Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,0410
EURO
37,5607
IMKB
9.624,000
ALTIN
2.750,790
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
ZAHİT AKMAN'A KÖTÜ HABER
ZAHİT AKMAN A KÖTÜ HABER
 
Deniz Feneri e.V davasının gerekçeli kararı tamamlandı. Vatan Gazetesinde yer alan habere göre; Frankfurt Mahkemesi’nden edinilen bilgiye göre, Kanal 7 Yönetim Kurulu Başkanı Karaman ile RTÜK Başkanı Akman’ın asıl sorumlular arasında gösterildiği belirtildi
 
19.11.2008 - 11:15
Almanya’da Deniz Feneri e.V davasının gerekçeli kararı tamamlandı. Ancak karar üzerinde bazı teknik düzeltmeler yapıldığı için yayınlanmasının birkaç gün süreceği belirtildi.

Frankfurt Mahkemesi kaynaklarından alınan bilgiye göre gerekçeli kararda Kanal 7 Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Karaman, Mustafa Çelik ve İsmail Karahan ile RTÜK Başkanı Zahid Akman’ın da adı geçiyor. Gerekçeli kararda Deniz Feneri e.V’nin 2002 ile 2007 yılları arasında topladığı 41 milyon Euro’nun 17 milyon Euro’sunun kuryeler aracılığıyla Türkiye’ye götürüldüğü belirtiliyor, bu paradan Türk Deniz Feneri Derneği’ne ise 8 milyon Euro aktarıldığı da açıklanıyor. Kararda Mehmet Gürhan, Mehmet Taşkan ve Firdevsi Ermiş’in yönlendirilen kişiler olduğu, sorumluların Türkiye’de olduğu belirtiliyor.

Sözcü VATAN’a konuştu

Frankfurt Mahkemesi Sözcüsü Klaus Wiens de VATAN’a yaptığı açıklamada, Mehmet Gürhan, Mehmet Taşkan ve Firdevsi Ermiş’i hapis cezalarına mahkum eden kararın gerekçesinin yazıldığını bildirdi. Wiens kararda bazı düzeltmeler yapıldığını söyleyerek, şöyle dedi: “Alman yasalarına göre mahkemelerin gerekçeli kararlarında açık isim yazılması yasak. Ad ve soyad açık açık yazılamaz. Bunun için gerekçeli kararda hüküm giyenler, şüpheliler ve tanıklar yani kararda ismi geçen herkesin sadece baş harfleri yazılıyor.”

Sözcü Wiens gerekçeli kararda Zekeriya Karaman ve Zahid Akman’ın isimlerinin de geçtiğini belirtti. Kararın önümüzdeki birkaç gün içinde yayınlanacağını belirten Wiens, bundan sonra Türkiye’ye gönderilebileceğini de söyledi.

Dosya yolda

Almanya Deniz Feneri e.V dosyasının ancak gerekçeli kararın yayınlanmasından sonra Türkiye’ye gönderilebileceğini bildirmişti. Hem Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı hem de Yargıtay Başsavcısı dosyanın gelmesini bekliyor. Alman yargısının Deniz Feneri e.V’nin Türkiye bağlantıları olarak bildirdiği Kanal 7 yöneticileri hakkında soruşturma yapması bekleniyor. Yargıtay Başsavcılığı ise Deniz Feneri e.V’den AKP’ye para aktarılıp aktarılmadığı iddialarını araştıracak.

Ancak Deniz Feneri e.V soruşturmasını yürüten Savcı Kerstin Lotz soruşturmanın sürdüğünü ancak şimdiye kadar bağış paralarının Türkiye’de bir partiye aktarıldığına ilişkin delil bulamadıklarını açıkladı. Lotz, VATAN’a verdiği bilgide bağış paralarının izini Kanal 7 Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Karaman’a kadar izlediklerini belirterek “Karaman’dan bir partiye gittiğine ilişkin delilimiz yok” dedi.

3 sanık hüküm giymişti

Frankfurt Eyalet Yüksek Mahkemesi 26. Büyük Ceza Dairesi, sanıklar Mehmet Gürhan’a 5 yıl 10 ay, Mehmet Taşkan’a 2 yıl 9 ay ve Firdevsi Ermiş’e 1 yıl 10 ay hapis cezası verdi. Taşkan ve Ermiş’in cezaları tecil edilerek, tahliye edildi. 2 yıl içinde aynı suçu işlemezlerse bu cezalar ortadan kalkacak. Gürhan ise tutuklu kaldığı süre cezasından düşürüldükten sonra, 3 yıl 10 ay daha cezaevinde kalacak


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


REKTÖR, PARAYA SAHİP ÇIKT

YÖK BAŞKANI'NIN OĞLU KAZA YAPTI

BİR CANLI YAYIN REZALETİ DAHA
»  MHP'Lİ VEKİL GÜNDÜZ AKTAN, YAŞAMINI YİTİRDİ
»  ZAHİT AKMAN'A KÖTÜ HABER
»  KAMER GENÇ, MECLİS BAŞKAN VEKİLİNİ ÇİLEDEN ÇIKARTIT
»  SOMALİ'DE TÜRK VE ARAP GEMİLERİNİ NATO KAÇIRDI!
»  ATATÜRK YAŞASAYDI "MUSTAFA" İÇİN NE DERDİ?
»  "KAYIT DIŞI MÜDADELEYE ÖNCE MECLİSTEN BAŞLAYALIM"
»  ÇİÇEK: KİMSE AB İÇİN KIBRIS'I FEDA EDEMEZ!
»  ASKERLER İÇİN EL BOMBASI GİBİ ATILAN KAMERA
»  ASKERDEN ERGENEKON İDDANAMESİNE YALANLAMA
»  CHP'Lİ ÖZYÜREK, BAKAN ÇUBUKÇU'YA ACIDI!
»  F-35 JSF'IN MOTOR AKSAMI TESLİMATI YAPILDI
»  MADENCİ ADAYLARI KURAYLA BELİRLENDİ
»  ERDOĞAN; ÜLKEMİZDE KRİZ YOK
»  ÖZDEMİR: "ARTIK GURBETÇİ EDEBİYATINI BIRAKMALIYIZ"
»  OBAMA'YI DA SONUNDA TÜRK YAPTIK
»  ERGENEKON'DAN İLK TAHLİYE OLAN ESKİ ASKER KONUŞTU
»  "OLACAKLARDAN BAKAN ŞAHİN SORUMLU"
»  TALİMATNAME "ATLANTİK ÖTESİNDEN" İDDİASI
»  "SAVCILAR GİZLİ BELGELERİ YAYINLADI"
»  "YEŞİL ÖLDÜRÜLDÜ" İDDİASINDA ŞOK GELİŞME
»  TÜRK'TEN "SÖZDE SOYKIRIM" YORUMU
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.