Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
35,9677
EURO
37,1790
IMKB
9.952,000
ALTIN
3.308,250
 
Hava Durumu ANKARA
-8 / 4 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
ÇETENİN DOMUZBAĞI TEHDİTİ ALTINDA 8AY
ÇETENİN DOMUZBAĞI TEHDİTİ ALTINDA 8AY
 
Kimsesiz ve yaşlı şahısları gayrimenkullerine ey koymak için öldürdükleri iddia edilen Gayrimenkul çetesinin kaçırarak 8 ay rehin tuttuğu Vanda Ayaşlı Esen'in üvey oğlu İbrahim Ayaşlı Esen, serbest kaldığı gün adeta yeniden doğduğunu söyledi.
 
17.6.2008 - 21:30
Gayrimenkullerinin devrini,  kandırarak ya da tehdit ederek aldığı yaşlı ve kimsesi olmayan kişilerden 3'ünün ölümüne sebep olduğu ileri sürülen Ermeni asıllı Türk vatandaşı Çetin A.'nın da, öldürülen bu 3 kişinin kabrine sık sık gidip dua ettiği ileri sürüldü.


İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü'ne teşekkür etmek için giden İbrahim Ayaşlı Esen, çıkışta gayrimenkul çetesi tarafından öldürülen annesi Vanda Ayaşlı Esen'in Ermeni asıllı olmadığını, Fransız asıllı olup İstanbul'da doğduğunu söyledi. Esen, 'Vahşi bir çete kurup insanları katleden, daha sonra bunların mallarının üzerine çöküp onları gasp eden, bu insanlıktan nasibini almamış katil ve de cani insan sürülerinin yakalanmasında çok büyük emeği geçen bütün emniyet personeline teşekkür ederim.' dedi.


Esen, yalıyı satılığa çıkardıktan sonra adını Figen olarak bildiği kadınla birlikte gelen Çetin A.'nın, Ermeni asıllı işadamı olduğunu belirtip evi almak istediğini söyledi. Esen, oturup pazarlık yaptıklarını, paranın bir kısmının hazır olduğunu diğer yarısının ise yurt dışından geleceğini söylediklerini anlattı


Kapora almadığını ve alıcıların kendileriyle sıcak ilişkiler kurduğunu belirten Esen, 'Karısı diye tanıştırdığı bir kadınla gelerek güvenimizi kazandı. Daha sonradan kız arkadaşı olduğunu öğrendim. Ablası geldi. Katillerden birini de mimar diye tanıttı bize. Bunlar vasıtasıyla sıcak ilişki kurdular bizimle. Annemin de Hristiyan olmasından dolayı 'Ben de Hristiyanım' dedi. Daha sonra beni Şişli'deki yazıhanesine davet etti. Zaten daha önce de fabrikatör olduğunu söylemişti. Yazıhanesinde çayıma ilaç koyarak beni kaçırdılar. Gözümü Adana yolunda açtım. Orada beni dövdüler. Orada pet şişe ile bir ilaçlı su verdiler. Yine bayılmışım. Gözümü açtığımda nerede olduğumuzu sordum ve biri 'Adıyaman' dedi. Meğer Adana'daymışız. 8 ay ellerinde kaldım. Sürekli gezdirdiler. Kurtulduğum yerde bir kağıda beni rehin olarak tuttuklarını, adresimizi ve Allah rızası için beni kurtarmalarını isteyen bir yazı yazdım. Tuvalet penceresinin oradan geçen birinin önüne attım. O kişi jandarmaya, jandarma da polise haber vermiş. 24 Aralık'ta bir operasyonla kurtardılar beni. 24 Aralık benim yeniden doğum günüm oldu.' şeklinde konuştu.


Annesinin öldüğünü Mersin Emniyet Müdürlüğü'nde öğrendiğini belirten Esen, 16 Mayıs tarihinde hesapta annesinin tapuyu verdiğini söylediklerini ifade etti. Esen, 'Beykoz'daki tapu müdürü olan pislik kadın annemin ölümüne sebep olanlardan birisi. Bu insan görünümündeki yılan kadın. Çetin'den 300 bin Dolar almış. Annemin imza taklidini filan yapmışlar. Annemin 20 Mayıs'ta da toprağa girdiğini duydum.' dedi.

               

ÇETE 10 MİLYON DOLARLIK ZİYNET EŞYASINI DA GASP ETMİŞ

Üvey annesi Vanda'nın dedelerinin Sultan Abdulaziz döneminde Türkiye'ye geldiğini belirten Esen, 'Bir bankada özel kasam vardı. 10 milyon dolar tuturında ziynet eşyam vardı. Kasayı bankada bir memurun yardımıyla Çetin A. kendisi açıp boşaltmış. Evimi gasp ettiklerinde kasanın anahtarını da evden almışlar. Kasamın içinde pırlanta kolleksiyonu, dedelerimizden kalma saat kolleksiyonu, Osmanlı Berlin anlaşmasına katılan sefirler tarafından imzalanmış özel ve tarihi değeri büyük bir yelpaze vardı. Yelpazenin her parçasında bir sefirin imzası bulunuyordu. Maddi değerinin yanısıra manevi değeri çok yüksek olan eşyalarımız vardı kasada.' diye konuştu.


Çete üyeleri hakkında neler düşündüğü sorulan Esen, 'İnsanlıktan nasibini almamış, insan sürüleri bunlar. Bunlara insan demeye utanıyorum çünkü bize de yazık insan değil, bunlar yaratık. Nasıl bir mantalitedir ve nasıl bir zihniyettir ki insanları öldüreceksin kanla vahşetle, sonra malına konacaksın. Kan gölünde yüzüyorlar daha ne diyeyim. Allah belalarını versin bunların.' şeklinde konuştu.


