Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,1660
EURO
38,1934
IMKB
9.777,000
ALTIN
2.909,730
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
ZEKİ ERGEZEN'DEN ŞOK SÖZLER
ZEKİ ERGEZEN DEN ŞOK SÖZLER
 
'Laik sistemin bir an evvel defolup gitmesi için canı gönülden dua etmenizi, bu duanın da kabülünü Cenabı Hak’tan temenni ediyorum'
 
18.9.2008 - 00:45

AKP Bitlis Milletvekili ve Abdullah Gül’ün Başbakanlığı’nda kurulan 58. Hükümetin Bayındırlık ve İskan Bakanı Zeki Ergezen’in 27 Mayıs 1993’te hacda yaptığı konuşma dün gece Kanal D Ana haberde yayınlandı. Ergezen’in garip duası şöyle:
“Yeniden İslam nizamının devlet nizamına hakim olmasını, laik sistemin bir an evvel defolup gitmesi için canı gönülden dua etmenizi, bu duanın da kabülünü Cenabı Hak’tan temenni ediyorum... Amin... Gelin dağa taşa ’Ne mutlu Türküm’diye yazacağınıza, gelin dağa taşa ’Ne mutlu Müslüman diye yazalım.”

Gelenlerin hepsi hırsız!

1993’te Refah Partisi sıralarında oturan Zeki Ergezen’in Mekke’de hacı adaylarına yaptığı konuşma şöyle sürüyor: “Ben şunu söyliyeyim. Kim gelirse gelsin değişmez. Hırsızın biri gelir biri gider. Vurguncunun biri gelir biri gider. Sadece isimler değişir. Parlamentonun da çözüm bulacağına da inanmıyorum. Çünkü parlamentonun kapısında bir yazı var ’Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir’o söz laftan ibarettir. Hakimiyet, kayıtsız şartsız 3,5 milyon azınlığın, batının ve Bush amcalarındır. Hakimiyet bu milletin değil. Parlamentodaki milletvekillerinin de bir iradesi yok. Ancak parmak kaldır kaldır, indir indir. Emrivakilerle.,”

Laiklikten kurtulmalıyız!

Daha sonra Refah Partisi’nden ayrılıp AKP saflarına katılan Zeki Ergezen, Abdullah Gül’ün Başbakan olduğu 58. hükümette Bayındırlık ve İskan Bakanı oldu. Ergezen’in yöneticileri suçladığı hacdaki konuşması şöyle sürüyor: “Yıllardır ve şimdi de bizi sarhoş Bekri Mustafalar idare ediyor. Sarhoşun biri gider biri gelir. Dünyada dini yazılı olmayan tek ülke biziz. Biz aslında dinsiz bir millet haline getirilmişiz. Bizim dinimiz laiklik, Atatürkçülük... Şimdi laikliğe mi, Allah’ın emrine mi uyulsun? Bir tarafta inandığımız Allahımız, diğer tarafta devletin bize zorla kabul ettirdiği laiklik. Müslüman hem laik hem müslüman olamaz. Biz bu laiklikten kurtulmalıyız.”

Bu milletin ekmeğini yemiş ve bu vatanda bakanlığa kadar yükselmiş ve cumhuriyetin tüm nimetlerinden en iyi şekilde hatta fazlasıyla nemalanmış olan bu şahıs bundan öncede buna benzer sözler sarfetmiş ama kimse oralı olmadığı için güme gitmişti. Ancak yobaz açıklamaları onun daha önceki unutulduğunu sandığı sözleri arşivlerde ve tarihte tapu gibi duruyor ve yeri geldiğindede bunlar işte böyle yüzüne şamar gibi vuruluyor.

 İşte daha önceki yobaz açıklamaları:

Yazan: vatanhainleri Haziran 10, 2007

Irz ve Namus düşmani sağcılar ve solcular

AKP’li Bakan Zeki Ergezen, sağcı ve solculan “Irz ve namus düşmanı, taciri” olarak suçlarken, düzenin de yıkıldığını iddia ediyordu:
“… Dört-evlilik; Kur’an dört evliliğin nasıl yapılacağını tarif ediyor. Müslümanlardan kaç tanesi böyle olabilir?… Ama kendileri gayri meşru yaşantılarını devam ettirebilmek için Müslümanları akılarınca köşeye sıkıştırmaya çalışıyorlar… Halbuki, kendileri gayri meşru hayat yaşıyorlar. Ne dörtte kahyor, ne kırk dörtte kalıyor…
Namus, ırz düşmanı bunlarl.. Namus, ırz tüccarları bunlar!, Sağcısı da solcusu da böyle!…
Bu düzen yıkılmıştır da fakat Müslümanlar batının oyununa geldikleri için, kendi nizamlarını takdim edemedikleri için mevcut düzenin yerine kendi nizamlarını nasıl kuracaklarını halka anlatamadıkları için, bu düzen payandalarla durduruluyor. Çünkü bu düzenin ayakta durması mümkün değildir…”

