Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
36,1032
EURO
37,5022
IMKB
9.884,000
ALTIN
3.357,040
 
Hava Durumu ANKARA
-3 / 3 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
ÖZKÖK'TEN, "SABAH'I BEDAVAYA GETİRECEKLER"İDDİASI
ÖZKÖK TEN,  SABAH I BEDAVAYA GETİRECEKLER İDDİASI
 
Başbakan'ın Aydın Doğan'a verdiği bir haftalık sürenin bittiği gün Ertuğrul Özkök NTV'de canlı yayına çıktı. Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni, "Başbakan ile kavgam yok, para aldığına da inanmıyorum. Zaten bunu iddia eden de ben değilim" dedi. Özkök, SPK'nın halka açık şirketle ilgili yanıltıcı bilgi vermek ve bilgi saklamak suçundan SPK tarafından uyarılması gerektiğini de söyledi.
 
11.9.2008 - 14:56
Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın Aydın Doğan'a verdiği bir haftalık sürenin bitim günü NTV'ye çıkarak canlı yayına katıldı. Doğan Grubu ile Başbakan Erdoğan arasındaki tartışmalarla ilgili gelişmeleri NTV Televizyonu'nda değerlendirdi.

YAZMAYA DEVAM EDECEĞİZ
Mirgün Cabas ve Ruşen Çakır'ın sorularını yanıtlayan Özkök, Başbakan ile herhangi bir kavgası olmadığını, Başbakan'ın yaptığı iyi şeyleri de, Deniz Feneri başta olmak üzere olumsuzlukları da yazmaya devam edeceğini söyledi.

İÇKİ TARTIŞMASINA GİRMEM
Başbakan dün akşam iftar sofrasında içki içenlerin, içmeyenler üzerinde mahale baskısı yaptığını söyledi. Bu Ramazan ayında edilecek söz değildir. Ben içki içenlerin kimseye zorla içki için dediğini görmedim. Ama içki içmeyenlerin insanları zorlayarak 'içki içmeyin' diyenlere rastladım. En son Keçiören olayı bunu göstermektedir.

BAŞBAKAN KENDİNİ KAYBETTİ
Ertuğrul Özkök konuşmasının bu bölümünde Başbakanın kendisini kaybettiğini ve bu açıklamaları bu şekilde yaptığını söyledi. Özkök "Başbakan kendini kaybetti. İftar sofrasında bu açıklamayı yaptı. Başbakan dün gene herkesi yanılttı. İçki içenlerle kaynaş sözümü yanlış aksettirdi. Ben başbakana, onların bulunduğu mekanlara da git. Portakal suyu veya başka bir şeyle git şerefe kaldır. Onlara da sahip çık demişimdir. Bunu AB toplantılarında yapıyorsun. Başbakan olarak AB toplantılarında su kadehini portakal suyu kadehini kaldırıyorsun. Yabancılara yaptığı şeyleri niye kendi vatandaşına yapmıyorsun. Bunu burada da yap. Benim söylediğim budur. Şunu söylüyorum. İçki kötü bir şeydir. Bunu her zaman söyledim, söylerim. Ancak Başbakan bu konuda benim söylediğim sözleri çarpıtıyor. Yalan söylüyor. Ben Başbakanın tuzağına düşmem. Ramazan ayında içki tartışmasına girmem.

BEN SAVAŞ AÇMADIM HABERCİLİK YAPTIM
Ertuğrul Özkök, Mirgün Cabas ve Ruşen Çakır'ın AKP'ye Başbakan'a savaş mı açtınız. Savaş mı var? sorularına ise "Ben savaş falan açmadım. Bir gün önce Almanya'nın Frankfurt kentinde bir dava başladı. Deniz Feneri davası başladı. Ne yapacaktım ben. Bunu görmeyecek miyiz. Her gazete kendi açısına göre olayı değerlendirir veya değerlendirmez. Komik iddalar var. Deniz Baykal ile ilgili haber yapmıyormuşuz. Bundan 1.5 ay önce Deniz Baykal ile ilgili Ergenekon davası sırasıda çıkan bir belgeyi manşet verdim. Biz herkesin haberini yaparız. Ama küçük veririz ama büyük. Bu gazete yöneticisinin bileceği iş. Ama ben savaş başlatmadım. Ben haber veririm. Ben bunu değerlendiririm.

