Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,0973
EURO
38,0933
IMKB
9.900,000
ALTIN
2.875,160
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
YÜZSÜZLÜKTE VE ARSIZLIKTA SINIR TANIMAYAN SÜBYANCI
YÜZSÜZLÜKTE VE ARSIZLIKTA SINIR TANIMAYAN SÜBYANCI
 
Çocuk istismarı sanığı, sübyancı Hüseyin Üzmez’in tahliyesinden sonra yaptığı açıklamalar ve eşinin tavrı,sonunda AKP’li kadın milletvekillerinin de sert tepkisini çekti...
 
3.11.2008 - 00:50

14 yaşındaki bir kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle yargılanan Vakit gazetesi yazarı Hüseyin Üzmez’in tahliye edilmesi ve televizyon kanallarını dolaşarak, “Benimle yatan fahişe olmaz, beni öpene 18 yaşında mısın diye soramam ki” açıklamaları, AKP’li kadın milletvekillerini de çileden çıkardı.
AKP kadın milletvekillerinin Üzmez ve eşine yönelik tepkileri şöyle: 

‘Sen kimsin ki öpecekler?’
Ayşe Türmenoğlu (Konya): Serbest bırakılmasını doğru bulmuyorum. Biraz utanması lazım ama ar duygusu yok. Normal insan gibi bahsetmek de mümkün değil. Battıkça batıyor. Televizyonlara çıkıyor. Terbiyesizlikten başka bir şey değil. Kadınları aşağılayan bir tavır içinde. Sen kimsin ki öpecekler seni?
Eşi ile 40 küsur yaş fark varmış, herhalde maddi imkansızlık nedeniyle beraber. Dedesi yaşındaki biriyle evlenenden ne beklenir ki?  
Alev Dedegil (İstanbul): Utanç verici. Kendisinin yaptığı da eşinin yaptığı da affedilir, hoş görülür bir şey değil. Ceza alana kadar bu konu kapanmamalı. Eşini de tasvip etmiyorum. Bir gece kalksın ve yanında yatan insana bakıp utansın. Adli Tıp’ı hiç anlamış değilim. Bana bakılsa bile etkilenirim. Nasıl olur da bir çocuk ruhen etkilenmez?
Zeynep Dağı (Ankara): Çok sinir bozucu, çok çirkin. Eşinin tavrı da çok çirkin. Bakanımız (Çubukçu) devletin bu konuda taraf olduğunu, peşini bırakmayacağını söyledi, arayıp kutladım.
Fatoş Gürkan (Adana): İnsanlık açısından utanç verici. İki çocuğum var, insan böyle bir durumda huzursuz oluyor, psikolojisi bozuluyor. Bir de Üzmez’in pişkince davranması insanın sinirlerini bozuyor. Eşinin de güzel bir şey yapmış gibi gülerek poz vermesi üzücü.  
Fatma Kotan (Ağrı): Bayan vekiller olarak aynı düşüncedeyiz. Beyinlerin düzelmesi gerekir. Bir kadına, kadın gözüyle bakıyorsak, önyargılarımız varsa eğitim eksikliği var. Birbirimize insan olarak bakmalıyız. 
Özlem Müftüoğlu (Gaziantep): Çok yanlış ve kabul edilemeyecek bir durum. O yaştaki bir insana yakışmayan hareketler ve söylemler. Taciz bir insanlık suçudur. Bu tür suçların cezasının ağırlaştırılmasından yanayım. 

TBMM devrede
Halide İncekara (İstanbul): TBMM İnsan Hakları Komisyonu olarak Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürü’nü çağırdık, bilgi alacağız. Gözümüz üstlerinde. Çocuklar sadece bunların değil, sosyal çevrenin, anne babanın da tacizine uğruyor. Çocuk şikâyet edemez. Okullarda kitap dağıtıyoruz, içine 155 gibi bir numara koyulmalı. Başına bir şey geldiğinde ulaşabilsin. 
Çağla Aktemur Özyavuz (Şanlıurfa): Tavrı çok çirkin. Başka problemleri var herhalde. Rahatsız düşüncedekiler öyle konuşur. Eşinin de bunu tasvip etmemesi lazım.
Canan Candemir Çelik (Bursa): Tasvip etmiyoruz. Kadın milletvekilleri olarak tacizin cezasının artırılmasına yönelik bir yasa teklifi verdik. 
Öznur Çalık (Malatya): Ortak sesimizi Bakanımız Çubukçu söyledi.

