Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,1080
EURO
38,2163
IMKB
10.030,000
ALTIN
2.916,860
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
ZANA,"ÖCALAN TERÖR ÖRGÜTÜ LİDERİ DEĞİL,LİDERİMİZ"
ZANA, ÖCALAN TERÖR ÖRGÜTÜ LİDERİ DEĞİL,LİDERİMİZ
 
Leyla Zana savcılığa verdiği ifadesinde Abdullah Öcalan’ın Kürt halkının liderlerinden biri olduğunu ileri sürerek, “Öcalan’ı terör örgütü lideri olarak görmüyorum” dedi.
 
21.9.2007 - 14:57

Seçimler öncesi DTP Milletvekillerinin desteklenmesi için Diyarbakır, Adıyaman ve Iğdır’da yapılan mitinglerde, Türkçe- Kürtçe konuşan, konuşmalarında terör örgütünün propagandasını yaptığı gerekçesiyle hakkında 3 ayrı soruşturma açılan DEP eski Milletvekili Leyla Zana, dün akşam saatlerinde Avukatları ile Diyarbakır’da Cumhuriyet Başsavcılığına giderek ifade verdi.

YEREL YÖNETİMLER GÜÇLENDİRİLMELİ

Önce Iğdır’da yaptığı ve Türkiye’nin eyaletlere bölünmesini istediği konuşma ile ilgili ifade veren Leyla Zana, “Eyaletler konusunda merkeziyetçi yönetimin ülke sorunlarını yeterince çözemediğini, ertelemeci bir mantık ile yaklaştığını, yerel yönetimlerin güçlendirilerek, toplumla sorumluluk paylaşılarak ülkenin önününde açılabileceğini, sorunları erteleyerek değil, zamanında çözerek ilerleyeceğini savunuyorum. Buna olan inancımı belirtim” dedi.

Leyla Zana, Kürdistan kelimesini kullanmasıyla ilgili olarak da, Osmanlı ve Türkiye Cumhuriyetinin ilk kuruluşuna kadar bu kelimenin kullanıldığını belirtti. Zana, “Bu bir gerçekliktir. Tarihsel, sosyal ve psikolojik olarak bir realitedir. Bu toplum, Kürt ve Kürdistan dediğinde kendisini rahatlamış hisediyor. Her halk gibi kendi onuru ve kimliği ile yaşamak istiyor. Bu da onların hakkıdır. Kendi kimliği ile kendisini ifade etmesi bir Türk için de Bir Kürt için de bir İngiliz için de en doğal haktır” diye konuştu.

“AMACIM BÖLMEK DEĞİL”

Konuşmasındaki amacın siyasi sınırların çizilmesi olmadığını ileri süren DEP eski Milletvekili Leyla Zana ifadesinde şöyle devam etti:

“Bu ifademde amacım toplumların bölünmesi değildir. Amacım toplumların kendisini özgürce ifade edebilme, yerinde kendisini yönetme ve özgürce yaşayabilmesidir. Benim herhangi bir suç işleme kastım yoktur. Ben sadece düşüncelerimi, geleceğe olan umutlarımı ve ön görülerimi toplum ile paylaştım. Bir trafik polisinin tayini bile Ankara’da yapılmaktadır. Bu da ülkenin gelişmesini, büyümesine, ve ilerlemesine yakışmamaktadır. Sorunları paylaşarak çözmenin daha kolay bir yol olacağını düşünüyorum.”

‘ÖCALAN KÜRT HALKININ LİDERİ’

Diyarbakır ve Adıyaman’da yaptığı konuşmalarla ilgili de ifade veren Leyla Zana, kendisinin de Kürt halkından biri kişi olduğunu, terör örgütü lideri Abdullah Öcalan’ı Kürt halkının liderlerinden biri olarak gördüğünü ifade ederek şöyle konuştu:

“Abdullah Öcalan’ı terör örgütü lideri olarak görmüyorum. Bu benim şahsi görüşümdür. O toplantıya katıldığımda ben konuşma yapmadan önce de orada bulunan topluluk, ‘Biji serok Apo’ ve benzeri İmralı’da Hükümlü bulunan Öcalan’ı kast ederek değişik sloganlar atıyorlardı. Benim konuşma yaptığım esneda bu sloganlar atılmış olabilir. Ama ben özellikle bu sloganları atmaları konusunda kimseyi teşvik etmedim, kışkırtmadım.”

IĞDIR’DA NE DEMİŞTİ?