BAŞBAKANIN PARA ALDIĞINA İNANMIYORUM
Başbakan'ın Deniz Feneri olayında para aldığına inanmadığını söyleyen Özkök, "Bu iddianın sahibi de ben değilim zaten. Deniz Baykal söyledi. Biz de gazeteye taşıdık" diye konuştu.

ERMENİSTAN'I GECE MANŞETE ÇEKTİM
Cumhurbaşkanı Ermenistana açılım yaptı. Ben gece manşet değiştirdim. Değişen atmosferde Türk halkına bu açılımı aktardık. Cumartesi günü gayet keyifli geldim. Pazar yazımı yazacağım. Telefon ettiler. Başbakan sana yükleniyor diye. Olay bu şekilde başladı.

Deniz feneri olayı Başbakanın yakın çevresine doğru dolanıyor. İstediğini söyleyebilir. Her türlü hakareti etti. Bizi açık açık hedef gösterdi. Ekonomik olarak batırmak için ellerinden geleni yapıyorlar. Tarihi inceleyin. Hiç bir hükümet bir medya grubuna bu kadar yüklenme yapmamıştır. Elindeki bütün imkanlarla bizi batırmak için uğraşmıştır. 

Başbakan'ın yaptığı açıklamalar ile suç işlediğini savunan Özkök, Sermaye Piyasası Kanunu'nun 75. maddesine göre, halka açık şirketlerle ilgili yanıltıcı bilgi ya da bilgi gizleme suçunun 5 yıla kadar hapis gerektirdiğini savunan Özkök, yaklaşık 300 milyon dolar zarara uğrayan şirketlerle ilgili SPK'nın Başbakan'ı uyarması gerektiğini, ancak dokunulmazlık zırhı nedeniyle bunu yapamadığını savundu. Özkök, Dengir Mir Mehmet Fırat açıklama yapıyor. SPK 15 dakika sonra açıklama yaparak uyardı. Ancak Başbakan açıklama yapıyor. SPK sessiz kalıyor. SPK'nın Başbakan'ı uyarması gerekir. Ancak uyarmıyor. Donukulmazlığı var diye.

UZAN'IN İDDİALARINI GÜNDEME TAŞIDI
AKP Genel Başkan Yardımcısı Dengir Fırat'ın ortaya attığı kaçak kağıt ve örtülü kazanç aktarımı iddialarıyla ilgili soruları da yanıtlayan Özkök, "Biz kağıdı pahalı alıyormuşuz. Bu haberleri yayınlayan gazetelere de baktım, onlara da soruyorum. Kağıdı en ucuz biz alıyoruz. Kaçakçılık yaptığımızı söyleyen Fırat bir gelsin de kendisine kağıt bobinini bir göstereyim, nasıl giriyormuş anlatsın" dedi.
Kağıdı yüksek alma şanslarının olmadığını, Türkiye'de beş yıldır fiyat artıramadıkları için kağıdı bu kadar pahalı alma şanslarının olmadığını savunan Özkök, "Çünkü karşımızdaki medya grubu Anadolu'da bizden yüzde 35 daha ucuza satıyor, inanılmaz bir rekabet var" diye konuştu.

Milli iradenin tartışılması gerektiğini savunan Özkök, "Milli irade sadece AKP'ye oy vermek midir? Milli iradeyi hakim kılmaz onların iradesini hakim kılmaksa o zaman çok tartışırız. Milli İrade %47'nin karşısında %53 var o ne olacak. Demokraside azınlık var. Onları kollayan anayasalar var. Başbakan ile kavganın ardından benim tirajım da 500 binin üzerine çıktı. Bu da benim oyum" dedi.

HALKA AÇIK İHALE İLE ALINDI
"Hem POAŞ hem Hilton halka açık ihalelerle alındı. Ben de pahalı aldığını söyledim" diyen Ertuğrul Özkök "Benim çocuklarımın torunlarımın elinde böyle bir asset olsun dedi" diye konuştu.