Türkiye’de siyah köpekler var

“Ordu bize karşı müdahale yapamaz, yaparsa ağızlarına burunlarına dolaşır” diyen, Zeki Ergezen, bir konuşmasında da şunları söylüyordu:
“… 70 yıldır Türkiye’de siyah köpekler var. Bu siyah köpeklerden kurtulmalıyiz- Ben Laik değilim. Kur’an sade ve sade Ramazan ayında okunmak için gelmemiştir. Kur’an sa­de ve sade gelinlik kızlarımızın boyunlarına asılmak için gelmemiştir. Kur’an bir hayat nizamıdır. Hayat ve hayatin tüm safhalarına tatbik edilmek için gelmiştir. Kur’anı rehber, Hz- Mühammedi önder yaparak yürümeliyiz—
Fatih ne demiş?.. devlet ile din, et ve kemik gibi birdir.”

Ortak Payda; Türklük düşmanlığı

Milli Görüş kökeninden gelen, AKParti ve Saadet Partisi saflarında Atatürk, Türklük, Laiklik, Demokrasi ve Cumhuriyet düşmanlığı ile tanınan kurucu üye, yönetici ve milletvekilleri toplanıyordu.
Saadet Partisi Diyarbakır Milletvekili Ö. Vehbi Hatipoğlu, Almanya da; Güneydoğu Anadolu bölgesini “Kürdistan” olarak tanımlarken, Kur’an’ın Kürdistan’i uyaracağını vurguluyor, Allah’ın bütün lrklar için geçerli bir nizamı indirdiğini, onun da “Şeriat ve Kur’an nizamı” olduğunu söylüyordu.
Hatipoğlu, “Ne Mutlu Türküm diyene’ diye dağlara taşlara, betonlara yazdılar. Ama milletin yüreğine, beynine nakş edemediler…” diyerek, Tayyip’in “Ne Mutlu Türküm Diyene ne demek” şeklindeki sözlerine katılıyordu.

PKK’lıların şehit ettiği her asker ve polisin ardından keyiflenen ve baklava ziyafetleri düzenleyen PKK’lılara “Aynı amaçta çarpıştığımız gerilla kardeşlerimiz” diyerek destekler yağdıran, Tayyip Erdoğan’ın bayram tebriki gönderdiği IBDA-C’nin yayın organlarına her firsatta demeçler veren, AKP Bitlis Milletvekili ve Bayındırlık Bakanı Zeki Ergezen de Türklüğü tahkir eden sözleriyle onlarla aynı kulvarda koştuğunu gösteriyordu:

“…Gelin dağa taşa, ‘Ne Mutlu Türküm’ diye yazacağımıza, gelin dağa taşa ‘Ne Mutlu Müslüman’im’ diye yazalım…”

Ergün Poyraz - Hilafet Ordusundan Arap Kürt Partisine - sf:252



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


AVRUPALI IRKÇILARDAN KÖLN CAMİ PROTESTOSU

VURAL: DENİZ FENERİ'NİN ÜZERİ ÖRTÜLMEYE ÇALIŞILIYOR

DENİZ FENERİ'NİN TÜRKİYE'DEKİ SUÇLULARI DA BULUNMALI
»  CHP'DEN ERDOĞAN'A: "SENDE MAL VARLIĞINI AÇIKLA"
»  TEZKERE BİR YIL UZATILDI
»  AKP'YE GÖRE BAYKAL MAL VARLIĞINI TAM AÇIKLAMADI
»  İŞTE "YERİN KULAĞI ŞüPHELİSİ"
»  BAŞBUĞ: "ÖCALAN'A KİTAPLARDA YER VERİLMESİ DİKKAT ÇEKİCİ"
»  ERUYGUR PAŞAYI YENİDEN UYUTTULAR
»  POLİS İSTANBUL'DA KORSAN YAYINCILARI BASTI
»  "SAVCILARA BİZMİ ENGEL OLDUK"
»  89 BİN KİŞİYE TERÖR TAZMİNATI ÖDENDİ
»  RTÜK BAŞKANI ZAHİT AKMAN'A SORUŞTURMA
»  FLAŞ..FLAŞ.. DİYARBAKIRDA 9'U SUBAY 20 GÖZALTI
»  DENİZ FENERİ İÇİN CEPTE KALANLARIDA İSTEDİLER
»  ÖĞRENCİLERE YEMEK YERİNE BÖCEK YEDİRDİLER
»  BATAN GEMİ PATLAYABİLİR!
»  ÇEÇEN ALBAY'A İSTANBUL'DA İNFAZ
»  "SAVCILAR HAREKETE GEÇTİ DE HÜKÜMET ENGELLEDİ Mİ"
»  HÜKÜMETTEN, 'SINIR ÖTESİ' TEZKEREYE ONAY
»  FLAŞ..FLAŞ.. MEMURLARA 9 GÜN BAYRAM TATİLİ
»  İŞTE BAŞBUĞ'UN AKREDİTASYON KRİTERLERİ
»  MHP'Lİ VURAL'DAN AKP'YE AĞIR SÖZLER
»  ÜCRETLİ ÖĞRETMENİ MAKAMINDAN KOVUNCA...
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.