8 ay boyunca kendisinden ne istedikleri ve ne söyledikleri şeklindeki bir soruya Esen, 'Bana bir şey söylemediler. Zaten benim üzerime değildi.' dedi. Her gün eziyet çektiğini ifade eden Esen, aç bırakılmadığını, işkence görmediğini ancak 2 kez dayağa maruz kaldığını söyledi. 'Sizi neden dövdüler?' sorusu üzerine Esen, 'Döverler, nefes almana gıcık kapıyorlar çünkü. İnsanlar piskopat olmasın. Piskopat oldu mu nefes almadan bile gıcık kapar.' yanıtını verdi.


Zanlıların cezaevinde olduğu hatırlatılan Esen, 'Cenazeleri çıkar inşallah. Hakettikleri cezayı bulsunlar. İnsan suretindeki o yılan kadın, Beykoz'daki tapu müdürü Çetin kadar o da suçludur. Devletimiz ona güvenip onu müdür yapıyor. O da geliyor insanların katledilmesine göz yumuyor. Bunun Çetin'den ne farkı var. Çetin'den daha vahşidir.' dedi.


Gasp ettikleri yerlere el koymuşlar ve bunların parasıyla da Heybeliada'da kendilerine villa almışlar şeklindeki hatırlatma üzerine, Esen, 'Alırlar. Tabut işte. Kan gölünde yüzüyorlar. Onlar için o villalar tabuttur.' diye konuştu. Esen, daha sonra Emniyet Müdürlüğü'nden ayrıldı.

              

ZANLILAR SUÇLAMALARI REDDETTİ

Öte yandan gyrimenkul çetesinin lideri olduğu ileri sürülen Çetin A.'nın, Fatih'te bulunan Ermeni Kilisesi'nde saygın yeri olduğu, kilisenin iki papazıyla da samimi olduğu ileri sürüldü. İkna kabiliyetinin yüksek olduğu öğrenilen Çetin A.'nın Ermeni cemaatinde sevilen bir kişi olduğu iddia edildi.


Heybeliada'da müteahhitlik de yapan Çetin A.'nın 2001 yılından beri yaşlı ve kimsesiz kişilerin mallarına benzer yöntemlerle el koyduğunun tespit edildiği ve 2003 yılında aynı suçtan yakalanarak kendisinin 8 ay, zanlılar arasında olan kardeşi Erkan A.'nın ise 14 ay cezaevinde yattıktan sonra tahliye olduğu öne sürüldü.


Banka kasasından çalındığı ileri sürülen tarihi belge ve eşyaların bulunması için polis tarafından yürütülen soruşturmanın devam ettiği öğrenildi.


Zanlıların ifadelerinde suçlamaları kabul etmediği öğrenildi. Vanda Ayşlı Esen'in Beykoz'daki yalısının satılması sırasında sahte imza kullanıldığı ve tapunun düzenlenmesinde Gülten Doğan T.'nin de yardımı olduğunun tespit edildiği ileri sürüldü.


Şişli Tapu Dairesi Müdürü Necdet A.'nın da suçlamaları kabul etmediği belirtilirken Beşiktaş eski Tapu Dairesi Müdürü olan kardeşi Hayati A.'nın maaş karşılığında çetenin tapu  işlerini yürüttüğünün tespit edildiği iddia edildi.Hayati  A. ve kardeşinin Şişli ve Beşiktaş görevleri süresince attıkları tapu imzalarının araştırıldığı belirtildi.


Gayrimenkul çetesi lideri Çetin A.'nın, çete tarafından öldürülen 3 kişinin mezarlarını sık sık ziyaret edip dua ettiği öğrenildi.




Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


YARSAV AKP'NİN SAVUNMA DAVASINA DAVA AÇACAK

TÜRKİYE CUMHURİYETİ'NİN SAYIN MAFYASI

YARGITAY DAVAYI BOZDU..!
»  AHLAKSIZ TEKLF CİNAYETİ
»  KAPATMA DAVASINDA SONA DOĞRU
»  ÖLMEK ÜZERE OLAN YARALIYI POLİS SORGULADI
»  MARMARİS'TE MECZUP İMAM KRİZİ
»  ÖLDÜRDÜKTEN SONRA GİDİP DUA ETTİM
»  ÖZÜRLÜLER ÜZERİNDEN BÜYÜK VURGUN YAPTILAR
»  KADIN POLİS'İN AMİRİNDEN İNTİKAMI
»  İSTANBUL'DAKİ PATLAMADA 5 YARALI
»  İSTANBUL'DA PATLAMA
»  AVUKAT SANKİ AZRAİLİN VEKİLİ
»  TAPU ÇETESİNİN PERVASIZLIĞI POLİSİ BİLE ŞAŞIRTTI
»  ÖSS JOKERLERİ PKK'LI ÇETE ÇIKTI
»  AKP'Lİ BAŞKAN VURULDU
»  TFAFİK CANAVARI ÖSS YOLUNDA YAKALADI
»  HER YERDEN HER TAŞIN ALTINDAN ÇETE FIŞKIRIYOR
»  KAPIKULE'NİN İFLAH OLMAZ RÜŞVETÇİLERİ YİNE YAKALANDI
»  KOD ADI : " YIRTIK DON "
»  TAPU ÇETESİ'NİN DEHŞET VERİCİ CİNAYETLERİ
»  SON YILLARIN EN BÜYÜK TAPU ÇETESİ OPERASYONU
»  İŞTE PKK'NIN UYUŞTURUCU TARLALARI
»  122 KAZA OLAN YOLDAN USULSÜZLÜK ÇIKTI
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.