Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2398
EURO
37,6309
IMKB
9.109,000
ALTIN
2.922,340
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
ÜLKÜCÜLERİN MHP'YE KURULTAY ÖFKESİ
ÜLKÜCÜLERİN MHP YE KURULTAY ÖFKESİ
 
18 yıl önce Türkeş’in talimatıyla başlatılan Erciyes Kurultayı’nın kabul edilemez bir gerekçeyle tarihe gömülmek istenmesi, Milliyetçi camia arasında sert tepkilere yol açtı.
 
29.6.2008 - 20:45

Kararı protesto eden ülkücüler, bunun “Türkeş’e hakaret” olduğunu söylediler.

TÜrkeş’in mirasına doğrudan doğruya saygısızlık anlamı taşıyan gelişmeden duydukları üzüntüyü, “Yüreğimize hançer saplandı” sözüyle dile getiren ülkücüler, Milliyetçi Hareket mensuplarına “Karara rağmen Erciyes’te buluşalım” çağrısı yaptı.

Ülkücüler isyanda

Ahmet Çakar:
Türk Milliyetçilerini bir araya getirip kaynaştıran bu kurultay mutlaka yapılmalı.

Şuayip Özcan:
Karara rağmen büyük coşkuyla Erciyes’te toplanarak “Biz buradayız” demeliyiz.

Abdulhaluk Çay:
Erciyes Kurultayı ile ilgili bu karar büyük bir hatadır. Hemen hatadan dönülmeli.

M. Vakıf Koyuncuoğlu:
Geçmişi siliyorlar. Bunun faturasını da rahmetli Başbuğ’a kesmesinler, ayıptır!..

Başbuğ Alparslan Türkeş’in Ülkücü harekete yadigârı olan Erciyes Zafer Kurultayı’nın iptal edilmesine Milliyetçi camiadan tepki yağdı.

MHP’nin efsanevi lideri merhum Alparslan Türkeş’in Ülkücü harekete miras bıraktığı “Erciyes Zafer Kurultayı”nın tarihe karışması, Milliyetçi camiayı öfkelendirdi. MHP Kayseri İl Başkanı Süleyman Korkmaz’ın yaptığı açıklamanın medyaya yansımasının ardından gazetemizi telefon yağmuruna tutan camianın önde gelen isimleri, iptal kararı nedeniyle MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi eleştirdiler. Başbuğ Türkeş’in mirasının reddedilmesine tahammül edemediklerini ifade eden camianın önde gelen isimleri, “Reddi miras anlaşılır gibi değil. Alınan bu karardan mutlaka geri dönülmeli. Yıllardan beri devam eden kurultay geleneği, her ne pahasına olursa olsun sürdürülmeli” dediler.

Geçmişten kopmak isteniyor
Ülkü Ocakları İstanbul eski Ocak Başkanı Fethi Yıldız, Erciyes Zafer Kurultayı’nın düzenlenmemesini geçmişten kopuş olarak nitelendirdi. Kurultayın yapılmaması için ortaya konan gerekçenin hiçbir anlamının olmadığını belirten Yıldız, “Bu karar gelenekten kopma, geçmişten kopma anlamına geliyor. Aynı zamanda Başbuğ’un vasiyetinin yerine getirilmemesi ifadesini de taşır. Bugüne kadar 18 Türk Devleti için yaptık, 19’uncusu yapılmayacak denmesi anlaşılır gibi değildir. Azerbaycan, Türkmenistan, Özbekistan, Kırgızistan gibi ülkeleri niye hesaba katmıyorlar. Kurultay yapılır yeter ki istensin” dedi.

Makul gerekçesi yok
Erciyes’e 100 binlerce kişinin gelerek kaynaştığını da hatırlatan Yıldız, şunları kaydetti: “Bu kadar insan Türk Milliyetçiliği ülküsü ile bir araya geliyor, ülkenin ve dünyanın sorunlarını konuşuyordu. Bu aynı zamanda büyük bir kaynaşma anlamına gelmektedir. Şimdi makul bir gerekçe gösterilmeden kaldırılması milliyetçiliğin yara alması anlamına gelir. Merhum Alparslan Türkeş böyle bir şey istemedi. Bu aynı zamanda Türk Milliyetçiliği’nin kahramanlarından kurtulmak anlamına da gelir.”

Düşüncesi bile bizi üzer
MHP İstanbul eski Milletvekili Ahmet Çakar da, Erciyes Zafer Kurultayı’nın iptal edilmesine sert tepki gösterdi. Çakar, kurultayın, Türk Milliyetçiliği’nin bütünlüğünü ve merhum Alparslan Türkeş’in mirasını yansıttığını kaydetti. Çakar, şunları söyledi : “Zafer Kurultayı’nın yapılmaması düşüncesi bile bizleri üzer. Bunu duyduğumda yüreğime hançer saplanmış gibi oldu. Türk Milliyetçilerini bir araya getiren ve kaynaştıran bu kurultay yapılmalı. Aynı zamanda bu rahmetli Başbuğ’un mirasına da sahip çıkmak anlamına gelir.”