NE VARSA AÇIKLASIN
"Ellerinde böyle bir kaset var. Böyle şey yaparlar. Bizim gruptan değil. Siz Genel Yayın Yönetmenliğini ne sanıyorsunuz. Ben ekmeğimi bu işten kazanıyorum. Ramazan günü içki polemiği yapıyorsun. Başbakanın para ilişkisine inanmıyorum. Ona para verildiğine inanmıyorum. Ama bunu ben kullanmadım. Bunu Deniz Baykal söyledi. Orada makbuzlar duruyor. Benim başında durduğum başbakanlığın adı kullanılarak dolandırıcılık yapılıyor. Başbakanın buna sahip çıkması lazım. Bunlar bir hükümete yakışan şeyler değil. Türkiye'nin imajını bozuyor. Türkiye'nin durumu AB nezlinde imajını bozuyor. Dua etsin Başbakan sorumlu bir basını var bu ülkenin. Şu anda ekonomi durdu. Bundan önceki hükümetin yaptığı anlaşmanın meyvelerini yedi. Dün açıkladılar. Türkiye durdu. Türkiye'nin çok sorunları var. Türkiye'nin etrafı kaynıyor. Bunlar varken Aydın Doğan üzerinden siyaset yapmak vizyon yokluğundandır. Biz hükümetin birçok politikalarını destekledik. Kıbrıs, AB, Güneydoğu konularında destekledik. Türban konusunda ayrı görüşteyiz. Ama demokrasi varsa benim de farklı görüşüm olacaktır. Savaş falan yok. Biz kimseye savaş açmadık. Başbakanın açıklamaları var"dedi.

Canlı konuşma için videoyu tıklayınız.

ÖZKÖK'TEN ÇALIK HAKKINDA YENİ BİR İDDİA DAHA
Canlı yayında söz düellosuna katılan Ertuğrul Özkök, bugünkü köşe yazısında da Çalık Grubu ve Sabah-atv ihalesi hakkında yeni bir iddia ortaya attı: "Sabah'ı bedavaya getirecekler"

İşte Ertuğrul Özkök'ün bugünkü köşe yazısı:

"AYDIN Doğan’ın büyük ve affedilmez suçu neymiş?Hilton Oteli için "Çevredeki binalara ne izin veriyorsanız bana da onu verin" demek olmuş.
Ne büyük suç ama değil mi...
Düşünün izin için belediyeye başvuruyorsunuz.
Bir işadamı böyle bir işi için nereye başvuracaktı?
Türkiye’de ikinci bir devlet mi var, oraya mı?
Belediye istediğine vermiş, istemediğine vermemiş.
Canı sağ olsun.
Zaten bu yönetimden adil bir davranış bekleyen yoktu.

* * *

Ama benim anlamadığım Türkiye’de bu hükümetle başlayan yeni hesap sorma biçimi.
Başbakan, izin vermediği kişiden, "Neden başvurdun" diye hesap soruyor.
Herkesin gözünün önünde yaptığı Yüce Divanlık kıyaklarla verdiği hakları, oluşturduğu medyayı nedense hiç ağzına almıyor.
Bakın Sabah’ın durumuna.
Dünyanın hangi demokrasisinde böyle bir şey mümkün olabilir?
İhaleye girmek isteyen işadamları caydırılıyor.
Başında bir yakının bulunduğu şirketin ihaleye tek başına girmesi sağlanıyor.
Sonra Başbakan bizzat devreye girip, fiyatı düşürtmeye çalışıyor.
Neyse ki olmuyor.
Fakat hiçbir özel banka, ihaleyi alan yakın akrabaya bu krediyi vermeye yanaşmıyor.
Başbakan bunun üzerine tekrar devreye giriyor ve iki kamu bankasına "talimat vererek" gerekli meblağı buluşturuyor.
Bu kişi kim?
Daha önce rafineri sözü verilen kişi. Şirketinin başında bayağı yakın bir akraba var.
Türk siyasi tarihinin yakın geçmişine bakarsanız, bunların her biri Yüce Divanlık işler.
Bunların onda biriyle Yüce Divan’da yargılanan başbakanlar, bakanlar gördük.
Başbakan’ın çabaları bununla da bitmiyor.
Şimdi bu "ahlaki" operasyonun son aşamasına geliniyor.
Kamu bankalarından alınan kredi de akrabayı kesmiyor.
Sabah Grubu’nu bedavaya mal etmek varken niye bir de para verilsin.
Başbakan yine devreye giriyor.
Hamili kartın küçük bir bankası var.
Bu bankanın mevduat toplama izni yok.
Dolayısıyla öyle fazla para etmiyor.
Oysa mevduat toplama izni olsa satılıp, belki de oradan gelen parayla Sabah’ın borcu ödenecek.
Öyleyse çözüm basit.
Akrabanın bankası Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’na (BDDK) başvurup "mevduat toplama izni" istiyor.
Bu izin çıkarsa, o zaman bankanın değeri çok artacak ve onun satılmasıyla Sabah’ın parası ödenecek.

