Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,1938
EURO
38,1239
IMKB
9.666,000
ALTIN
2.897,770
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
ZİRVENİN AYRINTILARI
ZİRVENİN AYRINTILARI
 
BM Genel Sekreteri Kofi Annan ile Kıbrıs Rum Yönetimi Lideri Tasos Papadopulos'un zirvesinde Kıbrıs'ta müzarekere sürecine ilişkin izlenecek yol için görüşbirliğine vardılar.
 
28.2.2006 - 21:02
 BM Genel Sekreteri Kofi Annan ve Kıbrıs Rum Yönetimi lideri Tasos Papadopulos, Kıbrıs'ta müzakere sürecinin daha önce olduğu gibi BM Genel Sekreteri'nin iyi niyet misyonu çerçevesinde olması, dikkatli bir hazırlık yapılması ve zamanlamanın iyi olması üzerinde görüş birliğine vardılar.

Annan'ın, Kıbrıs sorununun çözümü için yeni bir girişim başlatmak amacıyla Papadopulos ile Paris'te yaptığı görüşme yaklaşık bir saat sürdü. Görüşmeden sonra BM tarafından yapılan yazılı açıklamada, Annan ve Papadopulos'un, adanın yeniden birleşmesine yönelik sürecin ilerletilmesi için gerekli koşulları inceledikleri ve Kıbrıs'taki durumu gözden geçirdikleri belirtildi. Açıklamada, daha önce olduğu gibi, müzakere sürecinin BM Genel Sekreteri'nin iyi niyet misyonu çerçevesinde olması, dikkatli bir hazırlık yapılması ve zamanlamanın iyi olması üzerinde anlaşıldığı kaydedildi.

BM Genel Sekreteri Kofi Annan ve Kıbrıs Rum Yönetimi lideri Tasos Papadopulos'un görüşmesinin ardından BM tarafından yapılan açıklamada, Annan'ın iki toplumun liderlerinin iki halkın da çıkarına yönelik konularda teknik seviyede görüşmelere başlamaya razı olmalarından memnun olduğu belirtildi. Annan ve Papadopulos, teknik görüşmelerin adadaki iki halkın arasında güvenin yeniden tesisine yardımcı olacağı ve müzakere sürecinin en kısa zamanda yeniden başlamasının yolunu açacağı inancını dile getirdiler.

Açıklamada, Annan'ın bu konuda KKTC lideri Mehmet Ali Talat'tan da güvence aldığı ve Talat'ın da Genel Sekreter ile hemfikir olduğu kaydedildi. BM'nin açıklamasında, Annan ve Papadopulos'un Maraş konusu ile Kıbrıs'ın mayınlardan tamamen temizlenmesi ve adanın silahsızlandırılması konularında gelişme sağlanmasının, gelecekte görüşmeler için daha olumlu bir hava yaratacağı ve ilgili tarafların çıkarına olacağı konusunda görüş birliği içinde oldukları da ifade edildi.

''AB'nin Kıbrıs Türk toplumunun çıkarına olan ve uzun zamandır beklenen fonları serbest bırakması kararının not edildiği'' belirtilen açıklamada, ameliyat olan KKTC Cumhurbaşkanı Talat'a ''geçmiş olsun'' mesajı iletildi. Açıklamada ayrıca, Annan ve Papadopulos'un, Kıbrıs sorununun iki tarafın da kabul edeceği, kapsamlı ve adil çözümü için arayışların hızlandırılması ve diyaloğun devam ettirilmesi konusunda hemfikir oldukları bildirildi.

-ANNAN, SORULARI YANITLADI-

Görüşmeden sonra düzenlenen basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Annan, önümüzdeki aylarda iki taraf arasında görüş ayrılıklarını azaltma üzerinde duracaklarını ve zamanı geldiğinde Kıbrıs konusunda yeni temsilciyi atayacağını söyledi. AB'nin bundan sonraki müzakerelerde rolüne ilişkin bir soru üzerine Annan, ''AB, geçmişte müzakereler sürecinde BM ile yakın işbirliği içinde oldu. Gelecekte de bu işbirliğini devam ettireceğiz. AB'nin Kıbrıs konusuna ilgi duyması doğal. Onların bu konuyla ilgisi var'' dedi.

Annan, Talat ile de aynı görüşmeleri yapıp yapmayacağı sorusu üzerine, Talat'a öncelikle ''geçmiş olsun'' dediğini, en kısa zamanda iyileşmesini dilediğini, kendisiyle mümkün olan en kısa sürede görüşmek istediğini ifade etti. BM Genel Sekreteri, ''Türkiye'nin Kıbrıs konusundaki son eylem planı hakkında ne düşünüyorsunuz?'' sorusu üzerine, ''planın Papadopulos ile yaptığı görüşmede gündeme geldiğini'' söylemekle yetindi. Annan, son olarak ''Kıbrıs konusunda ne kadar iyimsersiniz?'' sorusuna, ''Ben her zaman iyimserim'' yanıtını verdi.


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


PUTİN'DEN ENERJİ GÜVENLİĞİ SİSTEMİ ÇAĞRISI

POLİSLERİN MEYDAN DAYAĞI İTALYA'YI AYAĞA KALDIRDI

AB'DEN FİLİSTİNLİLERE 120 MİLYON AVROLUK YARDIM
»  SADDAM HÜSEYİN'DEN IRAK'LILARA BİRLİK ÇAĞRISI
»  MISIR'DA TARİHİ ESERLER PAZARA DÜŞTÜ!
»  AB ÜYESİ OLMAYAN İSVİÇRE'DEN AB'YE PARA DESTEĞİ!
»  "İŞGALCİLER ÇEKİLSİN İRAK'TA SORUN KALMAZ"
»  ÇİN'DE KAPKAÇ'ÇILARA ÖLÜM CEZASI GETİRİLDİ
»  TİMSAHI DÖVEREK ARKADAŞINI KURTARAN KADINA ÖDÜL
»  RUSYA’DAN, İRAN’A ‘NÜKLEER YARDIMI’
»  GÖKYÜZÜNDE SOĞUK SAVAŞ
»  SOYGUNCULAR KARNAVALI FIRSAT BİLDİ, MÜZEYİ SOYDU
»  IRAK'TA HAVAN TOPU SALDIRISI, 15 ÖLÜ, 45 YARALI
»  JAPONLAR, KUŞ GRİBİ İÇİN TAMİFLU ÜRETTİ
»  KATAR ZİRVESİ'NDEN TEK SES
»  BREZİLYA'DA KARNAVAL COŞKUSU
»  KERBELA'DA PAZAR YERİNDE PATLAMA, ONLARCA ÖLÜ
»  SUUDİ ARABİSTAN'DA RAFİNERİYE SALDIRI
»   DANİMARKA'DA PROVAKATÖR GAZETEYE ÖDÜL!
»  SADDAM'IN AVUKATI, BM'DEN YENİ MAHKEME İSTEDİ
»  BAĞDAT'TA GÜNDÜZ DE SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI UYGULANACAK
»  İSRAİL TAVIR DEĞİŞTİRDİ
»  PARİS'TE HAYVAN HAKLARI İÇİN ÇIPLAK PROTESTO!
»  EL ARABİYA TELEVİZYONUNUN 3 IRAKLI MUHABİRİNİN CESEDİ BULUNDU
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.