Kurultayın iptali büyük bir hata
Devlet eski Bakanı Prof. Dr. Abdulhaluk Çay, Erciyes Zafer Kurultayı’nın bundan sonra düzenlenmeyecek olmasının büyük bir hata olduğunu kaydetti. Rahmetli Alparslan Türkeş’in, İsmail Gaspıralı’nın ifadesiyle “dilde, fikirde, işte birlik” ruhuyla kurultayları gerçekleştirdiğini ifade eden Çay, “Bu tür kurultayların düzenlenmesine saygı duymak gerekiyor. İnsanlar Almanya’dan, Hollanda’dan, Belçika’dan buralara akın akın geliyordu. İnsanlar buraya lüks buldukları için değil, oradaki heyecanı paylaşmak istedikleri için geliyordu” dedi. Erciyes Zafer Kurultayı’nın Türk Milliyetçiliği’nin duvarına konan bir taş olduğunu kaydeden Çay, “Türk Milliyetçiliği için yapılan her organizasyon fikir hayatına konan bir taştır. Biz geçmişte 3 Mayıs’ı coşkuyla kutladık. Bunun nedeni kişisel maddi, manevi çıkar sağlamak değildi. Amacımız Türk Milliyetçiliği’ne hizmetti. Baksınlar bakalım rahmetli Türkeş zamanında kurultaya ne kadar insan katılıyordu, bizim zamanımızda ne kadar insan katıldı, onların düzenlediklerine ne kadar insan gitti. Bu dönemde il yönetimi kurultay yaptı diye görevden bile alındı” diye konuştu.

Davamıza sahip çıkamadık...
MHP Karaman eski Milletvekili Osman Sevimli, Erciyes’in, Ülkücülerin bir bayram yapma yeri haline geldiğine işaret ederek, “Demek ki Ülkücülerin bayram yapmasını istemeyenler var. Bırakın da hiç değilse orada insanlar hasret gidersinler. Ama en büyük kabahat Ülkücülerin. Davamıza sahip çıkamadık. Kendimi şehitlerime karşı vebal altında hissediyorum. Parti Ahmet’in Mehmet’in partisi oldu. Bakın, ocak diye bir şey bırakmadılar. Akademi haline gelmesi gereken, gerekirse Türk dünyasında başarılı insanlara ödüller vermesi gereken ocağımızın düştüğü hale bakın”
dedi. Bunun bir tasfiye hareketi olduğunu savunan Osman Sevimli şunları söyledi:
“Ama derler ya nasıl bir idareye layıksanız o şekilde idare edilirsiniz. Demek ki Ülkücüler böyle bir idareye layık ki böyle idareciler tarafından idare ediliyorlar. Bugün Ülkücüler, tekrar titreyip kendine gelmediği sürece, Allah korusun parça parça olur. Ama soğukta titreyerek değil. Yüreğinde sevgisini, duygusunu, ruhunu, imanını, ölen şehitlerin vebalini hissederek, insan olduğunu hissederek, erkek gibi, Türk gibi, Bozkurt gibi bunu yapmak mecburiyetindeler.”

Bahçeli’ye rağmen toplanmalı
Uluslararası Avrasya Eğitimciler Birliği Genel Başkanı Şuayip Özcan da, iptal kararını eleştirenler arasındaydı. İsim vermeden eleştiri oklarını MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye yönelten Özcan, geleneklerimiz, göreneklerimiz, değerlerimiz ve birlikteliğimize balta vurulmaya çalışıldığına işaret ederek, “Bu şekilde üniter yapımızı koruyamaz, milli direncimizi gösteremez hale getirip bizleri birilerinin kucağına yem atma operasyonu olarak görüyoruz. Ama bunu görev addedenlerin yerine getiremeyeceklerine de inanıyorum. Yaptıkları her çirkinlik yarın kendilerine sıkıntı verecektir. Bizi belki üzer ama bu konuda daha da duyarlı ve şuurlu hale getirir” dedi.

Şahlanışa neden olacak
“Bunların yaptıkları inşallah bu milletin yeniden diriliş ve şahlanışına neden olacaktır” diyen Uluslararası Avrasya Eğitimciler Birliği Genel Başkanı Şuayip Özcan, “Bu camia geçmişine sahip ve ideallerini yaşayan bir camiadır. Öyle ise O’na (Bahçeli’ye) rağmen Erciyes’te toplanarak, ‘Biz sana rağmen buradayız’ diyebilmelidir ki ancak o zaman O (Bahçeli) ders alır” şeklinde konuştu.