* * *

Güzel plan değil mi?
Sabah Grubu böylece bedavaya getirilmiş olacak.
BDDK bugünlerde bu başvuruyu inceliyor.
"Yok artık bu kadar da olmaz" diyorsunuz değil mi?
Olur, olur.
Bakın bankanın genel müdürü daha izin çıkmadan, gazete gazete dolaşıp, mevduat toplamaya başlayacaklarını ilan ediyor.
Belli ki Başbakan’dan "tüyo"yu almış, birileri ona güvenceyi vermiş.
Diyeceksiniz ki BDDK "özerk bir kurum". Başbakan’ın ne etkisi olabilir?
RTÜK de özerk bir kurum değil miydi?
SPK da güya değil mi?
Bakın dün Dengir Bey iftirayı atıyor, ardından SPK açıklama yapıyor.
Aynı özerk SPK nedense, Sabah’ın kazıklanmış yatırımcısının sırtından anlaşma yapılmasına ses çıkarmıyor.
Başbakan’ın, bir şirketin káğıtlarına yönelik saldırısına karşı, "yatırımcının hakkını" korumak için küçük parmağını oynatamıyor.

* * *

Ne muhteşem özerklik değil mi...
Giderek bütün dünyanın gözüne batmaya başlayan şey işte budur.
Keyfi yönetim.
Akraba-u taallukat idaresi.
Saddamlaşma...
Bendensen alırsın, değilsen nah alırsın zihniyeti.
Bu telaş, bu hiddet, bu celallenme, hem Türkiye’de hem dünyada giderek yükselen bu mırıltılardan kaynaklanıyor.
Yolsuzluklar ortaya çıktıkça telaş artıyor, o da tek parti diktası heveslerini artırıyor.
Başbakan’dan hafta sonunda, sadece izin vermediği dosyaları değil, verdiklerini de açıklamasını hassaten bekliyoruz.
Verdiklerinin başında hangi yakınlarının bulunduğunu da..."




Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


SABAH EKONOMİ SERVİSİ CİNER GRUBUNA GEÇTİ

İSLAMCI YAZAR ŞEVKET EYGİ'DEN MÜTHİŞ İDDİA

HASAN CEMAL, İÇİ SIZLAYA SIZLAYA ERDOĞANA KARŞI OLDU
»  BAŞBUĞ, AKREDİTASYON KRİTERİNİ GENİŞLETTİ
»  FATİH ALTAYLI'DA AYDIN DOĞAN VE BAYKAL'A YÜKLENDİ
»  İŞTE LEMAN'IN BU HAFTAKİ KAPAĞI
»  BAŞBUĞ, AKREDİTASYONU KALDIRDI
»  VAKİT GAZETESİ'NDE DEPREM!.
»  ZAHİT AKMAN'IN BAŞI BÜYÜK DERTTE
»  ALO DEVLET BEY ORADAMISINIZ?
»  BÜYÜK ANKARA OTELİNDEKİ O İLGİNÇ BULUŞMA..!
»  AKP'NİN BAŞINA GELEN EN BÜYÜK FELAKET
»  SABAH'TA GERİLİMLİ GÜNLER
»  "SAYIN BAŞBAKAN, BU YAPTIĞIN DELİKANLILIĞA SIĞAR MI"?
»  AKMAN'IN ZIRHI DELİNECEK Mİ?
»  TRT GENEL MÜDÜRÜ, NASIL FEDAKAR OLDUĞUNU AÇIKLADI
»  DENİZ FENERİ YOLSUZLUĞU HABERİ ONLARI İLGİLENDİRMEDİ
»  İŞTE 501'NCİ LEJYON'UN TÜRK ASKERLERİ
»  DEVLET GÜCÜNÜ MEDYAYA BASKI OLARAK KULLANANLAR
»  AYDIN DOĞAN'DAN BAŞBAKAN'A ZEHİR ZEMBEREK CEVAP
»  "DEVLET GAZETECİSİ"
»  ERDOĞAN, İSİM VEREREK AYDIN DOĞAN'A SAVAŞ AÇTI
»  ALMANYA'YA GİRİŞİ YASAK
»  HINCAL ULUÇ, GAZETESİ SABAHI YERDEN YERE VURDU
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.