 

Bu sözler çıldırttı
Üzmez, tahliyesinden sonra yaptığı şu açıklamalarla tepkilerin artmasına yol açtı:
“Hovardayım, birçok kadın hayatıma girdi. İyi ki girdiler yoksa fahişe olurlardı. Başlarını örtüp hayatlarını düzelttiler... Sokakta, caddede rahat yürüyemem. Lise talebesi geliyor, orta yaşlı kadınlar geliyor, beni şapır şupur öpüyor. ‘Çıkar cüzdanını, 18 yaşında mısın, değil misin?’ diyemem ki...  Anası, kızına ‘Onun kudreti yok, ben denedim. Korkma. Sana bir şey ederse huylanma’ diyor. Kızı benim kucağıma itmek istiyor. Kızını kendisi ile ilişkisi olanlara gönderiyor, onlardan para alıyor... O kızın annesi 20 sene evvel sekreterimdi. Ben 20 sene evvel hovardalıklar yapıyordum. Bu da müsaitti. Evleneceği zaman ‘Ben kız değilim’ dedi çıktı. Ondan sonra doktora gönderdik, zar diktirdik falan.”

(Milliyet)



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


ANKARA'DA YOKSULLUĞU YASAKLAYACAK!

TÜRKİYE,BU YAZIYI KONUŞUYOR

DOLAR BAHANE, DOĞALGAZ'A ZAM ŞAHANE!
»  PKK MİLİTANLARI İSTANBUL'DA İETT OTOBÜSÜ YAKTI
»  "CAN DÜNDAR'IN ÖĞRENMESİ GEREKEN ÇOOK ŞEY VAR!"
»  9 DİL BİLEN MUCİT MÜHENDİS HURDA TOPLUYOR
»  YAZICIOĞLU, DTP'NİN ŞEYTANİ PLANINI AÇIKLADI
»  HAKİMLER VE ADLİ TIPÇILAR NE DÜŞÜNÜYOR ACABA?
»  "HORTUMUN UCU AKP GENEL MERKEZİNDEDİR"
»  ERDOĞAN: ÖCALAN'A İŞKENCE İDDİALARI YALAN
»  VAN'DAKİ OLAYLARDA 44 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI
»  KILIÇDAROĞLU, ADAYLIK KONUSUNA AÇIKLIK GETİRDİ
»  ESKİ BELEDİYE BAŞKANI'NA ALIŞ VERİŞ ERKEZİNDE İNFAZ
»  CAN DÜNDAR'IN FOTOĞRAFI AŞIRMA ÇIKTI!
»  'HIRSIZ MÜSLÜMAN OLMAZ' DEDİ HÜCUMA GEÇTİ
»  DTP"LİLER 7 ORDU KIŞLASINA KAMP KURDU
»  "KAN ÜZERİNE KURDUKLARI DÜZEN ALTLARINDAN KAKIYOR"
»  AKP"DEN BELEDİYE BAŞKANI OLMAK İÇİN KRİTERLER
»  DİYARBAKIR'DA DTP ŞOVU!
»  BAYKAL'DAN ADLİ TIP'A VERYANSIN
»  FLAŞ.. HAKKARİ AKP BİNASINDA PATLAMA
»  "ÜZÜLEN TARAF İNŞALLAH ERDOĞAN OLUR"
»  BAYKAL'DAN HÜKÜMETE DOĞALGAZ ZAMMI İSYANI
»  ERDOĞAN"IN VAN GEZİSİ OLAYLI BAŞLADI
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.