Hareketi tasfiyenin mihenk taşı...
Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı eski Genel Sekreteri Cemil Akbulut, alınan bu kararla, Ülkücüler arasındaki gönül bağının bir şekilde koparılmak istendiğini söyledi. Akbulut, “Her sene orada Ülkücüler buluşup hasret gideriyor, meselelerini görüşüyordu. Çok kötü bir karar bu ama buna rağmen tüm Ülkücüler yine aksatmadan aynı tarihlerde oraya gitmeye devam etmeli. Merhum Başbuğumuz da Erciyes’e Ülkücülerin vuslatı olarak bakıyordu. Dünyanın dört bir yanındaki Ülkücüleri orada buluşturuyordu. Bunun manası çok farklı” dedi.İptal kararının çok önemli olduğunu kaydeden Akbulut, “Bu olayı, Ülkücü hareketi tasfiye etmenin ayaklarından, mihenk taşlarından bir tanesi olarak görüyorum. Bu bir kişinin alacağı bir karar değil. Çok talihsiz ve yanlış bir karar. Ülkücüler bittiği denilen günlerde gerçekleştirilen bir kurultaydı bu. Dünyada hiçbir hareket bir dağda bu kadar insanı toplayamaz. Eminim yakında başka kurumlara da intikal eder bu tasfiye” diye konuştu.

Reddi miras, camia için büyük eksiklik
MHP Eski Genel Sekreteri Yaşar Erbaz, Erciyes Zafer Kurultayı’nın kutlanmaması yönünde alınan kararı eleştirirek, reddi mirasın büyük eksiklik olduğunu söyledi. Erbaz, “Başbuğun emaneti olan Erciyes Zafer Kurultayı’nın bundan sonra kutlanmaması yönünde alınan bir karar anlaşılabilir değildir. 18 Türk devleti için yaptık, bundan sonra yapmayalım şeklindeki bir gerekçe ise son derece yanlış. Bu gerekçenin nereden bulunduğunu da anlamadım. Başbuğ Alparslan Türkeş bu kurultayın yapılmasına karar verirken insanların orada bir araya gelerek kaynaşmasını, o haşmeti tekrar yaşamalarını istemişti. Bugüne kadar yapılan kurultaylarda da bu hep gerçekleşti. Şimdi bunun yapılmayacak olması büyük bir eksikliktir” dedi.Türkiye’nin her yerinden gelen insanların Türk Milliyetçiliğin görkemini ve heyecanını orda yaşadıklarını ifade eden Erbaz, “Türk milletine gönül verenler ve Ülkücüler burada kaynaşıyorlar ve istişare ediyorlardı. İptal, Türk Milliyetçiliği açısından büyük kayıp olur” şeklinde konuştu. 
Yeniçağ



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


"PARTİ KURSAM MANŞET OLUR"

BİN 325 HAKİM VE SAVCI'NIN YERLERİ DEĞİŞTİRİLDİ

MECLİSİN GÜNDEMİNDE TELEKULAK VAR
»  BAŞSAVCININ SÖZLÜ AÇIKLAMASI 1 TEMMUZ'DA
»  ERDOĞAN, 10 YILDIR ŞEKER HASTASIYMIŞ
»  TÜRK SUYUMU, ÖLÜRÜMDE İÇMEM
»  EFSANE 57'NCİ ALAY FİLM OLUYOR
»  CHP SOSYALİST ENTERNASYONAL'E KATILMIYOR
»  İŞTE GÜNEŞ PARTİSİNİ KURAN SÜRPRİZ İSİM
»  İKİ YÜZLÜLÜK
»  BUNUDA YAPTILAR. AKP'LİLER TÜRKİYE ALEYHİNE OY KULLANDI
»  "TÜRKİYE PKK'NIN LİDER KADROSUNA SUİKASTLER DÜZENLİYOR"
»  BÜYÜKANIT, SAĞLAR'A AÇTIĞI DURUŞMA TARİHİNİ ÇEKTİRDİ
»  KESK'TE TOMBUL DÖNEMİ BİTİYOR
»  GENELKURMAY KÖSTEBEĞİ, YAKAYI ELE VERDİ
»  ERDOĞAN, 10 YILDIR ŞEKER HASTASIYMIŞ
»  GENELKURMAY: O TARAFA BELGE SIZDIRAN YAKALANDI
»  UZMANLAR UYARDI: SICAK DAHA DA SICAK OLACAK...
»  ODTÜ REKTÖRÜ'NDEN İRTİCA UYARISI
»  301 İÇİN 7 SAVCIDAN BİRİSİNE İZİN VERİLDİ
»  ÖZOK:YARGI SALDIRILARLA KARŞI KARŞIYA
»  "ERDOĞAN'I SICAK KARŞILARIZ"
»  PKK'NIN KARADENİZ OYUNU
»  SİNAN ENGİN, GÖKHAN ZAN'A REST ÇEKTİ
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.