Davet, eski Cumhurbaşkanı Sarkozy ile ilgili bir yolsuzluk skandalını ortaya çıkarmıştı. O dönem iç istihbaratın başında bulunan Squarcini, skandalı ortaya çıkaran Davet’in telefonunun dinlenmesi emrini verdiği iddiasıyla mahkeme karşısına çıktı. ‘Hileli ve yasadışı yollardan şahsî bilgilerin toplandığı’ suçlamasıyla yargılanan Squarcini için 5 yıl hapis veya 300 bin Euro tazminat isteniyor.
2010 yılında kozmetik devi L'Oreal'in sahibi Liliane Bettencourt'un Sarkozy'ye yasa dışı yollardan seçim yardımı yaptığı iddialarıyla ilgili davada Bettencourt'un hizmetçisi Partick de Maistre'in savcılığa verdiği ifadeler Le Monde'a sızmıştı. Fransız istihbaratının söz konusu haberi yapan Le Monde muhabiri Davet'nin devlet içindeki köstebeğini bulmak amacıyla telefonlarını takip ettirdiği ve şebeke hizmeti sunan şirketlerden doğrudan bilgi aldığı ortaya çıkmıştı.
Davet'nin telefonlarını takip ettirdiğini kabul eden eski istihbarat şefi, tamamen yasal görev sınırı içinde hareket ettiğini savunuyor. Squarcini, DCRI'nin görev tanımını yapan 1991 tarihli yasanın 20. maddesine dayanarak ‘milli menfaatlerin korunması' amacıyla gizli yazışmaları takip etme yetkisi bulunduğunu belirtiyor. Savcılar, Sylvia Zimmermann ve Alain Nguyen-The ise “Bir gazetecinin arama kayıtlarını yasadışı yollarla incelemek milli menfaatlerin korunması gibi bir gerekçeyle meşrulaştırılamaz.” sözleriyle Squarcini'nin tezine karşı çıkıyor. Savcılık, ‘milli menfaatlerin korunması' teriminin istihbarat kurumlarına çok geniş yetki verdiğini ve gazetecilerin dinlenmesi gibi suistimallere de yol açtığını belirtiyor. Le Monde muhabirinin telefon takibi sonucu köstebek olduğu tespit edilen dönemin Adalet Bakanlığı danışmanı David Senat'nın aleyhinde açılan davada beraat etmişti.