Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2398
EURO
37,6309
IMKB
9.109,000
ALTIN
2.922,340
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
ÖCALAN İMZALI KİTAP SKANDALI
ÖCALAN İMZALI KİTAP SKANDALI
 
Teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın, İmralı'da bir de kitap yazdığı ve bu kitabı da bir şekilde dışarı çıkartıp yayımlattığı ortaya çıktı. Ankara'yı birbirine katan skandal gelişme 20 gün önce yaşandı. Referans'tan Nuray Başaran'ın haberine göre olaylar şöyle gelişti:
 
19.11.2008 - 16:24
Online telif çıkardı
Yaklaşık 15-20 gün önce Diyarbakır'dan Aram Yayınevi, Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürlüğü'nün 81 ile on-line sistemle açık olan merkezine bir müracaat yaptı. Müracaat oldukça sıradan ve masumdu. "Kültür ve Sanat Devrimi" isimli bir kitap için bandrol talep ediyordu. Ancak görüldü ki, kitabın yazarı bölümünde bildik bir isim vardı. Bu isim Abdullah Öcalan'dı. Yetkililer böyle bir durumda akıllarına bile getirmedikleri İmralı mahkûmu Abdullah Öcalan'ın bu kitabı yazmış olabileceğine ihtimal vermediler. Öncelikle isim benzerliği üzerinde duruldu.

Önce isim benzerliği sanıldı
Merkezdeki yetkililer Diyarbakır İl Müdürlüğü'nü aradılar. Çünkü ne de olsa internet üzerinden yapılan müracaatlarda sadece bir kod numarası almak yeterli oluyordu. Hard-copy (basılı) olarak evraklar getirildi. Ve gerçek ortaya çıktı ki, kitap İmralı'daki terörist başı Abdullah Öcalan'a ait. Durum sıkıntılıydı. Hemen bağlı bulundukları bakana bilgi verildi.
Öte yandan söz konusu genel müdürlük kanun gereği, bandrol başvurularını eğer evraklar tam ise 10 gün içinde vermekle yükümlüydü. Ama öte yandan da Adalet Bakanlığı'nın yasaları da cezalı ve tutuklular için izin almadan böyle bir kitap yazılmasına imkân vermiyordu. Cezalı ve tutukluların izin almadıkları sürece ancak ve ancak mahkemeye sundukları savunmaları basılı hale getirilebilirdi.

'Emrah ve Tatlıses ihanet etti'
Nitekim son durum sorulduğunda Adalet Bakanlığı bu konuyla ilgili de aynı mevzuatın geçerli olduğunu yazılı olarak ilgili genel müdürlüğe çoktan bildirmişti. Ama ortada bir kitap ve talep olunca, işler karıştı. Olay tam bir skandaldı. Kültür Bakanı Ertuğrul Günay konuyu bakanlar kuruluna da taşıdı.
Kültür ve Sanat Devrimi adını taşıyan olay kitapta, Kürt kültürüne uygun faaliyetler noktasında öneriler ve yapılması gerekenler yer alıyordu. Ve Abdullah Öcalan'ın Kürt kültürü noktasında kendi siyasi görüş ve mesajları geniş geniş yer buluyordu. Kitapta ayrıca İbrahim Tatlıses ve Küçük Emrah'a atıflarda bulunulup, bu iki sanatçının da Kürtlere ihanet içinde olduğu ve derin devlet tarafından nasıl kullanıldığı anlatılıyordu. Ve Kürt halkından onlara inanmayıp, onları sevmemeleri isteniyordu.

Gün matbaası tarafından basılmış
Olay kitap İstanbul'da Gün Matbaası tarafından basılmıştı. Hem avukatları hem de kendisi gözlem altındayken yazılan, dışarı çıkarılan ve yayıma hazırlanıp basılan kitap ile ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ile de görüşüldü. Soruşturma açıldı ve suç duyurusunda bulunuldu. Ve ilk kez daha piyasaya sürülmeden bir kitap sessiz sedasız toplatma kararı ve yasaklanmayla bir skandal önlenmiş oldu.


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


TBMM ÖNÜNDE "SİYANÜRLÜ ALTINA HAYIR" EYLEMİ

CHP, HÜKÜMETİ TOPTAN'A ŞİKAYET ETTİ

VEKİLLER, BAYRAMA KADAR YOĞUN ÇALIŞACAK
»  İRAN'DA 5 MİLYON SİTE YASAKLI
»  AKTAN, YARIN TOPRAĞA VERİLECEK
»  İLKER BAŞBUĞ SÖZÜNÜ TUTTU
»  E-DEVLET ARALIKTA
»  TMSF BAŞKANI ERTÜRK'TEN ELEŞTİRİLERE YANIT
»  DTP'DEN MHP'YE TAZİYE MESAJI
»  BAYKAL'DAN GÜNDÜZ AKTAN'A ÖVGÜ
»  SAPIĞIN KIZKARDEŞİNİN NİKAH ŞAHİDİ EMNİYET MÜDÜRÜ?
»  PKK'LILAR PARA YÜZÜNDEN BİRBİRİNE GİRDİ
»  ZAHİT AKMAN'A KÖTÜ HABER
»  REKTÖR, PARAYA SAHİP ÇIKT
»  YÖK BAŞKANI'NIN OĞLU KAZA YAPTI
»  BİR CANLI YAYIN REZALETİ DAHA
»  MHP'Lİ VEKİL GÜNDÜZ AKTAN, YAŞAMINI YİTİRDİ
»  ZAHİT AKMAN'A KÖTÜ HABER
»  KAMER GENÇ, MECLİS BAŞKAN VEKİLİNİ ÇİLEDEN ÇIKARTIT
»  SOMALİ'DE TÜRK VE ARAP GEMİLERİNİ NATO KAÇIRDI!
»  ATATÜRK YAŞASAYDI "MUSTAFA" İÇİN NE DERDİ?
»  "KAYIT DIŞI MÜDADELEYE ÖNCE MECLİSTEN BAŞLAYALIM"
»  ÇİÇEK: KİMSE AB İÇİN KIBRIS'I FEDA EDEMEZ!
»  ASKERLER İÇİN EL BOMBASI GİBİ ATILAN KAMERA
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.