumhurbaşkanımız ve Bahçeli'nin bir araya gelmesiyle belirlenecektir.
Yerel seçimlerle ilgili verilmiş bir karar yoktur. Kamuoyuna yansıyanlar fikir jimnastiği çerçevesindedir.
Soru: Af gündemde... Sayın Devlet Bahçeli söyledi ve Cumhurbaşkanı'nın açıklamaları oldu. Af yerine ceza infazda değişiklik ön görülüyor. Bir değerlendirmeniz var mı?
MHP Genel Başkanı'nın ittifak sözleri değerlendirildi mi?
Cumhur ittifakının yerel seçimlerde nasıl bir mekanizmaya dönüşeceği konusunda mutabakata verilmiş bir konu yoktur. Bu konu yakın zamanda Cumhurbaşkanımız ile sayın Bahçeli'nin bir araya gelmesiyle ilgili konuşulacaktır. Bu ne şekilde, hangi tarzda gerçekleşecektir? Kendi içimizde değerlendirmemizi yapacağız.
Af ile ilgili daha önce açıkladığımızın çerçevesinde duruyoruz. Pozisyonumuzda değişiklik yok. Sayın Cumhurbaşkanımız açıklamayı yaptı. Daha önceki pozisyonumuzu aynen koruduğumuzu söyleyebilirim. Bugün de gündemimize almadık.
TAHRAN'DAKİ İDLİB ZİRVESİ
Ateşkes önerisi getiren Türkiye olmuştur. Ana muhalefetten Esad ile görüşün gibisinden bir yaklaşım geliyor. Bizim durduğumuz yerin hiçbir meseleyi kişiselleştirme olmadığını ifade etmek gerekiyor. Sayın Kılıçdaroğlu il başkanlarına sesleniyor.
Temel mesele İblid ile ilgili mesele söz konusu olduğu zaman insani hassasiyetin korunmasıdır.
KILIÇDAROĞLU'NUN AÇIKLAMALARI
Dün yaptığı basın toplantısı ibretlik bir basın toplantısıydı. Birincisi şu, sık sık tekrarladığı bir şey var. 15 Temmuz'a darbe girişimi diyor, 20 Temmuz'a ise darbe diyor.
FETÖ'nün yurt dışındaki uzantıları, darbe girişimini meşrulaştırmak için 'kontrollü darbe' gibi argümanlar öne sürüyorlar. Bunun içeride taşıyıcılığını da CHP yapıyor. Biz bu literatüre alışığız.
60 darbesinden sonra darbeyi meşrulaştırmak ve meşru hükümetin yanlışlarını saymak, bu darbeye niye müstahak olduğundaki argümanları beslemek şeklinde olmuştur. Maalesef bu yaklaşımın bugün de sürdüğünü görüyoruz.


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Belarus'da Türkçe eğitim dönemi!

FETÖ’nün İnekleri Satışa Çıkarıldı

İstanbul'da Büyük Fetö Operasyonu
»  Ankara Valiliği'nde Şarbon Açıklaması
»  Fetöcüler Yunanistan'a Kaçarka Yakalandı
»  Baykal'da İç Hesaplaşma Uyarısı
»  İnce'den Kurultay Sorusuna TemkinliYanıt
»  Yunanistan 2 Türk askerini iade etti
»  10 ilde FETÖ Operasyonu
»  Tahran Dönüşü Kritik Mesajlar
»  Cumhuriyet'te Bomba Ayrılık
»  Bahçeli'den Esad ve Putin'e Sert Sözler
»  Belhanda Bir Kaç Güne Yolcu
»  PKK’lı Teröristin Sabotaj İtirafı
»  Albayrak: Dünya Kendini Korumalı
»  "Böyle Bir oyunun Ortağı Olamayız"
»  MHP'den 30 Büyükşehirde İttifak Sinyali
»  Puti'in İblid'de 'Ateşkes' Umurzamazlığı
»  CHP'de Toparlanma Mesaisi
»  Belediye Başkanları Büyüteç Altında
»  FETÖ Kampından Gelen Silah Sesleri...
»  Dünyanın Gözü Tahran'da
»  İBB Adaylığı İçin Bir Kadın Düşünülüyor
»  Bahçeli'de MYK Sonrası Çarpıcı Tesbitler
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.