Kapatılan DEP’in eski milletvekili Leyla Zana, DTP’nın 20 Temmuz’da Iğdır’da düzenlediği mitingte yaptığı konuşmada şunları söylemişti:

“Kürtlerin istekleri Ankara tarafından görülüyor. Kürtler 1999 İmralı süreciyle bir stratejik değişiklik yaptı. Dediler ki ‘sınırları çizmeye gerek yok, halklar birlikte el ele gönül gönüle yaşayabilir. Yeter ki yönetici kadro bunu görebilsin.’ Çatışmasız, kavgasız halkımız bu süreci destekledi. Sekiz yıl bunu uygulamaya çalıştık. Siz ne yaptınız, hiçbir şey. Bir iki adım attınız geri çekildiniz. Bu acıya ne gerek vardı. Demek ki doğru olanın önüne geçemezsiniz. Şimdi yapmanız gereken ilk şey genel bir af çıkarmanızdır. İkincisi, Osmanlı'nın kuruluşundan bugüne kadar olması gereken Kürdistan eyalet sistemine geçmenizdir. Diğer bölgelere de eyaletler kur. Bu ülkenin bölünmesi demek değil, aksine ülkenin bütünleşmesi, bir arada yaşaması demektir. Her Kürt yaşadığı toprağın adını bilir, onu asla göz ardı etmez. Tarihin sayfalarına kaydırmaz. Bunun için Türkiye’nin eyaletlere bölünme zamanı gelmiştir. Ankara, Türkiye’yi eyaletlere böl ve Kürdistan eyaletini kur. Cumhuriyet’in kuruluş sürecinde yapamadığını şimdi yap.”

Zana'nın terörist başını lider olarak gördüğünü açık açık söylemesi PKK'nın toprakların bölünmesini savcının karşısında açık açık söylemesine rağmen hakkında bir şey yapıldığını düşünüyorsanız yanılıyorsunuz Hiç bir şey yapılmadan reklam yaptırılıp salıverildi. Madem salıverecektiniz bu şerefsizi oraya niçin çağırıp reklam yaptırdınız. Eli kanlı katilleri koruyan açık açık bölünmeden söz eden bu kişileri koruyanlar arada sırada çağırıp ifadelerini aldık soruşturma yaptık diye milleti kandıranlar. Sizlerin elleride en az onlar kadar şehitlerin kanlarıyla kirlenmiş durumda.  Elinize bulaştırdığınız bu kanı tamizleyecek deterjanda daha icat edilmedi. Sizlere olsa olsa en hafifinden işbirlikçi denilebilir.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


UYUŞTURUCU BARONU 113 KİLO EROİNLE YAKALANDI

ÇILGIN RUS ÖLÜM DANSINI ÇIPLAK YAPTI

PSİKOPATLARA SİLAH RUHSATI VEREN ÇETE ÇÖKERTİLDİ
»  DUA KİTABI SATAN GENÇLER BIÇAKLANDI
»  POLİSLERİN KAVGASINDA SİLAHLAR KONUŞTU
»  İNEKLER KENDİLERİNİ ÇALANI YAKALATTI
»  KUYUMCU SOYGUNUNU FİLM ÇEKİMİ SANDILAR
»  OKUL ÖNÜNDE BACAĞINDAN BIÇAKLANDI
»  BOMBALI MİNİBÜS SANIKLARI ADLİYEDE
»  DTP'Lİ TUĞLUK'UN YARGILANMASINA DEVAM EDİLECEK
»  MEDYATİK OLMAK İÇİN ÖLDÜRMÜŞLER
»  EMNİYETTE İKİNCİ ŞÜPHELİ ÖLÜM
»  DUYULMAMIŞ BİR TECAVÜZ HİKAYESİ
»  EŞİNİ ÖLDÜRDÜ, İNTİHAR ETTİ
»  ANTALYA'DA 2 MİLYON YTL'LİK İLAÇ VURGUNU
»  TÜRÜT VE ŞİRİN ADLİYE'DE
»  KÖFTECİLER KAVGA ETTİ, 1 ÖLÜ 1 YARALI
»  MAHKEME TECAVÜZ SAHNELERİNİ İZLEYECEK
»  BOMBALI MİNİBÜS'ÜN SIRRI BU ÖĞRENCİ'DE
»  GEÇİMİNİ İNTİHAR ŞOVLARDAN SAĞLIYOR
»  YANAN ARAÇTAN CESET ÇIKTI
»  BUDA HURDACI DEHŞETİ
»  HUZUREVİ SAKİNLERİNİ 300 BİN YTL DOLANDIRDI!
»  TAPU MÜDÜRÜNE RÜŞVET ALIRKEN SUÇ ÜSTÜ
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.