Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2056
EURO
37,8429
IMKB
9.013,000
ALTIN
2.923,580
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
ÇANAKKALE RUHU HAREMLİK SELAMLI RUHU OLDU
ÇANAKKALE RUHU HAREMLİK SELAMLI RUHU OLDU
 
KARS Müftülüğü'nce düzenlenen ve Vali Mehmet Ufuk Erden'in de katıldığı ‘Çanakkale Ruhu’ konulu konferansı izlemeye gelenler, görevlilerin yönlendirmesiyle harem- selamlık oturdu.
 
23.3.2008 - 14:25
Müftülük tarafından İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonu'nda geçen Cumartesi günü düzenlenen ‘Çanakkale Ruhu’ konulu konferansa Vali Mehmet Ufuk Erden, Belediye Başkan Vekili Ömer Gökalp, İl Müftüsü İlyas Serenli, İl Emniyet Müdürü İbrahim Demirci ile çok sayıda kişi katıldı. Salonun girişinde bekleyen müftülük görevlileri gelen dinleyicileri salonun giriş yönüne göre kadınları sol, erkekleri de sağ tarafa yönlendirdi. Kadınlar tarafında oturan bazı erkekler, görevlilerin uyarısıyla erkelerin oturduğu bölüme geçti. Bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan konferans, Halitpaşa Cami müezzini Kemalettin Baysal'ın okuduğu Kuran-ı Kerim'le devam etti.

Açılış konuşmasını yapan Müftü İlyas Serenli, Türk tarihinin hiçbir milletin sahip olmadığı eşsiz kahramanlık örnekleri ve zaferlerle dolu olduıunu söyleyerek şöyle devam etti:

“Yurdumuzun ve milletimizin menfaatleri, milli haysiyet, şeref ve namusumuzun savunması söz konusu olunca özel menfaatlerimizi, malımızı, canımızı ve bütün varlığımızı bu kutsal değerler uğrunda fedaya hazır olmamız gerekir. Tarihimiz hiçbir milletin sahip olmadığı eşsiz kahramanlık örnekleri ve zaferlerle doludur. Kuran-ı Kerim şehitlerin ölmediğini bildiriyor. Allah yolunda öldürülenlere ‘Ölüler’ demeyin. Onlar diridirler fakat siz farkında değilsiniz.”

KARA: 206 BİN ASKER ÖLDÜ

Serenli'nin konuşmasının ardından Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Tarihi Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Seyfullah Kara, dini açıdan ‘Çanakkale Ruhu’nu anlattı. Bilimsel araştırmalara göre Çanakkale'de 206 bin Türk askerinin şehit düştüğünü dile getiren Doç. Dr. Kara, şunları söyledi:

“İslam inancını, İslam imanını insanımızın kalbinden çıkardığımızı varsayalım. Bütün gençlerimizin kalbinden ahret inancını çıkardığımızı varsayalım. O zaman söyler misiniz ölmenin anlamı kalır mı, vatan savunmanın anlamı kalır mı? O zaman söyler misiniz kalplerinden o imanı, cennet arzusunu yaşamayan insanın batılı bir askerden ama sıkıyı görünce siperi terk eden askerden ne farkı kalır? Türk milleti vatanına karşı öteden beri aşk ve intihap duyar. İslam'dan önceki devirlerden beri bu böyledir aslında. Arapların cahiliye dönemi Arap şiirlerinde biz Türklerle ilgili bilgilere rastlarız. Nadiren de olsa rastlarız. Bu mısralarda Arap şairleri Türklerin daha çok kahramanlık ve askeri yönlerini ele almışlardır. Çünkü Türk milleti bu yönüyle bilinir ve tanınır.”

Doç. Dr. Kara'nın konuşması sırasında elektrik kesildi. Doç. Dr. Kara, konuşmasını sürdürürken elektrikler kesildi. Yaklaşık 20 dakika boyunca karanlıkta konuşan Doç. Dr. Kara'ya zaman zaman kameramanlar, ışıklarıyla destek olmaya çalıştı. Ancak elektrik kısa sürede gelmeyince seyyar lambalar getirildi. Doç. Dr. Kara, konuşmasının büyük kısmını loş ışıkta sürdürdü.

VALİ NE DEDİ?

Konferans sonunda, gazetecilerin harem-selamlık oturma düzeniyle ilgili soruları üzerine Vali Mehmet Ufuk Erden, “Bu konuda öyle bir talimat olmaz. Herkes istediği yere oturabilir. Ön tarafta oruduğum için farkedemedim” diye konuştu.




Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


İLHAN SELÇUK'A YURT DIŞI YASAĞI

ERDOĞAN VE BAYKAL'A, 'FRENLE' ÇAĞRISI

DEKKİT, ATEŞLİ ÇOCUĞA VERİLEN ASPİRİN ÖLDÜREBİLİR
»  HASAN CELAL GÜZEL'DEN MÜTHİŞ İDDİA
»  ERDOĞAN'A VEYSEL ŞİİRİYLE GÖNDERME
»  TARTIŞMALI SOSYAL GÜVENLİK BU HAFTA MECLİS'TE
»  VEKİLLERİN KAÇ ÇOCUĞU VAR?
»  CHP'Lİ KOÇ, İDDİALI KONUŞTU
»  GECE YARISI GELEN ÖZGÜRLÜK...
»  AKP DAVASINA, YABANCILAR NİYE TEPKİLİ?
»  SAVCIYA, 'SORUŞTURMAYI BİTİR' BASKISI
»  FLAŞ FLAŞ İLHAN SELÇUK SERBEST BIRAKILDI...
»  TÜRKİYE ÜZERİNE TEHLİKELİ ARAYIŞLAR..!
»  "O....PU ÇOCUKLARI" DİNLEMEYE TAKILDI...!
»  KILIÇLARIN ÇEKİLDİĞİ SÖYLENİYOR NE DİYECEKSİNİZ?
»  BAYKAL, AŞIK VEYSEL KÜLTÜR DERNEĞİ'NİN YEMEĞİNDE
»  KIZINI ÖLDÜREN DAMADIYLA YATMIŞ!
»  ÇANAKKALE ŞEHİTLİĞİNDE AKP PROTESTOSU
»  İLHAN SELÇUK, MAHKEMEYE SEVK EDİLDİ.
»  ERGENEKON SAVCISI CUMA NAMAZINA BİLE GİTMİYOR
»  "AKP'DEN KURTULUNCAYA KADAR KAVGAYA DEVAM"
»  "HİTLER'DE YÜZDE 40 OY ALIP GELMİŞTİ"
»  "GÖZ ALTI DEĞİL, GÖZDAĞI"
»  PKK'YA TERÖRİST DEMEYENE ELİMİ UZATMAM
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.