Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,1817
EURO
38,2180
IMKB
9.829,000
ALTIN
2.937,020
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
ZAHİT AKMAN, MAHKEMEYİ DE KANDIRMIŞ
ZAHİT AKMAN, MAHKEMEYİ DE KANDIRMIŞ
 
RTÜK Başkanı Zahid Akman’ın, görevi ihmalden açılan dava nedeniyle Ankara 24. Asliye Ceza Mahkemesi’ne verdiği mal beyanında Armada hisselerini söylemediği anlaşıldı. Akman, beyanında "Aylık gelirinin 4500 YTL, 2 kooperatif hissesi, 1 daire ve 2 arabası" olduğunu belirtiyor.
 
25.9.2008 - 21:15
’ARMADA’daki hisselerimi mal beyanında gösterdim’ diyen RTÜK Başkanı Zahid Akman’ın, Ankara 24. Asliye Ceza Mahkemesi’ne açıkladığı mal beyanında bu hisselerini söylemediği ortaya çıktı.  

Akman, NTV’de, Armada ortaklığını mal beyanında gösterdiğini açıklamıştı. Akman’ın avukatı Ali Yıldız da RTÜK üyeliğine seçildikten sonra verilen mal beyanında bu hisselerin yer aldığını, kamuoyundan ve resmi kurumlardan gizlenmiş bir durum olmadığını bildirmişti. Ancak mahkeme kayıtları, Akman ve avukatını yalanladı.

Yalanlamanın kayıtları, 22 Temmuz 2007 seçimlerinde Kanal 7, TV5, TGRT Haber ile Kanal 24’ün taraflı yayınlar yaptığının Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı’nca bildirilmesine rağmen, RTÜK’ün gerekeni yapmadığını öne süren /_np/0213/6510213.jpg
CHP Milletvekili adayı Avukat Levent Gök’ün Akman hakkında şikáyette bulunduğu dava dosyasında yer alıyor. Cumhuriyet Savcısı Nuh Mete Yüksel, bu şikáyet üzerine Akman hakkında "Görevi ihmal" suçundan Ankara 24. Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açtı. Akman, 11 Şubat 2008 tarihindeki duruşmada, "sanık" sıfatıyla savunma yaptı. Akman, mal varlığını, "Aylık gelirim 4500 YTL’dir. Bakmakla yükümlü olduğum kişi sayısı 6’dır. Üzerime kayıtlı mal varlığım 2 adet kooperatif hissesi, 1 adet daire ile 2 adet araba" dedi. Bu beyan, Akman’ın ve avukatının açıklamasının aksine Armada hisselerinin mal beyanında gösterilmediğini ortaya koydu. Hayat Yapı’ya 2006’da ortak olan Akman, davada hisselerini açıklamayarak mahkemeye eksik beyanda bulundu. Mahkeme, bu davada Akman’ın beraatine karar verdi. Ancak Avukat Gök kararı temyiz etti. Dosya halen Yargıtay’da bekliyor.

Eksik beyanla yanılttı

Levent Gök (Avukat): Mahkeme, mal bildiriminde bulunmasını istedi. RTÜK Başkanı olarak sadece maaşını gelir olarak beyan etti. Oysa bütün gelirlerini bildirmek zorunda. Çünkü hakim, dava sonunda bir para cezasına hükmedecekse miktarı belirlerken sanığın beyanındaki gelir ve mal varlığını dikkate alacak. Gerekirse tedbir koyacak. Tedbiri, beyan edilen mallar üzerinden yapacak. Akman, eksik beyanda bulunarak mahkemeyi yanıltmıştır.


Vural Savaş (Yargıtay Onursal Başsavcısı): Mahkemeye mali ve içtimai durumunu eksiksiz bildirmesi gerekir. Eksik beyanda bulunduğu açıktır. Bu da mahkemeyi yanıltmaktır.

Sabih Kanadoğlu (Yargıtay Onursal Başsavcısı): Mahkemeye istenen bilgilerin net ve açık olarak bildirilmesi gerekir. Eksik beyanda bulunmanın sorumluluğu yoktur. Ancak bu durum, kişiliği hakkında mahkemeye bilgi verir.


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


YANDAŞ MEDYA'NIN HEMDE KUYRUKLU YALAN HABERİ

ELEKTRİKLER BAYRAMDAN SONRA KESİLECEK

UNAKITAN: "İZMİRİ TESLİM ALIN"
»  KANAL 7 EKİBİ HOKUS POKUS YAPTI
»  YA ORUÇ MİLLETİN KAFASINA VURURSA !
»  BAYKAL'IN ODASINDA GOOOL SESLERİ
»  BAYKAL, KILIÇDAROĞLU'NU KUTLADI
»  FLAŞ..FLAŞ.. AKP'DEN ŞOK İSTİFA
»  ORGENERAL BAŞBUĞ'DAN ŞEHİT AİLELERİNE İFTAR
»  TARİHİ TARTIŞMADA KİM NE DEDİ?
»  TARİHİ DÜELLO'NUN KAZANANI UĞUR DÜNDAR OLDU
»  "SÜRPRİZLERİM VAR BEKLEYİN"
»  ELEKTRİK BORCU OLANIN GÖZÜNÜN YAŞINA BAKILMAYACAK
»  BAYKAL: "BU SAATTEN SONRA DÖNÜŞ YOK"
»  ANKARA'DA BAYRAM'DA METRO PARALI, OTOBÜS ÜCRETSİZ
»  İSTANBUL 10. NOTER'İ HAKKINDA SUÇ DUYURUSU
»  AKP'NİN DİYARBAKIR ADAYI KİM?
»  MECLİS'TE BÜYÜK DÜELLO KARMAŞASI
»  SICAKLIK, 6 DERECE DÜŞÜYOR
»  CEMİL ÇİÇEK'TEN BAYKAL'A AĞIR ELEŞTİRİ
»  ERDOĞAN'DAN 250 BİN KİŞİYE BAYRAM TEBRİĞİ
»  ABD'DE GÜL'E ONUR MADALYASI
»   İNGİLİZLER 15 BİN TÜRK ASKERİNİ ASİTLE KÖR ETMİŞ
»  GÖZALTINA ALINANLARIN İFADELERİ BİLE HALA ALINMAMIŞ
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.