Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
35,9677
EURO
37,1790
IMKB
9.952,000
ALTIN
3.308,250
 
Hava Durumu ANKARA
-1 / 3 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
ÖPÜŞME SANATININZ 10 PÜF NOKTASI
ÖPÜŞME SANATININZ 10 PÜF NOKTASI
 
Birçok bilim adamı sayısız çalışmalarını insanların birbirini öpme arzusu konusuna adadı. Aşağıda öpüşme sanatı ile ilgili on gerçeği bulabilirsiniz.
 
8.11.2004 - 07:11

1. Ünlü Fransiz öpücüğü sırasında yaklaşık 30 kas çok aktif olarak çalışır : bu kaslarin on ikisi dudakların hareketlerini kontrol eder ve on bir kas dilden sorumludur. "Fransız deneyimi" nabız atışını dakikada 70'ten 150'ye çıkarır.

2. Genç insanlar cinsel yaşamlarına başlamadan iki veya üç yıl önce öpüşmeye başlar. Erkeklerin yüzde ellisi ilk öpücük heyecanını 13 veya 14 yaşında deneyimler.

3. En uzun süren öpüsme 17 gün, 10 saat ve 30 dakikadır. Rekor Guiness Dünya Rekorlari Kitabi'nda bulunabilir, öpüşen çift ciddi bitkinlik ile hastaneye kaldırılmak zorunda kaldılar. Onlar iyileştiklerinde birbirlerini bir daha asla görmediler.

4. Dudaktan öpüşme erkekler arasında en popüler öpüşme şekli, erkeklerin yüzde 67'si bunu onaylıyor. Erkeklerin yüzde 56'sı yanaktan öpmeye karşı değil, yüzde 26'sı genital organların mahrem öpüşünü onaylıyor (kimseye söylemeyin). Ayak parmaklarını öpmekten haz almak en küçük grubu oluşturuyor, sadece erkeklerin yüzde biri bunu onaylıyor.

5. Kadınlarin yüzde on beşi, sadece erkek arkadaslarının kötü öpüşme yeteneği nedeni ile onlardan ayrılmaya hazır olduklarını söylüyor. Kadınlar, erkeklerin dili öpüşmede zayıf olduğunda bundan nefret ediyor.

6. Bir insanin ağzinda yaşayan 278 türde mikrop vardır. Bu mikroplar zararsızdır: İki insan öpüştüğünde, binlerce mikrop bir ağızdan diğerine akar. Böyle durumlarda bu mikroplar kendini savunma için enzimler ve doğal antibiyotikler üretir. Sonuç olarak, iki öpüşen bireyin bedenleri tüm diğer patojenik bakterilere karsı direnç geliştirir.

7. Ruj satıcıları kasten gerçeği çarpıtır. Erkeklerin yüzde altmiş üçü kadınları rujsuz olarak öpmeyi tercih ettiğini söyledi. Onlar bunun daha doğal olduğunu ve yüzlerinde iz bırakmadığını söylediler. Erkeklerin yüzde kırk dokuzu hafifçe ıslak ve yumuşak dudakları öpmekten hoşlandıklarını söyledi. Sadece yüzde 35'i Pamela Anderson, Monica Belucci, Julia Roberts ve Sharon Stone gibi dolgun, erotik dudaklara hayran olduklarını söyledi.

8. Ankete katilanlarin yüzde elli besi "Rüzgar Gibi Geçti"de Vivien Leigh ve Clark Gable'in öpüsmesinin en göze çarpan öpüşme olduğunu söyledi. Sharon Stone ve Michael Douglas'in "Temel Içgüdü"deki öpüşmesi ikinci sırayı aldı. Hugh Grant ve Andie McDowell "Dört Nikah ve Bir Cenaze"deki yağmur altındaki romantik öpüşmeleri ile üçüncü sırayı aldı.

9. Bilim adamlari insanların birbirlerini öpmeye Sürüngenler Çağında başladığını söylüyor. Ancak, gerçek sadece 16. yüzyılda bilindi. Daha önceki dökümantasyon ve literatür erkek ve kadın arasındaki öpüşmenin tanımını içermiyor. Diğer taraftan, Antik Çağ ve kadim Doğu karakterleri birbirlerini öpüşme ile selamlıyordu, iki erkek birbirini öpse bile bu tamamen normal karşılanıyordu.

10. Erkeklerin yüzde 44'ü ve kadınların yüzde 48'i öpüşmenin süper işlemindeki ısırıklara dayanamadıklarını söyledi. Kadınlar (yüzde 39) ıslak dudaklı erkekleri öpmeyi sevmiyor, erkeklerin sadece yüzde 23'ü ıslak öpüşmeye karşı olduklarını söyledi.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


BAYRAM'DA HAVA YAĞIŞLI...

98 OKTAN'LI REKLAMLARA ALDANMAYIN...

TOYOTA'DAN ÖZÜRLÜLER İÇİN OTOMOBİL
»  10 KASIM'DA GÖKYÜZÜ'NDE AY VE VENÜS BULUŞMASI
»  GRİBE KARŞI SEKS
»  ELEKTRİK FATURANIZ FAZLA MI GELİYOR ? İŞTE DÜŞÜRMENİN YOLLARI...
»  KÖPEK SAHİBİNİN TELEFONUNU YUTTU
»  SAKIN AŞIRI AĞLAMAYIN!
»  TİRYAKİLİĞİMİZE DE AB STANDARDI
»  BU HABERİ MUTLAKA OKUYUN... SADECE 60 SANİYENİZ VAR !!!
»  İSTANBUL'A FIRTINA GELİYOR... BU KEZ TESLİM OLMAYALIM
»  ÇOCUK MU YAPARSIN KARİYER Mİ?
»  
»  KARANTİNA YASASI DEĞİŞİYOR
»  ISMARLAMA BEBEK DÖNEMİ!
»  MUTLULUĞUN ALTIN KURULLARI...
»  ÇALIŞAN KADIN ÖZGÜRCE HARCAYAMIYOR
»  KAYBOLAN CEP TELEFONUNUN KULLANIMINI ENGELLEMENİN YOLU
»  TRAFİKTE DOĞRU BİLDİĞİMİZ YANLIŞLAR
»  KADINLARA MAKYAJ SIRLARI
»  TABANCASUZ UÇULUR Mİ DA
»  ÇALIŞAN KADIN SAYISININ ARTMASI ERKEKLERİ METROSEKSÜEL YAPIYOR
»  MENAPOZ DÖNEMİNDE NASIL BESLENMELİ
»  GİYİNMEYİ CİDDİYE ALIN
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.